2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013   

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Oktober 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Borde inte alla hundar ha ett eget berg? Det tycker i alla fall Saga och jag. Egentligen har vi flera berg men det är bara det här som är innanför staketet

Berget är ett väldigt bra berg, långt och högt och det ligger ganska precis mitt på  tomten. Det gör att man har utsikt åt alla håll när man är uppe på berget. Alla hundar som besökt oss tycker att det är ett bra berg. Alltså är det precis som jag skrev i början alla hundar borde ha ett eget berg.

Saga som nu är friskförklarad satt en dag på bänken utanför gästrummet för att matte skulle ta kort på henne. Men det blev inte som matte hade tänkt sig för precis när matte knäppte kom jag rusande och Saga vände ryggen till.

Det har varit en hel del fina dagar nu utan regn. Men då är det kallt så nu har vår lilla damm frusit till is. En damm är också sånt som vi tycker att alla hundar borde ha.

Var höst när det blir is ser Saga lika snopen ut och hon ser ut att tänka var är vattnet. Jag är ju äldre och klokare så jag vet att det här är sånt som händer.

Vi har dessutom haft snö vilket är sällsynt i oktober enligt matte. Det var inte så mycket och den försvann snabbt. Men det väckte drömmen om att få simma i snö hos både Saga och mig.

Det finns en hel del kvar att göra i trädgården ännu. En del saker ska plockas in och en del ska plockas upp som äpplena som ligger på marken. Här håller husse på att plocka upp fallfrukt i kanten av vår fotbollsplan. Han lägger äpplena i en skottkärra och sedan kör han ut den i skogen så att rådjuren får mat.

Fotbollsplan ja det är ännu en sådan sak som vi tycker att alla hundar borde ha, Fast jag vet inte riktigt hur husse tänker nu när han ska  plantera ett träd mitt på fotbollsplanen.Vi har äppelträd och granar runt fotbollsplanen och så två stora tallar på själva planen. Dom är i den storleken att jag har  hoppats att husse ska hugga ner dem och göra ved av dem. Men nu fick han för sig att plantera en ek mellan tallarna och matte tyckte att det var en bra ide'. Vad Saga och jag tycker var det ingen som frågade efter. Han har inte gjort det ännu så vi hoppas att vi ska få hjälpa till att gräva i alla fall.

Saga slickar sig om munnen för hon vill ha äpplen hon med och tycker att det är onödigt att ge rådjuren alla. Äpplen tycker Saga att man kan ha både som bollar och mat.

Matte har ju friskförklarat Saga så nu är det full fart här hos oss och det tycker jag om. Det har varit tråkigt med en Saga som behövt vila.

När matte såg på den här bilden kom hon på att både Saga och jag behöver snyggas till. Det betyder att vi ska trimmas och det ordentligt. Matte och husse håller på att planera för en stor fest här hemma. Saga och jag är också bjudna men då måste vi bli av med en hel del päls har matte bestämt. När matte säger så brukar det inte finnas en chans att komma undan. Men får vi vara med på festen får vi finna oss i det säger Saga och jag håller med.

Det är så härligt nu när Saga är frisk och normalt busig igen. Här står hon och tittar på när jag kommer springande för att i nästa sekund tackla omkull mig. Härligt då är allt som vanligt igen.

Så här ser en glad och lycklig 8-åring ut när solen skiner . Full fart med bara någon tass i marken och fladdrande öron. Matte säger att hon blir glad bara av att se mig. Men så är jag hennes solskenspojke också.

Det är tur att jag är van att vara fotomodell ända sedan jag var liten valp för nu har matte en kamera till. Den sitter i mattes nya mobil så nu blir vi fotade mer än vanligt och det vill inte säga lite det. Matte säger att hon behöver öva sig och snart ska hon börja filma oss med mobilen.

Mobilen är alldeles ny så  av dagens bilder är det bara den här på mig som matte har tagit med den. Alla andra bilder är med den vanliga kameran och nästan alla bilder handlar om Saga.

