2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -12     Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Juni 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

För ett par veckor sedan blev Saga och jag trimmade totalt i onödan. Vi skulle ha åkt till Avesta men eftersom det skulle bli hällregn och kallt som f... som matte sa så prioriterade matte och husse om helgen lite.

Ändå hade matte dagen före köpt sig ett helt nytt regnställ, fast det vara ju knappast i onödan för det behövs varenda dag. Samtidigt köpte matte äntligen en ny boll åt mig. Det blev ingen EM boll dom var dubbelt så dyra som en Sverigeboll och som matte sa EM bollen var inget att ha, det kunde man se på hur det gick  i Sveriges matcher.

Saga tycker också att nya bollen är jättefin.

Dags för första matchen där husse blev totalt utspelad av mig.

Men det finns ju sånt som är värre än att få stryk i fotboll. Matte har ett växthus fullt med utplanteringsväxter, som hon sedan placerar ut i rabatter och krukor. När stormen kom och välte växthuset var det ca 350 plantor kvar där som ramlade omkull och de flesta hamnade upp o ner. Matte sa bara  till husse ta in hundarna och sedan började hon rädda det som gick. Först dagen efter kunde Saga inspektera eländet.

Men den  här gången kan dom väl inte skylla röran på mig tänkte Saga.

Sädesärlor är ju retsamma och lika irriterande är ekorren som vi jagade idag.

Saga försökte klättra upp i äppelträdet, det var bara det att ekorren var i granen.

Saga äter allt ibland till mattes förtvivlan när det gäller flugor getingar och annat olämpligt. Men smultron får hon nog äta bara matte får  minst lika många.

 

Som alla vet är jag väldigt  kär i Saga och lessnaste hunden i världen när hon inte är hemma. Det gör att det händer en del när hon inte är hemma. Men hon är ju så vansinnigt söt och rolig  titta bara på den här bilden.

För två år sedan när hon löpte var jag så lessen att jag  tvättade hennes fäll i lilla dammen, bilder Yatzy-nytt juli 2010. Den gången ägnade jag mig också åt att ta ner de rentvättade tikskydden från torkställningen. Matte som hade besök såg mig gå iväg med ett tikskydd i munnen och sa det där tar jag av honom sedan. Ha, det kunde hon inte för det var borta och i nästan två år har matte funderat på vart det tog vägen.

Så häromdagen höll husse på att gräva nytt jordgubbsland. Där har det varit blommor tidigare så ingen har grävt speciellt djup. Plötsligt hittade husse något och han drog och drog och det här är det som han hittade.

Ett väl bevarat tikskydd som efter tvätt och lite borttagning av rötter är i skick som nytt. Där ser man hur bra det är att gräva ner saker.

När vi ändå är inne på Saga så fick hon ett nytt namn idag. Matte kallade henne för "Saga-som-bär-ut-allt"  ur huset. Varenda gång Saga går ut så tar hon med sig något men hon bär aldrig in något. Hon är rolig den tjejen.

Matte kallar oss bevakningshundar och det går bra med bevakningen när vi är ute. Igår var vi på altanen och det vara nära att vi missat två stora hästar som gick i koppel på vägen. Det är sant, de som ägde hästarna satt inte på utan gick bredvid.

Det är många hästar här omkring och idag har vi varit hundarna som kunde tala med hästar.

En bit upp i skogen på andra sidan vägen bor det två stora hundar som vi brukar prata med, behöver jag säga att det inte är populärt hos matte och husse. Idag var hundarna inne och det stod en häst där och pratade med oss. Helt sant den sa något och så svarade jag. Saga kom också och hjälpte till med samtalet. Vi tror att hästen kände sig ensam men det behövde den inte vara så länge för snart kom det en häst till på vägen som skulle gå upp till vår pratsamma häst.

Då blev vi väldigt springiga man kan väl säga att vi tränade till OS i maraton för vi sprang både fort och länge. Matte ansåg att det inte var läge att prata med oss om att varva ner, klokt för vi hörde henne inte i alla fall. På bilden nedan har Saga hunnit upp mig men jag ska snart gå om henne och visa vem som är snabbast.

Här är det jag som har tagit täten

Full fart på veteranen sa matte om den här bilden

Snygg kurvtagningen eller hur

Efter allt  springande var det dags för att bada och dricka

Saga nöjde sig med att dricka och bada framtassarna