2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2013

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Dec -12


YATZY-nytt November 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Som alla vet har jag varit ganska sjuk ett tag. Husse och matte lämnade mig på Ultuna i torsdags och jag fick komma hem på fredagen. Att stanna utan matte och husse var inget problem, jag följde glatt med en tjej som sa "kom ska du och jag gå och jaga katter".

Nu blev det inte så mycket av det där med att jaga katter för jag sov bort det mesta av tiden där på Ultuna. När matte hämtade mig på fredagen orkade jag knappt vifta på svansen och matte tyckte att jag såg så ynklig ut att hon grät floder när vi kommit hem.

Nu är jag betydligt piggare och slipper ha krockkudden hela tiden bara jag låter bli att slicka på magen. Bandaget som satt där tog husse bort i måndags. Matte höll i mig så att jag skulle stå still. det behövdes för det gjorde jätteont.

Jag har fått en ny mat och ett par mediciner. Den nya maten är väldigt god och jag äter så mycket jag får. Matte tror att jag gått upp lite för jag känns inte så kantig enligt henne.

.

Medicinerna får jag i en liten bit skinka. Gissa vem som är avundsjuk? Jo Saga naturligtvis, imorse när jag svalde första omgången slängde hon sig fram och satte sig på mina fötter i hopp om att matte skulle stoppa nästa omgång i hennes mun. Men inte är matte så lättlurad inte.

Saga är helt övertygad om att min mat är godare än hennes, dessutom får jag små portioner uppdelat på hela dagen. Titta här vad hon ser ut att säga " men jag då, ska inte jag få"

Matte är så noga med att jag ska få i mig mat och gå upp i vikt att jag bara behöver sätta mig så här så frågar matte om jag är hungrig.

Titta vilken söt liten tunga jag har, den visar jag när matte frågar om jag är hungrig eller törstig.

Den här bilden är tagen idag. Visst  ser jag mycket piggare ut än på de bilderna från när jag kommit hem.

Jag sitter på en av mina favoritplatser och tittar på när Saga och husse jobbar. Husse ska fixa till vid brunnen så att vi inte får samma problem den här vintern som vi hade förra vintern. Då  frös det till så att vi fick ta hit gubbar för att laga det som frusit sönder. Den gången blev vi nästan utan vatten och det är inte kul.

Jag är trött idag för igår var vi på djursjukhuset hela dagen. Jobbigt bitvis men alla tyckte att jag var så duktig. Det som var kul var alla människor som klappade mig och tyckte att jag var underbar, glad pigg  och charmig. Jag fick faktiskt hälsa på massor av folk så äntligen har matte och husse blivit mer sociala. En sköterska kunde inte förstå att jag  är 8 år hon tyckte att jag var livlig som en 1 åring.

 

När vi kom in fick vi duscha. Saga hade jobbat sig lerig och jag hade en massa kladd sedan igår i pälsen. Matte sa att när hon såg mig fara runt i huset nyduschad verkade det inte vara något fel på mig

Kolla magen, dom rakade mig igår så nu ser jag ut som en halv nakenhund enligt husse och matte

Nu ska Saga och jag mysa och vila oss på mattes säng. Numera sover jag stor del av natten nära matte  jag får det för som matte säger vi behöver vara nära båda två.

Är det någon som vill veta vad som har hänt här sedan sist jag skrev? Jag kan avslöja att vi har en hel del att fira. Först och främst att det idag är åtta år sedan matte lade ut min hemsida.

Numera är det både Sagas och min hemsida. Den 8:e var det fyra år sedan Saga flyttade hit och den dagen tycker jag att vi ska fira men matte glömde helt bort det. Hon var så upptagen med att planera för den stora festen som vi hade i lördags.

Lagade mat och bakade i stora mängder gjorde vi förra helgen. Jag säger vi för Saga och jag hjälpte naturligtvis till. Så nu i torsdags började husse att möblera om här.  Soffan i matrummet som är min bästa soffa flyttades helt plötsligt in i vardagsrummet. Rätt smart egentligen eftersom Saga  brer ut sig i den stora soffan där varenda kväll så jag behöver en egen soffa.

Anledningen till att husse flyttade den grå soffan var att i matrummet fick det bara plats med bord och stolar eftersom det var många som skulle ha mat den dagen. Fest och god mat hör ihop med att det kommer trevliga människor och sånt gillar Saga och jag.

Här viskar Saga till mig en fråga om hur länge ska dom egentligen sitta kvar och äta. Sedan viskade hon tänk om det inte blir något kvar  till oss. Men det blev det som tur var för det var himmelskt gott.

Senare när det var dags för kaffe och tårta i vardagsrummet lekte Saga och jag knähundar. Jag satsade på hörnsoffan där det satt mest folk. Till slut så låg jag utsträckt över tre par knän. Jättemysigt och alla sex som satt i soffan klappade mig. Kan man ha det bättre?

Saga som hellre ligger bredvid men nära gosade med Agnes i den lilla soffan. Det tyckte Saga var  väldigt mysigt, hon får aldrig nog när någon klappar henne.

Morgonen efter tittade Saga och jag ut och vi blev väldigt besvikna över att inga bilar stod kvar på gästparkeringen, att ingen sovit kvar i gästrummet. Vi blev riktigt deppiga.

 

Men när matte ropade att vi skulle komma för att vi skulle åka bil blev vi lite gladare. Vi åkte till vår veterinär för jag skulle vaccineras och jag gillar honom. Sedan när vi kom hem sov vi i varsin soffa för man blir trött av att vara på fest.

a

Nu har vi hämtat oss efter festen och idag var vi ute och vädrade springskorna hela förmiddagen. Saga som numera kalls farliga hunden går gärna upp på ett berg och står där och morrar. Hon hoppas nog att någon ska bli rädd för henne.

Vi har kollat eken som husse har planterat på vår fotbollsplan. Den är rätt liten så är den i vägen kan vi lätt gräva upp den kom vi överens om

Det var sån fart på mig idag att matte hade svårt att hinna med med kameran. Den här  bilden blev i alla fall hyfsad enligt matte

Suddig men söt sa matte om den här bilden. Jag vet inte jag om jag vill vara söt men säger matte det så får jag väl finna mig i det.