2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Januari 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Oj vad det är synd om mig! Oj vad jag saknar Saga. Titta på bilden så förstår du att jag längtar efter min söta Saga.

Saga löper det är därför hon inte är hemma. Vi hade henne hemma så länge som möjligt men så plötsligt bestämde matte att det började bli ohållbart eller jobbigt eller vad hon nu skyllde på. Då körde husse iväg med Saga till Österbybruk och kom hem utan. Men vi ska snart hämta hem henne tills dess får jag nöja mig med dofterna.

När vi hade varit och handlat en dag så hoppade jag in i Sagas del av buren. Att det stod tunga kassar med mat och en drickaback där struntade jag i. Det jag var ute efter var Sagas fäll den var under allt annat. Matte är snäll så jag fick hjälp att ta fram fällen och att ta in den.

Den luktar precis som Saga och det går ju inte att tvätta den i lilla dammen just nu (se Yatzy-nytt juli 2010) Något annat som luktar Saga är tikskyddet som matte tvättat och hängt på tork. Det är jobbigt att klättra i badrummet och ta ner det. Lättare var det i somras när jag tog ner ett från torklinan. Det har jag grävt ner så husse köpte ett nytt nu när det var dags. Alltså är jag skyldig honom 115 kronor sa matte.

Att köpa det nya tikskyddet var totalt  bortkastade pengar om du frågar mig. Den modellen tar Saga av sig och går det inte att dra av sig det så biter hon av det tvärs av. Det gjorde hon en natt så nu har hon bara ett i alla fall. Matte säger att jag kan göra reklam för att tikskydden från Häromi är bäst.  Vi ska köpa fler tills nästa gång. Men det tänker då inte jag betala.

Matte fick ett ryck och badade mig en dag. Kanske vill hon att jag ska vara fin när Saga kommer tillbaka. Mattor är det oöverträffat bästa att torka sig på anser jag. Vad husse och matte anser talar vi tyst om

.

Det var lite mildare ett par dagar  så en av fotbollarna tinade fram. Matte tog in den för att den skulle torka och då tyckte jag att det var dags för en match. Men det är väldigt svårt att  få någon med på innefotboll.

En som säkert vill spela innefotboll är Saga. Jag tror att jag titta ut och ser om jag kan se ända till Österbybruk och ropa att hon ska komma hem. Jag gör det ibland och ylar så att matte frågar om jag ska söka till operan.

 

 

Nu ska man säga god fortsättning säger matte. Jag vet inte vad hon menar kanske god fortsättning på vintern som hittills varit väldigt god med massor av härlig snö. Saga äter snö, jo det är faktiskt sant. Hon dyker ner i snön så att hela huvudet försvinner och när hon kommer upp igen har hon munnen full av snö.

Något annat som Saga och jag äter och det med stor aptit är julskinka. Är det någon som kan förklara varför vi bara får något så himmelskt gott till jul?  Nu i julas hade matte dessutom köpt för lite skinka, det sa hon själv. Även husse och matte tyckte att  skinkan var godare än någonsin. Men fast dom var till stan utan oss en dag köpte dom inte mer skinka. Istället var dom på fest. Som tur var kom Nonnon på  besök till nyår och hon hade skinka med sig.

Natten till det nya året snöade det så mycket att husse fick skotta fram Nonnon från gästrummet. Han skottade vägen mellan husen och så ställde han fram sparken så att Nonnon skulle ha något att hålla i när Saga och jag kom rusande. Vi älskar nämligen Nonnon och hälsar på ett ganska  livligt sätt.

Det är inte bara skinka som hör till julen utan man får paket med. Vi har ätit upp det som var i de  flesta paketen men här är bilder på lite hållbarare julklappar. Fast  Saga har bitit av handtaget på sin nya fina handväska. Det är lite synd för matte hade tänkt hänga den runt halsen på Saga. Jag fick en tomte som Saga lånar ibland, det får hon göra. Vi är väldigt generösa mot varandra. Om en av oss börjar tugga på ett ben så kan den andra sedan fortsätt på det.

Saga och jag har världens snällaste husse. Han gör gångar överallt på tomten med snömonstret så att vi ska kunna vädra springskorna. Dessutom skottar han altanen så att dörren dit går att öppna om vi vill vara där en stund.

Här kommer  en rad bilder på vårt uteliv. Den sista är lite mörk för idag har det varit  regnigt och väldigt mulet. Bort med regnet och fram för mera snö. Dessutom vill matte ha sol som värmer lite så att hon kan dricka kaffe ute. Vår matte älskar kaffe utomhus.