2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013  

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Juli 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Jag som hade lovat att skriva mycket om Saga den här gången men hon är inte ens hemma. Titta här hur smådeppig hon var innan vi tappade bort henne i onsdags.

Anledningen till både deppighet och borttappande är att Saga löper. Nu har hon snart varit borta en vecka så det dröjer nog inte så länge förrän vi kan hämta hem henne igen.

Det är inte bara Saga som varit deppig, jag saknar henne så mycket att jag är bedrövlig säger husse och jag tror matte håller med. Idag har det i alla fall varit en bra dag för Stina kom hit och hälsade på med Lucy och Charma. Båda är söta men Lucy är speciell för henne har jag alltid varit extra svag för.

Här en massa bilder på den bästa dagen på en vecka. När vi satt på altanen och fikade ville först Lucy och sedan även Charma sitta i en stol. Här försöker jag få dem att hoppa ner så att vi kan gå ut och busa och bada.

När vi kom ut blev det bad och mycket plaskande. Vad mycket vatten det samlas i de långa vackra cockeröronen.

Visst är väl Lucy helt oemotståndligt söt?

Nybadad Charma med långa blöta öron i profil

Nybadad Lucy skrattar

 

Oj vad mycket det kommer att handla om mig och så många bilder det blir på mig. Men Saga ska få lite plats på slutet, något annat vore väl orättvist.

Sommaren börjar med samma sak jämt hos oss. Det allra bästa saken händer precis när sommar börjar och midsommaren är slut. Då kommer min bästa moster, mattes bästa kompis Berit hit och det tycker vi om allihop. Det är då sommaren börjar på riktigt.

 Jag vet inte om det var för att Berit skulle komma eller för att jag tycker så mycket om att ligga på altanen som husse ägnade midsommaraftonen åt att lägga en skön grön matta på hela altanen. Det tog så lång tid att jag till slut tröttnade på att husse ställt ett galler för dörren eftersom han inte ville ha hjälp av Saga och mig. Då satte jag framtassarna hårt mot gallret och välte det så att vi kom ut på altanen. Men det blev inte så långvarigt, husse slängde in oss och stängde dörren.

Resultatet blev i alla fall bra och nu är det ännu skönare att vara på vår stora altan.

Den veckan när Berit är här är det alltid sol, varmt, god mat och mycket fika. Saga och jag får vara med precis hela tiden, ja nästan, en dag åkte dom bort på ett kalas och glömde ta oss med. Sedan kom dom hem och berättade att dom ätit jordgubbstårta.

Jag vet inte om det var det som inspirerade matte till att blanda massor med jordgubbar i en sockerkaka. Matte tyckte att det blev lite väl misslyckat med så många jordgubbar. Men Saga och jag tyckte att det var gott men snålt tilltaget för vår del.

Fontänen i vår lilla damm gick sönder och husse beställde en ny som skulle vara bättre i synnerhet när hundar badar där. Den dagen som fontänen skulle komma tömde husse hela dammen och gjorde ordentligt rent där. Inte gjorde det mig så mycket för jag kan alltid bada i mitt dike . Det är bara jag som badar där jag tror att Saga inte är så förtjust i kombinationen lera och vatten.

Så här ser eller rättare sagt såg diket ut. En bit av det alltså, det var ett stort, mycket bra och badvänligt dike.

Så här ser en hund som badat i diket ut när matte dragit upp honom därifrån. Matte sa att hon inte visste viken del av lortiga hunden hon skulle ta i.

Natten efter det badet tänkte husse lite och på morgonen sa han att han hade fått en bra ide'. Han tog lite sånt som bara låg och skräpade till ingen nytta och byggde över mitt dike eller för att vara riktigt ärlig han saboterade mitt dike. Nu finns det inte en chans till en äkta lerinpackning.

.

Det är tur i oturen att husse inte saboterade diket innan vi fått den nya fontänen och fyllt dammen med vatten igen. Här övervakar jag att det går rätt till när vattnet fylls på. Efter en stund hämtar jag Saga  som gärna badar  där. Vi badade medan det blev mer och mer vatten i dammen

Igår skrämde jag nästan slag på matte. Titta noga på bilden så ser ni att jag är lite blodig på bröstet. Lite blodig var jag inte när matte såg mig komma springa över berget. Då var jag en helröd Welsh.

.

Matte var tvungen att duscha mig för att se vad allt blod berodde på. När jag blev ren hittade matte ett litet sår i ena örsnibben. Hur det såret kommit dit är det ingen som vet. Jag skulle ha tratt på mig för första gången men den saboterade jag snabbt. Så det blev lugn och ro utan tratt. Vi ska köpa en ny tratt av bättre modell säger matte och husse. Nu mår jag bra men det där med lugn och ro gäller även idag.

Så till Saga och hennes senaste bravader. Jag har sagt till henne massor av gånger att om du hittar en groda så ät den inte. Matte har sagt tusen gånger att om Saga hittar en groda så frågar hon inte om den är ätbar utan hon gapar och sväljer.

Det var precis så det gick häromdagen. som tur var såg matte att Saga såg ut att ha något äckligt i munnen. Matte tog grodan och Saga dräglade länge efter den hemska smakupplevelsen.

Men Saga lärde sig inte så mycket utan dagen därpå hittade hon en fladdermus som satt på väggen. Matte kom med ett av sina galler och satt för så att Saga inte skull få för sig att smaka på den. Men heter man Saga ger man inte upp för ett galler utan till slut fick husse bära bort fladdermusen ut på åkern.

Titta på bilderna hur kan man ens överväga att äta en fladdermus. Fast matte säger att dom har söta öron.

Nej usch det där var inga trevliga bilder. Här kommer en bild som visar hur trevligt man har det när man ska vara i lugn och ro. Då sitter man med husse i kvällssolen på altanen. Nästa gång ska det bli många bilder på Saga eftersom det mest var på mig idag.