2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013  

Jan -05    Febr -05    Mars -05    April -05    Maj -05    Juni -05   Juli -05   Aug -05   Sept -05  Okt -05   Nov -05   Dec -05


YATZY-nytt sept 2005

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Först tar vi något som jag är väldigt bra på. Det är att vara still när husse eller matte tar bort fästingar på mig. Matte tycker att det är tur att jag är så duktig för hon tycker att det är det äckligaste som finns. Är husse hemma får han ta bort dem. Matte är lite inkonsekvent, hon tycker att det är äckligare när dom fastnat än att plocka bort en liten som kryper. Fästing som fästing tycker husse och jag.

Det finns fyra ord som matte tycker är väldigt viktiga att lyssna på. Det är sitt, stanna, hit och fot. Särskilt viktiga verkar hit och fot vara. Dom har vi repeterat hela dagen idag, matte påstod att jag glömt vad dom betyder.

Repetera verkar vara ett annat ord för träna. Glömt hade jag inte men jag tycker att har man visat många gånger att man kan något så behöver man väl inte hålla på och visa det hela tiden. Nu har jag i alla fall visat matte att jag vet vad hon menar så jag hoppas att hon repeterar mindre i morgon. Det finns viktigare saker att göra om jag får bestämma. Fast min matte är ruskigt envis när hon bestämt sig för något.

Det har varit mycket att göra i trädgården ett tag nu. Matte och jag har bland annat röjt ur växthuset. Nu är det bara lite vindruvor och tomater kvar där.

Matte tog en bild på mig idag till startsidan. Matte sa att jag ser ut som om jag lagt in snus på den. Inte vet jag vad snus är, jag sitter och hoppas på frolic. Lite kan man väl få när man är fotomodell.

Efter allt trädgårdsarbete blir jag trött. Då är det skönt att ha en egen fåtölj att sova i .Den står bakom matte när hon sitter vid datorn. Matte har lagt i en mjuk pläd som jag bäddar med innan jag somnar.

I onsdags åkte matte, husse och jag till ett stort hus som heter Ultuna djursjukhus. Där fanns det många spännande dofter.

Jag blev vägd och vågen stannade på 22,2 kg. En veterinär kom och lyssnade på mitt hjärta och mina lungor. Efter det var det en flicka som gjorde något i nacken på mig. Något som stack till men det hade jag inte tid att bry mig om.

Vi satt i ett väntrum och husse o matte sa att jag skulle sova. Väldigt dumt för det fanns alldeles för mycket spännande att lyssna på, nosa på och att fundera över. Plötsligt blev mina ben lite vingliga så jag blev faktiskt tvungen att lägga mig ner. Tydligen så somnade jag sedan.

Husse säger att helt borta var jag inte för ibland viftade jag på svansen. När jag vaknade åkte vi hem, men jag var trött hela dagen. Matte och husse tyckte att dom hade en ovanligt stillsam hund .På kvällen kvicknade jag till och satt fart på springskorna i trädgården. Försökte ta över krattan från husse men han ville visst ha den själv.

Efter några dagar fick husse och matte glädjefnatt när det visade sig att mina höfter är A-höfter. Matte jublade och slängde sig på telefonen till Tina.

Igår var vi till Uppsala igen. Den här gången behövde jag inte sova utan jag fick leka med Ville.

Både min husse o matte och Villes husse o matte sa att dom blev trötta bara av att se oss. Dom måste ha dålig kondition om dom blir trötta bara av att stå still.
Det var barnkalas vi var på . När alla andra fick kaffe saft och tårta hade Ville och jag kalas under bordet. Jag hörde någon prata om att hela bordet hoppade, inte vet jag varför.

Ville och jag skulle fotograferas tyckte matte. Inte helt lätt, hon får nog skaffa sig en snabbare kamera. Det syns i alla fall vem som har längsta tungan av oss.

HUSSE HAR KOMMIT HEM!!!!!

Igår när matte och jag skulle gå ut så stod plötsligt både bilen och husse på uppfarten. Han hade varit borta så länge att jag nästan slutat vänta på honom.

