2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Januari 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Strax före julaftonen kom Stina och Lucy på besök igen. Husse hade lagat Stinas dator så dom skulle hämta den. Det där lilla krypet som var med förra gången var inte med. Hon hade både bytt namn och flyttat. Jag hoppas att Lucy aldrig flyttar, om hon gör det ska hon flytta hit.

Matte, husse och Stina hade så mycket att prata om så det blev inte många kort tagna , men här är ett när jag klappar Lucy på huvudet.

Dagen efter var det stora skinkdagen, dvs. Saga och jag bodde  i köket för att inte missa när matte skulle ta ut skinkan ur ugnen. Det tar enormt lång tid att göra skinka och hela den där långa tiden luktar det himmelskt. Till slut efter många långa timmars väntan får vi smaka och oj vad det smakar fantastiskt gott.

Så blev det då julafton och efter frukost och promenad var det dags för kaffe och lilla paketöppningen. Då får Saga och jag våra paket. Måste säga att vi är enormt skickliga på att öppna paket själva.

Av någon underlig anledning så tar skinkan alltid slut väldigt snabbt i vårt hus. Matte tittade lite misstänksamt på Saga och mig eftersom vi varit ensamma en liten stund men vi är oskyldiga, tyvärr kan vi inte öppna kylskåpsdörren.

Matte köpte en ny skinka när hon kompletteringshandlade till nyår. Samma långa väntan innan vi fick smaka. Det är tur att vi vet att det lönar sig att vänta.

På nyårsaftonen åker husse alltid och hämtar mattes mamma så att hon kan fira in det nya året med oss. Vi tycker mycket om henne och det verkar vara besvarat. Generös med både ost och skinka är hon med.

Vi hade en lugn och skön nyårsafton även om det är konstigt att man ska vara uppe så länge. Kan man inte äta löjrom (GOTT) och dricka bubbel (inte gott) annat än mitt i natten?

Det enda vi saknat i helgerna och som vi önskar oss nu är snö, massor av snö. Ibland är det rimfrost så att det i alla fall är lite vitt. Igår kväll kom det 2mm snö och det är inte mycket.

Idag när vi kommit in för att dricka kaffe sa matte att hon ville prata med mig. Så jag gick ut i hallen till henne och överlämnade kaffefixet till husse.

Det matte ville var att få ta några bilder på Saga och mig eftersom hon tyckte att det var dags för mig att uppdatera. Matte ställde en amaryllis på golvet och sa åt mig att sitta, ingen konst, är det någon som alltid ställer upp som fotomodell så är det jag.

Vi ropade på Saga som kom och satt sig på andra sidan krukan. Snyggt sa matte men precis när hon knäppte så bestämde sig Saga för att lukta på jorden.

Men nästa bild blev bättre och sedan var det dags för kaffe och tandborstarben

Efter kaffet var det sedan dags för att bädda ner sig i soffan och hoppas på att matte låter bli att ta kort. Jag menar har man varit ute och letat efter snö och spår och sedan varit fotomodell då har man gjort sig förtjänt av att vila.