2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Augusti 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nog är det tur att min matte har mig.  Normalt så hittar matte överallt men vår stora skog har förändrats efter att det dels avverkats lite och dels rasat en massa träd vid en storm i vintras. En regning dag nu i veckan så gick matte helt upp i det hon tänkte på och plötsligt tittade hon upp och stannade till. " Nu går vi hem Yatzy" sa matte till mig, hon lät lite frågande när hon sade det. Jag vände genast  åt rätt håll och efter bara en liten stund så visste matte med var vi var.

Vi gick via kantarellstället där det inte fanns några kantareller. Sedan hoppade jag och matte klättrade upp på älgberget där det inte fanns några älgar och så småningom kom vi hem till Saga och husse som hade gått en annan väg i en annan skog.

Eftersom det regnade blev det kaffe inne i vardagsrummet. Saga och jag blir så trötta av att gå i skogen att vi sov en liten stund. Saga vill alltid ligga i soffan med så många kuddar som möjligt. Själv föredrar jag att ligga bakom någonting. Det finns två ställen att välja på och dom är bara mina. Soffan som Saga sover i ligger även jag i ibland.

Vissa dagar är man tröttare än andra och då är det skönt att vara inne. Idag är både Saga och jag jättetrötta och det beror på att matte öppnade ytterdörren strax före nio igår och sedan var Saga och jag ute ända till kvällen. Matte och husse var ju tvungna att gå in och ta ut kaffe och mat annars var dom också ute, det kan vara sista sommardagen sa matte.

Vi har haft den stora festen nu och då var det verkligen sommar. Så mycket bilder på oss hundar blev det inte, faktiskt ingen. Men vi fick smaka en del extra gott så vi klagar inte. Här håller bordet på att dukas på vår fotbollsplan.

Klagade gjorde däremot matte på mig och det så mycket att jag faktiskt hamnade på svarta listan. Men det var väl inte mitt fel att det var rally precis på vår väg precis på festdagen. Var minut dök det upp en bil i skarpa färger och med mer eller mindre brist på ljuddämpare. Klart att jag måste säga ifrån då. Lägg till ett par omgångar cyklister varav ett par stannade utanför vårt staket så fattar ni hur upprörd jag var. Och då är det inte helt lätt att höra att matte har några synpunkter på mitt uppförande. Ärligt talat så förde bilarna mer oväsen än vad jag gjorde. Dom kom ett varv till på eftermiddagen men då fick jag utegångsförbud just då.

Det är inte lätt att ha en farmor som ägnar sig åt viltspår med hundarna. Det märkte Ella av den där festdagen. Ella skulle se om vi hade mer korv ute i stora frysen och när hon öppnade den fick hon se en påse med ett presentsnöre som stack ut ur påsen. Sedan hon kollat vad det var i påsen kom hon till matte och sa " Jag klämde på påsen och det kändes som att det var en arm i men det kunde  det ju inte vara så jag öppnade och såg att det var en klöv. Då såg jag en flaska som det såg ut att att vara blod i,  farmor säg att det inte är blod utan chokladsås."

Matte var ju tvungen att säga att det var blod och hon tyckte att Ella var tuff som tittat i påsen fast den kändes konstig.

En kväll blev det hemskt liv på vår väg igen. Det var inte rally utan vägen skulle få ny asfalt och det såg ut så här på vägen, länge var dom där.

Gissa vilka som fick vara inne hela tiden dom höll på. Ja på altanen fick vi vara men där såg vi inte lika bra så det var inte lika kul.

Apropå fest så sa matte förra helgen att tänk om det blir regnigt nu när det varit fint så länge, ja hela sommaren. Bäst vi grillar tyckte matte och husse höll med. Oxfilé grillade husse och Saga och jag fick faktiskt smaka varsin liten bit. Dessutom såsen som var supergod, matte är så bra på det. Bortskämda inte vi inte!

När matte och husse sitter vid bordet på stora altanen vill jag också sitta i en stol. Det spelar ingen roll hur långt stolen är inskjuten, upp kommer man alltid. Matte och husse tycker att jag är spänstig.

Saga har alltid mycket att göra, hon har många projekt säger matte. Häromdagen höll hon på ett par timmar med att försöka komma under de två borden och trappan i mattes planteringshörna.  Matte var inte så förtjust i det för som hon sa det kan vara en padda eller en orm och då är det dumt att gräva fram  vad det nu är.

Det skulle faktiskt kunna vara så att grodorna bor där. Nu är det grodsäsong och värst är det på kvällarna när vi ska gå ut sista gången för kvällen. I belysningen vid vår lilla altan utanför ytterdörren syns dom extra bra och där har dom kvällsmöte varje kväll. Trots att jag vet hur illa dom smakar så blir jag tämligen vild och Saga ska vi bara inte prata om. Hon blev så sjövild när en groda hoppade högt framför henne att hon tjöt. Då var Saga så upprörd att hon inte kunde kvällskissa utan husse fick gå ut med henne senare när hon lugnat ner sig.