Men nu är han hemma och han hade väldigt intressanta dofter med sig. Något som heter älgkött och det är nästan som levergodis. Tror jag, för jag kan inte påstå att jag fått smaka särskilt mycket. Lite snålt tycker jag nog. Varför ska älgen ligga i frysen där kommer jag inte åt den. Husses kläder hade också väldigt intressanta dofter.

Husse hade röda bär som smakar gott med sig också. Det är lingon och dom ska också bo i frysen.

Det är ju inte så populärt att springskorna och jag har hörnrally och skäller. Nu har jag upptäckt att det bara är husse och matte som inte tycker om det. Här kommer några kommentarer som jag  har hört.

" låt honom vara"

"han är bara glad"

"det är ju hans sätt att få något sagt"

Nu återstår bara för mig att få husse och matte att tycka samma sak.

Det är trevligt när vi möter andra hundar på våra promenader. En dag mötte vi en Rottweiler  som var 16 veckor. Matte och jag blev så förtjusta i den att vi ringde husse och frågade om vi kunde få en. Men han sa nej och jag tror nog att matte innerst inne tycker att det räcker med mig just nu. Jag är ju i värsta åldern, slyngelåldern m.m.

En  dag fick jag syn på en söt Goldentik. Den fick jag inte hälsa på för den löpte sa hennes husse. Matte sa att jag precis börjat fatta sådant. Men faktum är att jag inte vet vad dom pratade om. Bara att det luktade himmelskt där hon hade gått.

Grannens pappa kallade mig för hönsehund  en dag. Han tyckte att jag såg så rolig ut när jag stod på två ben och kikade över staketet och häcken. I munnen hade jag hönan. Den är nästan alltid där jag är.

En kväll var hönan så trött att jag tyckte att den kunde få sova på min plats i soffan. Själv tog jag mattes plats.

Jag har något bra och något hemskt att berätta. Det som är bra är att vi haft besök som bott i gästrummet igen. Den här gången var det mattes Mamma, hon som kallas Nonnon. Jag fick följa med matte och hämta Nonnon vid tåget  och det är alltid spännande att se vem det är vi ska möta.

Det hemska hände igår eftermiddag. Matte och jag var ute och jag följde ett intressant spår. Matte hade tänkt gå åt ett annat håll men hon sa att ok vill du gå ditåt så kan vi göra det. Det borde vi inte ha gjort.

När jag följde spåret in i några buskar så började det låta något hemskt och farligt. I buskarna satt ett lejon och morrade ilsket, väldigt argsint och ohyfsat faktiskt. Jag for baklänges därifrån men lejonet fortsatte att fräsa, fast jag viftade allt jag kunde på svansen.

Matte kom för att se vad det var för oväsen. Sedan skrattade hon och sa men det är ju en katt. Matte hade väldigt fel i det för alla katter som jag träffat på har sprungit undan när dom sett mig. Dessutom var det ett lejon för jag har aldrig sett en gul katt eller en så stor katt. Usch det var en mycket otrevlig typ. Det är tur att det inte är så vanligt med lejon här.

 

Äntligen är det dags för mig att få berätta ett o annat. Matte har faktiskt uppdaterat sin trädgårdsida två gånger utan att jag fått säga något på min.

Jag tycker nog att matte varit lite tankspridd senaste veckan. Hon glömde bort att jag blev 17 månader i fredags. Det skyller hon på att hon varit så förkyld att hon inte kan tänka. Kanske lika bra att hon låter bli  det där tänket för häromdagen sa hon att jag uppförde mig som om jag var 7 månader inte 17.  

Det var när jag hade vad matte kallade en kvalificerad boom boom dag. Dvs. det var ovanligt mycket springskor, inne.  När matte skulle dammsuga tog jag tag i slangen och försökte springa iväg med den. Lite svårt eftersom den sitter fast i väggen. Men jag kom en bra bit.

