2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Dec -11


YATZY-nytt November 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Ingen snö ännu men i morse var det kallt och vit rimfrost  överallt, riktigt vackert sa matte. Hon bestämde att efter frukosten skulle vi gå ut och fylla på fågelmat. Dessutom behövde vi ta in mer ved.

Saga som alltid är nyfiken på om saker går att äta funderade länge på om talgbollar var något för henne. Men efter en stund avstod hon från att smaka.

Själv kollade jag om stenarna på baksidan var hala av rimfrosten, det var dom inte. Det var praktiskt att stå där och se sig omkring tycker jag. Efter en stund kom Saga men hon fick inte riktigt plats på den högsta stenen.

När fåglarna fått mat och husse burit in ved så var det dags för en promenad innan vi skulle gå in och dricka kaffe. Husse och Saga gick först och gömde sig så fick jag söka reda på dem.

Igår åkte matte och husse bort och var borta länge. När dom kom hem luktade dom, Stina, valpar och även vuxna hundar. Matte hade tagit massor av valpbilder. Tyvärr hade hon glömt att ta kort på min  favorit Lucy. Snäll som jag är får matte i alla fall lägga in bilder på valparna här på min sida. I gengäld vill jag få bjuda hem Lucy när valparna flyttat hemifrån.

Matte säger att om jag vill får jag kommentera bilderna. På den första måste jag säga att för att vara bara sex veckor har valpen en riktigt snygg tunga.

.

Den andra har en snygg tofs på huvudet. Saga tycker att hon kan ha en rosett där.

Dom kan inte vara stora när Stina kan sätta dem i en glasskål. Matte säger att det inte var farligt för Stina stod bredvid och höll ordning på valparna så att dom inte ramlade i golvet. Valpen på den här bilden ser tuff ut tycker jag.

Praktiskt att valpen landar i mattes mjuka tygtulpaner när skålen  välter.

Trött valp somnar mitt på blommorna

Det är tre blå valpar och alla är till salu säger matte. En av dem är en pojke. Honom kunde väl matte ha tagit hem så kan jag göra en riktig fotbollsspelare av honom.

Tre stycken är samma färg som Lucy  dvs. orange roan och alla är sålda. Visst är dom söta?

Idag är det precis tre år sedan Saga flyttade in hos mig. Tre roliga år när vi alltid är två som  spanar från berget mitt på tomten.

Ibland spanar vi inne också som ex. vis när matte  eller husse  eller ibland båda har glömt oss hemma. För ett tag sedan åkte matte och husse till stan för att besiktiga släpkärran. Den står på gästparkeringen så när dom körde iväg satt Saga och jag uppe i sovrummet och såg dem åka.

När bilen och släpet försvunnit  sa Saga att "nu går vi ner och väntar i soffan i vardagsrummet eller i hallen, eller hur Yatzy?" .Men då svarade jag att "vi ska vara kvar här uppe så ser vi när dom kommer".

Några timmar senare visade det sig att jag hade helt rätt vi såg när dom kom och Saga tycker att jag är bara bäst som vet allt.

Utelivet har minskat betydligt nu när det är november. Men en och annan buslek med husse blir det när han inte ägnar sig åt att göra ved av storgranen som han tagit ner. Ved är bra att ha för både Saga och jag gillar att ligga framför brasan när vi kommer in.

Matte som är helt galen i att fika ute börjar nog inse att det är dags att lägga undan dynorna för i år. Idag är det visserligen lite sol men i fyra grader är det bara matte som vill fika ute. Vi andra fördrar att vara inne då. Ute behöver man röra på sig så att man håller sig varm.

Men ibland när det är sol tar jag gärna en paus och sitter på bänken utanför gästrummet. Matte och jag brukar ofta sitta där och mysa.

Här vill jag ha sällskap på bänken så jag ropar på Saga att hon ska komma. Hon är inte så mycket för att sitta och fundera. Saga har alltid väldigt mycket att göra ute.

När Saga kom tyckte hon att vi skulle sitta på den lilla altanen istället för bänken som hon  tycker är lite vinglig. Hon kan hoppa över den men sitter inte gärna där.

Saga har som sagt mycket att göra ute, just nu med att ta hand om äpplen som ramlat mer på marken. En del tar matte hand om, andra får koltrastarna och rådjuren. Saga använder äpplena både som bollar och äter på dem. Visst är Saga otroligt söt?

Efter flera timmar ute var vi rätt lortiga och fick gå in via duschen. Matte och husse köpte en ny matta till hallen för några dagar sedan. Husse sa då vad fint det blev och matte sa nu ......... kan dom väl inte stöka ihop den mattan. När  vi duschat förstod jag vad dom menade för nya mattan ligger som limmad på golvet vad vi än gör. Vilket sabotage, husse som säger att det är lyckohögar när vi drar ihop sovrumsmattan var morgon. I hallen blir det inga lyckohögar i fortsättningen, tur att inte alla mattor är så tråkiga.