2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11   Juni -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Maj 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Det har varit köttbulledag igen, det var därför vi har renoverats så grundligt. Efter renoveringen skurades vi minst lika grundligt och sedan sov vi gott i våra fina badrockar.

När man är så där grundligt skurad får man i alla fall inte gå ut och leka lortiga hundar så då kan man sova ut inför köttbulledagen. Om den berättar matte mer på våra utställningssidor. Jag ska bara visa vilken fin skylt matte köpte till en av grindarna mot skogen, den mot gästparkeringen. Skylten där har tagit slut, synd för vi hade fått den av Agnes.

Matte sa att det bara fanns svanslösa Welsh att sätta på skylten.

Idag var det en sådan där dag när  Saga och jag skulle vara hemma själva en stund. Det var faktiskt synd för titta här vad som stod på vägen bara en bit hemifrån.

Borde inte matte och husse ha kommit hem och hämtat oss när dom såg det här? Rena rama Norge sa matte.

Det tog inte så lång tid innan dom kom hem igen. Först var det kaffe med bakelser och vi hundar fick  äckelpäckelben. Matte och husse sa att dom fick bakelser för att Kurt fyller år idag. Men han är ju 30 mil bort, lite konstigt tycker jag nog.

Lite senare kom det en tant på cykel och stannade på vägen och pratade med oss och med matte. Tanten tycker att samspelet mellan Saga och mig är så roligt att se. Dessutom är vi vackra att se på .

Under tiden packade husse upp det han köpt i Uppsala. När han körde igång den gick Saga och jag och hämtade matte som hade gått in. Vi behövde lite stöd av  matte för att bestämma oss om husse hade köpt något farligt. Efter en stund kom vi på att det inte var något farligt. Husse gör flis med sin nya maskin. Vi har ju massor av skadade grenar efter sorkarnas fest i vinter.

Så här såg det ut när vi hälsade på flistuggen.

Matte har nästan inte tagit nya bilder alls på oss senaste veckorna. Inte  på blommor heller utan matte har fotograferat folk.

Mattes mamma har fyllt år och haft fest både här och någonstans dit vi inte fick följa med. Det är så mysigt när mattes mamma bor här, hon är väldigt generös med ost vid frukosten. Dessutom tycker hon mycket om Saga och mig och det är ömsesidigt.

Förra veckan gick helt åt till en massa firande. Den här veckan har gått åt till en del vila  och naturligtvis en massa trädgårdsjobb. Dessutom har vi tydligen blivit renoveringsobjekt igen. Matte säger att öronen ska hon ta mer på  annars är hon nöjd med hur vi ser ut. Personligen tycker jag att husse har tagit det som behövs på Saga och mig.

På förmiddagen idag var matte borta utan oss. Då hjälpte vi husse att göra fint i lilla dammen. Tömde bort vattnet och skurade rent. Sedan fyllde vi på nytt vatten och husse hämtade fontänen och satte igång den. Så nu är det sommar tycker jag.

Saga släpar ju ut allt både sådant som  man kan ta ut och sånt som borde vara kvar inne. Däremot gräver hon  aldrig ner ex. vis ben. Så igår när husse tog Saga med sig till skogen passade jag på att gräva ner ett av  benen som Saga tagit ut. Jag var blixtsnabb enligt matte och tog benet och sprang upp på berget och grävde ner  benet i kaprifolsnåret. Där ska det ligga minst en månad och marineras innan jag tar fram det.

Bara tanken på hur gott det ska bli fick mig att slicka mig om munnen när jag sprang om kring efteråt.

Det blev inga foton på mig i lördags när vi var på köttbulledag. Så här kommer ett alldeles nytaget foto på hur vacker jag är. Matte var jättestolt över mig i lördags. Varför jag skulle ställas upp idag vet jag inte men blir matte nöjd så är jag nöjd.

Dagarna före köttbulledagen hade vi besök av min bästa moster och mattes bästa kompis Berit. Henne är det ordning på när hon kom tog hon bara det viktigaste med sig in från bilen, Sagas o mina presenter.

Jag fattar inte varför hon inte fick eller kunde stanna och vara med och äta köttbullar men det går fler tåg sa matte då. Vadå tåg, det fattar jag inte heller.

Jag fick ett blått stort däck av Berit. Matte påstår att däck inte ska ligga i soffan. Men Saga hon tog som vanligt ut sin present. Jag har fått låna den, himla kul grej men vad man ska kalla den vet vi inte.

Saga är som jag sagt förr enormt läraktig. Titta bara på de här bilderna när hon leker med sin present. Vem har lärt henne att göra så om inte jag.

Jag tror att jag sagt det förr men det tål att upprepas. Nu är det mycket jobb i trädgården, varje år i maj är det så.

Jag fattar inte hur matte och husse skulle hinna utan vår hjälp. Här hjälper vi husse att gräva en djup grop för mattes nya Klematis.

Ny månad och inte vet jag om det är det  som gör att matte anser att vi ömsom är renoveringsprojekt  ömsom avverkningsprojekt.  I alla fall så är jag nästan halvrenoverad nu. Saga har  nästan allt kvar hon så jag misstänker att det blir henne som matte och husse ställer på trimbordet imorgon.

Så här såg jag ut i morse när vi blev utsläppta med nya fina vita halsband. Varken halsbandet eller jag var rena så länge.

När vi varit ute ett  par timmar så badade jag i ett dike. Matte tycker inte att man blir tillräckligt ren av dikesbad. Så Saga fick gå in genom ytterdörren och jag fick gå in via duschen.

Inte konstigt att man måste springa runt och torka sig på mattorna sedan. Det finns ingen handduk i världen som kan torka en Welsh som badat i diken och därefter blivit ordentligt duschad.

Efter alla bad och många timmar ute är det skönt att vila ett tag.  Saga och jag funderar på vem som ska komma eftersom matte ska bädda gästrummet. Matte ska även skola om astrar, inte visste vi att blommor går i skolan. En som precis har haft skolavslutning är Saga. Om det skolan m.m. berättar hon under den här bilden.

SAGA FUNDERAR:

Något som verkligen tål att fundera över är vem som hade lagt en stor hård trägalge i min sovfåtölj här om natten. I flera timmar sov jag dels hos matte, dels försökte jag få henne att fatta att något var fel. Men matte bara sov inte förrän dagen därpå fattade hon varför jag varit så orolig.

I vintras fick vi inte släpa ut leksaker för då kunde  snömonstret äta upp dem. Men nu då  varför klagas det på att jag släpar ut allt, både mina och andras saker? Jag kan berätta att gåsankan trivs med att komma uti solen.

Nu har matte och jag gått färdigt i skolan för den här gången. Slyngelkursen var precis som matte sagt en rolig kurs. Alla hundarna gjorde stora framsteg.

Sista gången fick vi göra rolig saker som vi inte fått tidigare. Dessutom skulle vi visa upp någon konst som vi hade tränat på hemma. Matte hade inga förhoppningar på mig just den dagen för hemma på förmiddagen kunde jag inget alls enligt henne.

Men på skolavslutning slog jag till och var duktig på allt. Matte blev både glad och stolt över mig. Jag själv tror att det är för att jag är så duktig som vi fick diplom.