2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013   

Jan -05    Febr -05    Mars -05    April -05    Maj -05    Juni -05   Juli -05   Aug -05   Sept -05  Okt -05   Nov -05   Dec -05


YATZY-nytt oktober 2005

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Matte tycker att jag ska tala om att en av hennes kängor var ute och flög i vardagsrummet i går. Samtidigt flög en del kuddar från soffan omkring. Fattar inte varför det är något att berätta.  Det var ju Boom Boom som gjorde att det blev så.

I söndags var det dags för att kratta löv och klippa gräsmattan en sista gång. Ja löv får vi nog kratta igen för det blåser ner mera varje dag.

Matte har ju bestämt att bakom växthuset behöver jag inte vara. Det konstiga är att hur hon än fixar med olika kravallstaket så plötsligt är jag där i alla fall. Dumt nog går det sällan att komma tillbaka samma väg utan jag blir tvungen att be om hjälp. Till det har jag ett speciellt skall. Då kommer matte , tittar på mig och säger är du nu där igen.

Matte börjar förstå allt jag säger. En dag när jag skällde så sa hon till husse att det låter som fågel. Då menade hon inte att jag lät som en fågel utan att jag pratade med fåglar. Den gången var det stora gäss som flög över här .

Att förstå vad någon säger är ju en sak men ibland hör man inte. Det har blåst mycket ett par dagar och då går det inte att höra vad matte säger. Jag ser att hon står där och att det flyger en massa ord hur munnen på henne. Men innan jag fattat vad hon säger så är orden bortblåsta.

I söndags när vi var i trädgården så bestämde matte att vi frös. Då åkte vi till djuraffären istället. Matte hade bestämt att jag behövde ett nytt halsband för att jag skulle gå snyggare. Alltså jag går med fötterna inte med halsen men matte får väl tro att halsbandet går. Jag fick  också ett nytt fint koppel Det är blått med reflexben på. Matte satte mig på ett berg i skogen idag och sedan fick jag vara fotomodell så alla kan se hur fint halsband jag har.

Det har varit en del folk här bara för att vi ska flytta. Först kom det en som skulle besiktiga huset. Då fick jag faktiskt vara med nästan hela tiden. Jag gick bara i skogen med matte ett tag.

Idag har det varit en här som skulle laga diskmaskinen och så en sotare. Jag fick inte vara med och då gick det som det gick. Diskmaskinen kunde inte lagas. Så ikväll när husse kommit hem åkte vi och köpte en ny. Då träffade jag trevliga människor som visste hur man hälsar på en hund.

Jag vann en reflexväst i somras. Nu har husse köpt en åt sig. Matte kallar oss för reflexpojkarna. Jag tror att det är dags för husse och mig att sätta på oss våra västar nu och gå en sväng, så att man kan få sova sedan. Det har varit en jobbig dag.

Matte och jag har haft en del att prata om efter gårdagens utställning. Vi har funderat på vem som behöver ringtränas av oss. Matte påstår att vi behöver det båda två. Jag tycker att det räcker om matte tränar .

Eftersom Tina visat mig flera gånger har jag varit i ringen mer än matte. Men då säger matte att det var jag som var busig igår. Det finns en  bra förklaring till att jag var sådan. Vi skulle åka så tidigt på morgonen att när vi skulle iväg så jag fick på mig fel skor. Springskorna.

Matte säger att dom får jag absolut inte ha nästa gång. Det beror ju helt på om jag hittar finskorna eller springskorna först. Vi ska alltid iväg så tidigt på utställningar och jag som är så sömning på morgonen.

Personligen tycker jag inte att det verkar ha gjort så mycket att jag hade fel skor. Domaren tyckte att jag var snygg ändå.

Det finns dessutom bildbevis på sidan utställningar på att jag kan stå snyggt. Fotona tog söta Tindras matte. Dumt nog hade hon inte Tindra med sig.

