2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Augusti 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Jag börjar med det som Saga tycker att vi kan hoppa över nämligen när hon hamnade på svarta listan. Matte hade ställt en zinkbalja med jättefin mangold på den lilla stenmuren bredvid dammen. Nu råkade Saga välta ner den, något som aldrig har hänt när det stått baljor med sallad och kryddor där. Här kollar Saga om matte har lyckats rädda mangolden som tydligen är väldigt god. Både matte och husse tycker det och naturligtvis Saga, hon äter allt.

Men nu glömmer vi att Saga var på svarta listan för istället så  är hon borta vilket jag tycker är mycket sorgligt. Vi var till Maggan igår och matte och husse glömde att ta med Saga hem. Anledningen är att hon löper och matte trodde  nästan att vi skulle klara att ha henne hemma, för att jag var så duktig. Men till slut kunde jag inte motstå Saga så det blev lite stökigt här hemma och husse ringde Maggan.

Matte tror inte att hon blir borta så länge. Men eftersom jag saknar henne blir det massor av bilder på söta glada Saga.

Bilderna ovan är tagna strax innan vi skulle på utställningen Club Show. Vi satt på altanen och fikade när matte fick för sig att mina öron borde fixas ännu mer. Jag satt redan på en stol och matte gick in efter verktygen och gav dem till husse. Men när hon skulle sätta sig hade Saga satt sig i mattes stol något som aldrig hänt förr. Matte såg snopen ut och visst ser Saga rätt mallig ut.

Matte är som sagt fullkomligt manisk när det gäller min öroni nför utställningar. Här har husse tagit ett stadigt tag i mitt ena öra

Saga är som sagt både rolig och söt. En dag  fick vi alla väldigt roligt åt henne. Det kom en buss på vägen vilket det inte har gjort sedan skolorna slutade i juni. Saga ställde sig på bakbenen och bara stirrade, sedan vände hon sig mot mig och sa "KOLLA EN BUSS!!!!!! NU SPRINGER VI OCH SKÄLLER!

Bilderna här nere är Saga när hon ligger och rullar på något, i det här fallet ett ben. Vem som lärt henne att göra så? Ja det är naturligtvis jag.

Igår kväll sedan vi tappat bort Saga häll jag på att hamna på svarta listan. Bilden är tagen någon kväll tidigare och igår stod stolen längst bort ännu närmare räcket. Jag passade på när matte gick in och hoppade upp på stolen och sedan landade jag i buskarna innan det blev full fart på tomten efter Sagadoft.

Enda anledningen till att matte förlät mig var att hon förstod att jag saknade Saga. Så matte kom bara ut och sa att nu går vi in.

Men idag lät det inte riktigt likadant se under bilden.

Vi åt middag på altanen och när maten var slut gick jag bort till den bit där det bara är kravallstaket inget vitt staket. Sedan mitt framför ögonen på husse satte jag upp framtassarna högst upp på kravallstaketet och hopp så försvann jag.

Matte var inte lika tolerant idag, lindrigt sagt.

SAGA KOM HEM............

 

Matte säger att jag är hennes solskenspojke och snyggast i hela världen. Det är bara att säga tack och sedan påminna henne om det någon gång när det är tal om svarta listan.

Jag tänkte visa några sovbilder först idag. När matte fyllde år i vintras så fick hon ett konstigt bord som  man kan lägga saker i, stickning m.m. En dag lade matte ner gåsankan där för att hon  behövde lagas. Gissa vad Saga tyckte om det?

Själv tycker jag att  det är helt perfekt att sova bakom det där lådbordet när man riktigt vill  vara i fred . Jag har inte så stora krav på komfort som ex Saga

Tapeten far lite illa när det ligger en smutsig hund mot den men matte är tolerant och säger att man kan sätt upp nya när det blir riktigt illa

Saga vill ha det riktigt mysigt när hon sover. Kunde hon så skulle hon kräva att bara hon får ha den stora hörnsoffan i vardagsrummet. Saga kan se riktigt sur ut om någon sitter precis där hon vill ligga. Dessutom vill hon ha minst tre kuddar och en filt.

Fast jag kan erkänna att även jag kan uppskatta att ligga mjukt och skönt. En kväll efter en varm dag hade matte duschat oss för vi hade haft en tävling om lortigaste hunden. Sedan sa matte vad skönt det skulle vara med en dusch och  renbäddad säng. Efter att ha bäddat sängarna gick matte in i duschen.  När hon skulle lägga sig så det ut så här i hennes säng............ Vaddå även en hund kan uppskatta en skön säng. Om jag var blöt ja det är klart att jag var. Men matte tyckte att jag såg ut att sova så skönt så jag fick vara kvar.

Saga är mycket intresserad av trädgårdsarbete, lite för mycket ibland enligt matte. Man ser ofta att Saga har nosen i någon rabatt eller kliver in bland matte stora krukor med fuchsia som hon är så rädd om. Ska bara kolla ser Saga ut att säga.

Med tanke på Sagas intresse av allt i trädgården är det konstigt att det tog så lång tid för matte att fatta vad som hände i ena jordgubbslandet. Nätet var ständigt borta från en del av plantorna. Först skyllde matte på att det blåst bort men då borde det ha blåst bort på det andra landet med. En sak till var att jordgubbarna bara försvann i landet utan nät. Det skyllde matte på koltrastarna tills hon en dag fick  se det här. Där kan man prata om att bli tagen på bar gärning. Saga drar i nätet och äter jordgubbar för fullt.

Alla vet ju att Saga alltid är fullt sysselsatt, massor att göra med en ständigt viftande svans. En hobby är att rusa in och  hämta något som hon sedan släpar ut. Särskilt populärt är det inte när husse ska klippa gräset som är fullt av gosedjur. Jag vill påpeka att både älgen och gåsankan på bilden är mina.

Det är mest jag som badar av oss hundar. Det är så svalkande att gå i, dricka och få huvudet nerblött av fontänen. Titta på bild nummer två vilken fart jag får upp ur vattnet. 

 Antagligen har Saga ropat på mig och då är det bråttom. Matte och husse säger att kommunikationen  emellan oss är underbar.

 

Här är det synd om oss, syns det att vi är lite övergivna? Husse skulle åka och handla ett par saker medan matte fixade kaffet. Han var inte bort länge men ändå. Alla ska vara hemma tycker vi fast vi kan vara själva om det någon sällsynt gång behöver. Det är viktigt att kunna det enligt matte. Vår matte har väldigt mycket som hon anser är bra att kunna. Nu är det sommar så hon tar det lite lugnt men vi får väl se vad hon hittar på till hösten.