Den här mobilbilden tycker matte att jag är så vacker på så att hon har den som bakgrund på mobilen. Det är något om att jag har så själfulla ögon eller hur nu matte uttryckte sig.

 r

Saga har varit sjuk och enligt matte ska hon fortfarande ta det lugnt vilket inte är helt lätt  när man heter Saga. Vi var och lämnade Saga och matte vid djursjukhuset men det var bara matte som följde med hem. Husse och matte var väldigt förvånade över att jag inte grät efter Saga  när vi kom hem men jag förstod att hon måste vara  kvar för att bli frisk.

Dagen efter fick vi åka och hämta hem Saga som var trött men annars ganska pigg. Matte skriver mer om det på nytt. Saga skulle ha en stor hård läskig tratt på sig för att inte slicka på sitt sår. som tur var så har vi en annan tratt som husse kallar krockkudde som hon fick ha, Jag tror att Saga kom på att det var praktiskt att alltid ha en kudde när  hon var så trött.

Första fem nätterna sov Saga hos matte det behövde hon nog för matte sa att Saga kände sig lite ynklig. Men ganska snart så var hon i alla fall så pigg att hon började släpa omkring på gosedjur som här där hon har gåsankan hos sig. Det visade sig att även gåsankan behövde opereras mer om det senare.

Här har Saga blivit så pass pigg att hon får  slippa  krockkudden ibland. Men gåsankan har hon med sig så klart. Matte sa att det var bra så länge inte Saga ville ha gåsankan i sängen men där nöjde hon sig med en kanin.

Eftersom Saga måste ta det lugnt så fick hon bara gå ut en liten stund på tomten . Sedan fick hon gå in till husse medan matte och jag gick i skogen. Husse  sa att då grät Saga lite för att hon inte fick följa med.

Efter någon vecka fick Saga vara ute mera och då passade vi på att hjälpa husse att ta in ved. Det går åt mycket ved nu när det är kallt och regnigt. Varje morgon gör husse eller matte en brasa direkt vi kommer upp.

Vi har flera vedförråd och det är jag som är chef över dem. Jag håller koll på  att det inte blir för mycket möss bland veden. Saga vill nog hoppa upp till mig men det fick hon inte. Jag tror inte att hon kan det heller förjag var högt upp. Husse säger att om jag gräver för mycket så kommer veden rasa över mig men jag tror inte det för jag vet vad jag gör.

Rådjuren har dykt upp här igen, dom äter äpplen som trillat ner från träden. En kväll var dom här i mörkret och trodde nog att dom inte syntes. Men direkt Saga och jag kom ut så kände vi vittringen och rusade upp mot grinden. Gissa om det blev fart på rådjuren.

Räven har som vanligt så här års börjat gräva sig in under staketet för att komma åt plommonen som ligger på marken under plommonträdet.

Vem som bodde under stora altanen vet vi inte. Saga och jag hittade att någon grävt sig in där och enligt matte vara mer än halva jag under altanen när hon fick tag i mig. Men husse har grävt igen det där hålet och den som bodde där har krupit bort på andra sidan för lukten är borta.

Så var det ju så att även gåsankan var sjuk. När Saga började  släpa omkring på den upptäckte vi att gåsankan tappat pipet. En gåsanka utan pip  är en lessen gåsanka så matte bestämde sig för att operera. Det låg en gammal halvtrasig zebra bland våra saker och den hade ett perfekt pip. Alltså  opererade matte in zebrans pip i gåsankan  och sedan fick zebran gå till  de sälla jaktmarkerna som matte sa.

Saga blev jätteglad över att gåsankan blev frisk igen och kan pipa.

Jag är jätteglad att Saga börjar bli den gamla vanliga busiga Saga igen. Hon ska fortfarande ta det lugnt ett tag till men snart så är det full fart igen här hos oss.