 Inte blev det lugnare när matte fick för sig att jag behövde bada. Efter badet bäddade jag om två sängar, placerade några mattor på ett nytt sätt samt lade ner soffkuddarna under soffbordet. Det var visst några strumpor som var ut och flög också. En har inte kommit tillbaka. Matte muttrar om att den säkert är nedgrävd ute.

Apropå sådant som är nedgrävt så grävde jag upp en av mina skatter en dag. Matte sa har du tagit in ett sånt där äckelpäckel nu igen. Då tyckte jag att det var bäst att äta upp det och det gjorde jag i mattes säng. Det blev lite skräpigt men det är sånt man får stå ut med tycker jag.

Min höna nummer 2 har varit med om en olycka så den kan inte pipa längre. Igår var matte och jag och handlade. Matte köpte en ny höna åt mig. Så nu har jag två, en med o en utan pip.

Matte köpte också något som ska träna mitt huvud sa hon. Dogsmart, och smart är jag. Det var en rolig sak, fast det är en sådan som man bara får ha ibland. Dessutom ska matte alltid vara med och leka. Det har hon bestämt.

Vi har haft barnbarn i huset igen. Den här gången var det tre flickor och deras pappa. Jag hälsade dem välkommen med min bästa sångröst. Fast matte påstår att jag ylar och låter som en mistlur.

Det är väldigt trevligt att ha barn på besök. Flickorna hade massor av gosedjur med sig, sådana får man inte låna . Lite synd för jag gillar att bära omkring saker, särskilt när jag är glad.

Jag fick leka mycket med barnen och så gav dom mig godis. Kammad o borstad ordentligt blev jag med.

En dag tog matte barnen med sig till bokhandeln. Barnens pappa, husse och jag var hemma och röjde på vinden. Jag fick inte klättra upp dit så min insats blev att ta emot varenda gång någon kom ner med något. Det kändes bra att jag kunde vara till hjälp för det var mycket som skulle ner.

Idag gick husse och jag i skogen medan matte var och handlade. Efteråt var det kaffe i trädgården. Det blev lite springskorally inne en stund när vi alla kommit hem. När matte skulle bära ut kaffet hittade hon en strumpa på altantrappan. Antagligen hade den blåst dit när jag sprang.

Ute blev det ännu mer spring. Dessutom hade någon hörnrally och stod i vartenda hörn och skällde. Matte sa att nu ska det vara tyst, men då drog springskorna en runda så hennes röst blåste bort. Det är väldigt svårt att höra vad folk säger när man fått upp farten. Men till slut såg jag att både husse och matte såg mindre glada ut. Då slängde jag av mig springskorna och gick dit och gjorde mig gullig och samtidigt väldigt liten.

Sen sov jag gott i mattes knä. Man blir väldigt trött av springskor.

Igår mötte husse och jag en granne. Hon frågade hur gammal jag är nu. När husse svarade 16 månader så skrattade hon och sa, värsta åldern. Inte för att jag vet vad värsta åldern betyder men det är säkert något bra för den grannen är väldigt förtjust i mig.

Matte skrattade också när husse och jag kom hem och hon fick höra  det. Jag hoppas att jag kan fortsätta att vara i den åldern länge eftersom alla blir så glada då.

Husse  och jag har målat golvet i pannrummet och i hans hobbyrum. Dvs. husse målar och jag ligger så nära jag får. Vilket inte är tillräckligt nära. Fast grå färg passar nog inte så bra på mig.

Idag hade plommonträdet fått en stor gren avblåst. Husse och jag hjälptes åt att fixa bort det. Man behöver dela sådant i mindre bitar och det är jag bra på.

Matte håller på att ordna i gästrummet igen. Den här gången ska tre sova där och en häruppe. Det tycker jag låter väldigt trevligt. Matte har badat mig idag bara för att vi ska få besök.

Hönan är min bästa leksak. Jag har en blå boll som är nästan lika bra fast på ett annat sätt. Den lägger husse eller matte Frolic i. Sen puttar jag omkring bollen tills allt har ramlat ur den. Ute hör man inte när någon ploppar ut. Då får man gå tillbaka och spåra var bollen rullat och vart det ligger Frolic.