Ett av Sagas andra projekt är att kliva omkring i rabatterna. Här kollar hon hur det är med ogräs i asterlandet. Bra vore om hon kunde rensa med sa matte.

Sedan var Saga med matte och plockade en jättebukett med just astrar. Saga trodde att dom luktade gott men dom luktar ju just ingenting.

Igår då när vi var ute precis var enda minut av dagen fick vi rent vatten i lilla dammen igen. Det är lite oroligt på dammfronten, jag har hört att matte och husse pratat om projektet som ska bli en väldigt stor damm som vi kan simma i. Nu funderar dom på om det går att ha en sådan dam  med växter i när dom har Saga och mig. Jag hopps att dom kommer på andra tankar till våren. Vi vill ha en stor damm som vi kan plaska i ännu mer. Dom här badbilderna är från igår. Fontänen är så bra för går man nära får man dusch.

 

Det här är en dag när vädret gör att matte har tid att vara inne och sitta framför datorn. Jag tänkte börja med en bild på en typ som knappast kan kallas söt. Precis när matte skull öppna dörren till altanen en morgon så fick hon syn på typen och då fick dörren vara stängd. Antagligen var hon orolig för att Saga skulle smaka på typen. Så här såg han ut inte särskilt aptitlig tycker jag.

Matte säger att paddorna är giftiga och sen funderade både matte och husse på hur typen hade tagit sig upp på altanen. Han verkade inte kunna ta sig ner därifrån så husse fick lyfta ut honom. Man kan ju inte ha giftiga typer på altanen.

Nu lovar jag att det blir vackrare bilder som den här på min egen söta Saga. Nog är hon världens sötaste och  prickigaste

.

Saga har alltså kommit hem och vi är så glada att vara tillsamman igen. Det tog väldigt lång tid att hämta henne för matte och husse blev bjudna på lunch och kaffe innan dom hämtade Saga i hundhuset. Saga var ganska trött när  vi kom hem men efter ett par dagar var det full fart igen.

Nu ska jag berätta om en sak som jag gjorde när jag var ca fem månader men som matte drar upp vart år så här dags. Då för sju år sedan hittade matte mig mitt på soffbordet och under magen hade jag en vas med luktärter,. Inte vilket vas som helst utan en som matte köpt på Jersey Pottery och är väldigt rädd om. Som alla kan se slutade det lycklig och här står vasen på matten på altanen och jag bara luktar lite. på blommorna.

Husse har fyllt år och vi har haft en liten fest för honom. Det ska bli en stor fest snart och Saga och jag undrar om vi får större tårtbitar då? Kolla Saga, hon tärs inte släppa sin tårtbit med blicken av rädsla för att den ska försvinna. Vi väntar på att matte ska säga varsågod.

Just nu är det lite svårt att se ut mot åkern till, havren är så hög att jag måste ställa mig på två ben för att se något åt det hållet. Ja jag vet att det är förbjudet men vad ska jag göra? Men jag ser bra upp mot vägen därför såg jag när en hund som var på rymmen kom rusande ner på vår tomt vilt skällande. Saga blev så rädd att hon sprang till husse och gömde sig. Själv gick jag fram till staketet och sa bestämt "stick, här har du inget att göra". Jag fick snart förstärkning av matte som höll på mig. Rymmarhunden slutade snart att skälla men försökte skrämma mig genom att visa tänderna. Men jag blev knappast imponerad av det så snart sprang han iväg hem igen.

Jag tror att jag måste låta husse berätta en sak som hände när han var ute med Saga en dag. Husse berättade så här när han och Saga kom hem. " Plötsligt stannade Saga vid dikeskanten och nosade och nosade länge och väl. Men hon tittade aldrig upp och såg därför inte katten som satt på andra sidan diket vettskrämd med stora ögon"

Jag får nog lära Saga att när man spårar ska man höja blicken då och då så att man inte missar varifrån doften kommer. En sak som jag lärt Saga är hur man torkar sig efter bad. Där är hon fullärd  det visade hon igår när matte fick ett ryck och badade oss. Saga koncentrerade sig på att torka sig på mattorna i hallen och i köket. Jag tog mattorna i vardagsrummet och soffan i matrummet. Efter det sprang jag upp och lade mig i mattes säng. Efter en stund fick jag  sällskap av Saga. Då gav jag henne beröm för att hon så duktigt har lärt sig hur man gör efter ett bad.

Jag tycker ju mycket om att sitta i en stol eller på ett bord ute för att se ordentligt, viktigt nu innan havren är skördad. Ett annat favoritställe är den lilla bänken vid yttertrappan. Där tar matte gärna kort på mig vilket så här års är livsfarligt eftersom jag riskerar att få en tung hanging basket fylld med blommor i huvudet.

Nu har matte tagit augustikortet på mig och sedan tyckte vi att Saga skulle sitta där hon med. Det har hon bara gjort en gång och då vände hon ryggen mot matte. Men nu kan hon. En bild på mig och två på Saga sedan får det räcka för idag.