Igår satte matte och jag oss i bilen tidigt. Min matte är inte så väldigt snabb på morgonen annars. Vi åkte till Tina och trimbordet. Det är bara att vänja sig vid att det tydligen är nödvändigt att stå där ibland. Jag får ju springa omkring sedan.

Jag suckade lite då och då för att dom skulle tycka synd om mig. Det gjorde dom inte. Både Tina och matte skrattade åt mig. Jag passade på att bli jättetung på den arm matte hade under mig. Matte påstod att armen skulle gå av men det var bara prat.

Matte har två hela armar det märkte jag hemma när springskorna drog iväg och hon gjorde det där som är så pinsamt. Hon bar in mig.

När vi kom hem tyckte matte att vi skulle ta ett kort där jag stod snyggt. Det tyckte inte jag så jag lekte kanariefågel med gula pipbollen. Matte fick nöja sig med de kort hon fick. Dessutom tog hon kort på mig när jag sprang omkring efter trimningen.

Idag frågade husse om vi klippt klorna igår. Vilken onödig fråga, matte hade inte ens tänkt på mina klor. Men nu är dom nyklippta.

Imorgon är det köttbulledag med älg-godis. Det har matte lovat mig.

 

 

Jag har ganska mycket att berätta och jag tror jag börjar med att någon var här idag och ställde till det. Matte hörde ett skrapande ljud men hon trodde att det var husse som lät. Till slut blev matte misstänksam och gick och tittade. Då höll någon på att strimla ett sittunderlägg i vardagsrummet. Det var små och stora svarta bitar överallt. Otroligt att det kan bli så mycket skräp av bara ett sittunderlägg.

Häromdagen var det väldigt synd om mig. Det började trevligt med att vi alla tre var på framsidan. Husse plockade nerfallna plommon , matte ägnade sig åt blommorna och jag hjälpte till lite överallt. Plötsligt gick husse och öppnade bakluckan till ena bilen. Jag skyndade mig dit och skulle hoppa upp. Husse tog bort min fäll och grindarna men jag sa inget om det utan försökte ta mig upp igen.

Då kom matte och tog in mig för husse skulle köra skräp sa hon. Jag är inget skräp så jag följde motvilligt med in. Men sedan ställde jag mig i fönstret och grät för att jag inte fick åka bil. Att jag redan hade fått göra det den dagen är en helt annan sak.

Medan husse körde skräp så tog matte och jag hand om en bit av älgen. Matte hade tagit upp den från frysen så nu var den hanterbar bestämde matte. Hon bestämde också att av småbitar kunde man göra godis till mig. Vi gjorde precis som med levergodis och det blev gott. Men som vanligt snålt tilltaget. Jag fick bara smaka lite, matte sa att det andra skulle sparas  till speciella ändamål.

Matte påstår att jag låter som en kanariefågel när jag är extra glad. Då har jag min gula pipboll i munnen och så kvittrar jag med den precis hela tiden.

Vi ska flytta i vinter. Hela sommaren har vi varit på en massa bilturer och tittat på hus. Ja dvs. matte och husse har tittat och jag har väntat i bilen. Nu har vi hittat ett hus som är precis vad vi ville ha, säger matte.

 Andra gången vi var dit så var det något som kallas besiktning. Det gick till så att husse och två till besiktigade huset. Matte och jag besiktigade tomten och det verkar väldigt lovande. Mer än 5000 kvm säger matte att det är som jag ska få vädra springskorna på. Jag undrar om vintern är långt borta? Det är den säger matte och hon tror ju att hon vet allt.

Matte bestämde en dag att det var dags för kaffe i växthuset. Eftersom hon och jag röjt ur det mesta så var det perfekt att gräva ner en av mina skatter medan matte o husse drack kaffe.

Sedan gick jag och ställde mig vid kravallstaketet och kollade om det skulle komma någon förbi på gatan.