2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2013   

Jan -12    Febr -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Mars 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

  • 13 mars

 Nu är det vår för det har matte bestämt så det är sant. Det första vårtecknet var det här, ute fika med extra gott både för två och fyrbenta.

Innan jag pratar om fler vårtecken så måste jag fråga hur det är med det där att sova i sängen hos andra än oss. Min matte anser att det är nyttigt och mysigt för både oss hundar och henne att ha hundar i sängen. Ibland blir det lite trångt om Saga, matte och jag ligger där samtidigt men vadå? Matte hade tidigare en stor Golden som vägde mer än Saga och jag gör tillsamman så hon är van vid att det är trångt men mysigt.

Eftersom jag alltid ligger ytterst blir det lite klättring för matte men det håller henne pigg o vital så inte flyttar jag på mig inte. Saga ligger oftast längst ner så att matte får vika ihop sina långa ben lite. Men mysigt har vi det och här syns det att matte får  gott om plats innanför mig.

För matte är ett tecken på att våren närmar sig tulpaner och det köper hon redan i januari även om snön vräker ner. Så det är ett  något opålitligt vårtecken.. Det här är årets sista stora bukett tulpaner säger matte. Jag tvivlar, möjligen den sista köpta, för snart kommer det tulpaner i trädgården. Saga börjar bli en riktigt proffsig fotomodell och satte sig snyggt bakom vasen när matte bad henne.

 

Matte säger att gula tulpaner luktar och jag kollar

Här talar jag om för Saga att jag en dag hoppade upp på det här bordet.

Något vingligt men helt ok som utsiktsplats

Ibland dröjer det onödigt länge innan det blir kaffe. Kolla noga Saga håller mig i tassen gulligt eller hur?

Äntligen börjar skridskobanan smälta

Husse hackar för att få bort isen då kommer det fram gott drickbart vatten

Fotbollsplanen är nu helt snöfri, härligt!

Saga  klättrar efter köttbullar i ett äppelträd

Här är det i särklass säkraste vårtecknet. Vems mage det är?

Såklart är det min mage. Kolla nere i hörnet vad Saga är imponerad

.

Faktum är att det där är gårdagens bilder och idag  lyckades jag ännu bättre. Husse frågade med en suck om det var hans tur att skura hundar och det var hans tur, somliga skulle nog kalla det otur. Förutom  smuts hade jag en halv skog i pälsen så matte fick komma med en sax. Husse sa efteråt att det blir ingen utställningshund kvar om han håller på så där. Han, det var jag det, matte sa då att det är två månader kvar tills jag ska ställas ut.

Saga var inte alls lika lortig dessutom tog hon inga kvistar med sig in. Hon har klagat över att hon aldrig, inte på länge i alla fall har fått skriva här, så nu är det dags för Saga funderar.

SAGA FUNDERAR: Den först funderingen är varför det är så sällan jag får skriva här. Faktum är väl att det är både Yatzys och min hemsida.

Sedan kan man ju fundera över att all snö försvinner och det ställer varje år till vissa problem eftersom jag vill sitta i snön när jag kissar. Nu tar det en kvart att hitta en snöfläck.

Förra veckan var jag utsatt för en del onödig pälsvård. Som tur var glömdes klorna bort men idag kom matte ihåg dom så nu är dom klippta. Visst blev jag snygg eller hur men var det  verkligen nödvändigt att göra allt det där? Yatzy slapp men enligt matte är det hans tur snart.

Andledningen till alla pälsvård var att jag skulle träffa Henrik ,Yatzys och min veterinär fast inte på det vanliga stället utan på Ultuna. Matte sa att det är så mycket djur där så det är bäst att du är fin.

En del djur låg i korgar och pep matte sa att det var katter men  jag tror att det vara gosedjur för jag har aldrig hört dumkatten säga något. Det fanns en massa hundar av alla storlekar och färger där och mycket folk. Jag viftade på svansen åt allt och alla. Matte sa sedan till husse att min svans gick som en propeller.

Eftersom jag skötte mig så bra fick jag gå in i  foderbutiken och  handla. Bild på det senare. När vi var klara så tyckte matte att vi skulle åka ut till Hammarskog och gå en promenad på ett ställe där Yatzy och jag aldrig varit förr. Matte hoppades att det skulle finna kaffeservering som var öppen där. Det gjorde det inte men det var roligt att gå på ett nytt ställe tyckte vi alla fyra. Man kunde gå både på väg och i skogen.

Sedan åkte vi in till stan så att husse och matte fick kaffe. Matte säger att hon ångrar att hon inte tog ut oss ur bilen vid Svandammen men skyller på att det blåste  svinkallt. Nästa gång vi är i stan kanske vi får se på den där Svandammen hoppas Yatzy och jag.

När vi kom hem visade jag Yatzy vad jag hade köpt. En pipande giraff åt mig och varsitt tuggben. Matte ville ta kort innan vi började tugga. Visst har jag köpt fina presenter. Jag vill nog åka dit och handla igen om jag får.