2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12


YATZY-nytt December 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

  • 29 december

Matte har en del synpunkter på om den här bilden ska vara med eller inte. Men Yatzy-nytt är min sida så jag bestämmer. Det viktigaste är ju julskinkan och den syns bra tycker jag

Den bilden är tagen kvällen före julaftonen som är stora "skinkavsmakningskvällen". Skinkan var så himmelskt god att jag bestämde mig för att nobba den vanliga skinkan som jag får mina mediciner i. Så på julaftonens morgon tittade jag bara på matte och och såg ut som att den där gamla vanliga skinka kan du äta själv. Alltså fick jag mina tabletter i julskinka. Så länge den finns kvar så tänker jag fortsätta så.

Det var tur att tomten kom på julaftonen så att även jag fick paket. På juldagen var jag tämligen billig ett par gånger och det var tal om både blocket.se och svarta listan.

Det började med att jag väckte matte kvart över fyra och ville gå ut. Det har aldrig hänt tidigare. Eftersom jag dricker väldigt mycket numera så hade matte viss förståelse för det. Däremot hade hon ingen förståelse för att Saga som också fick följa med ut inte hade den minsta lust att gå in och fortsätta sova.

Jag var både snöig och kall när vi väl fick in Saga men blev snabbt varm genom att ligga nära matte.

Sedan under själva juldagen hade jag en del som matte uttryckte det onödiga dumheter för mig. Det värsta var väl när jag forsade fram i djupsnön på stora altanen och med ett elegant hopp tog mig över räcket. I bara farten rev jag med mig julbelysningen. Det var då det blev tal om blocket.se och svart listan. Men sedan jag blev sjuk så finns det stor tolerans mot vad jag gör så jag klarade mig.

På em. började jag fatta att det skulle komma folk. Det talade jag om för Saga så vi satt oss i fönstret på övervåningen och bevakade gästparkeringen. Saga tycker att det är så bra att jag vet precis allt och talar om det för henne.

Det var inte vilka som helst som kom utan hela familjen A. från Uppsala, mina absoluta favoriter när det kommer många. Efter en stund när Saga och jag hälsat ordentligt och som matte sa lugnat ner oss öppnades ytterdörren igen och världens sötaste cockerflicka kom in.

Ja nu är det ju så att jag älskar alla cockerflickor men Isa är verkligen söt. Vi är på något sätt släkt eftersom matte säger att hon är mormor till Isa. Titta själv vad söt hon är. Bilden är extra stor för att de långa öronen ska få plats

Efter maten skulle vi dricka kaffe och öppna julklappar i vardagsrummet och då hände en sak som aldrig förr har hänt. Husse har en jätteskön fåtölj som matte brukar sätta mig i då hon ska ta rosettfoton men Saga har aldrig hoppat upp i den.

 Nu satt matte i fåtöljen men när hon reste sig för att ta kort på Isa flög Saga blixtsnabbt upp i fåtöljen och lade sig där som om det var hennes stol. Saga älskar fåtöljer, den som står i sovrummet har hon helt lagt beslag på och enligt henne får ingen annan vara där.

Isa hade med sig sin bur ifall hon skulle bli trött på min uppvaktning och behöva vara ifred. Den var väldigt fin så jag lånade den en stund. Lite trång för mig men mysig.

Tyvärr måste jag erkänna att Isa inte var så mottaglig för min stora charm. Hon kanske är lite blyg för enligt de flesta är jag oemotståndlig.

Matte säger att cocker som är i  Isas färg är lite svåra att fota. Men titta här ser man till och med ett av Isas vackra ögon.

När alla i familjen A tog Isa med sig och åkte hem grät både Saga och jag. Jag hängde i fönstret nästan en timme enligt matte  och hoppades att dom skulle komma tillbaka.

Men nu finns det hopp om nya gäster. Husse har satt på värmen i gästrummet och matte ska bädda och göra i ordning där. Hurra det betyder att det kommer folk som ska sova över och det gillar både Saga och jag.

Under bilden ska jag berätta något som matte tycker att vi ska hålla tyst om.

Idag är en sådan dag när jag inte är så pigg och då blir jag extra ompysslad. Det var skidor på  Tv när det var dags att äta så matte och husse åt i vardagsrummet. Jag satt i soffan och Saga låg under bordet. När matte ätit färdigt lade hon köttfärssås och pasta på en blåblom tallrik och ställde framför mig. I SOFFAN!!!!!!!. Jättegott!!! Om jag är bortskämd, ja matte säger att nu ska jag skämmas bort och husse håller med. Det är viktigt att jag får i mig mat det har veterinären sagt.

  • 19 december

Oj vad snö vi har fått. Först kom det lite i slutet av november men sen när det blev december kom det en halvmeter och det är en bit mer än min höjd. Titta det gick faktiskt knappt att sitta på bordet.

Saga hade ännu större problem, hon hittade absolut ingenstans att sätta ner sin lilla rumpa.

Det är härligt med snö tycker vi man blir extra busig

Vi har världens snällaste husse för han kör upp gångar åt oss över hela tomten. Igår fick han göra ett par extra för matte såg genom fönstret något hon inte vill se igen. Snön har sjunkit ihop så pass att man kan gå på den och det var  vad Saga och jag gjorde vi gick på snön  vid staketet mot åkern. När matte såg oss stod jag precis vid staketet som där var bara ca 20 cm högt. Vi togs omedelbart in och fick vara inne sedan tills husse fixat en gång längs staketet

.

Matte säger att vi är världens vackraste hundar. När vi inte springer omkring och busar i snön står vi gärna tillsamman och funderar på vad vi ska hitta på.

Titta vad Saga är modig hon nosar på husses snömonster. Lite senare fick snömonstret komma in i hallen för husse behövde byta en rem. Men inne är monstret tyst det är värst när husse kör med den för det både låter illa och sprutar snö.

Saga är ju en tjej som funderar mycket och nu tänkte jag att hon ska få berätta om en av de saker som hon funderat över de senaste dagarna. Förresten visst är hon söt fast hon ser lite bekymrad ut? Snö på nosen har hon alltid när vi är ute.

.

 

    Saga funderar:

Jag funderar mycket på det där med vem som äger vem. Så här är det:

Matte äger Yatzy och det har hon gjort sedan hon köpte honom när han var bara 8 veckor.

Jag var först Maggans hund och sedan mattes foderhund och i augusti blev jag husses gratishund.

Men vem äger matte? Jag anser att hon är min möjligen kan jag dela med mig med Yatzy en liten, liten bit.

I fredags var matte borta. Först bara ett litet tag och sedan hämtade husse henne och matte kom hem och fikade med oss. Sedan började bussarna gå igen (tyvärr) och matte försvann igen och var borta jättelänge( tre timmar , säger matte)

I måndags försvann hon igen och kom hem nytrimmad , då var hon inte  borta så länge. Men kan man lite på att hon inte försvinner igen?

Om jag ( o Yatzy) ägde henne skulle  vi få bestämma över henne och då skulle hon  aldrig få försvinna.

Det är en konstig sak till det där med vem som äger vem. Matte äger Yatzy och  husse äger mig. Men det är matte som bestämmer allt när det gäller oss, inte för att vi klagar men det tål att fundera på.

Så här ser det ut när jag ligger i soffan och funderar. Matte vet att jag gärna vill ha en filt över mig. Bortskämd inte jag inte. Möjligen är Yatzy på väg att bli bortskämd för han får extra mat och extra god mat när han vill. Men det har matte bestämt och det är ju hon som bestämmer så det är nog så det ska vara nu.

.