2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Febr -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Mars 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Jag tror att jag gör som Saga, funderar lite, i mitt fall kring det här med årstider, klockan och en del annat. Matte säger att det är vinter ff. men varför vill hon då att vi ska sitta ute och fika så ofta? Snö är det kvar men jag tror i alla fall att man kan kalla den här årstiden för vår.

Så kan vi ta det där med klockan. I vanliga fall så vaknar Saga och jag runt halv åtta, alla i familjen tycker att det är en bra tid. Imorse var klockan halv nio fast vi lagt oss i vanligt tid och sovit våra vanliga timmar. Mycket egendomligt.

Som bekant hamnar Saga och jag på  diverse svarta listor då och då. Nu senaste var det bara bagateller så det glömmer vi. Men några som verkligen är på svarta listan är sorkarna. Titta vad dom har gjort med mattes högt älskade benvedsbuske i vinter.

Det är inget slarvjobb dom har gjort utan dom har ringbarkat den så hela busken kommer att dö. Matte är jättelessen och Saga har nu fått löfte  om att få fortsätta att bita ihjäl sorkar.

En fotboll har töat fram och var dom andra två är vet vi inte, det finns gott om snö kvar på större delen av tomten. Problemet med att bara ha en boll är att den tar Saga hand om. Den tjejen är helt suverän numera på att dribbla. Hon har verkligen utvecklats från att använda tennisboll till att nu ha full kontroll över en boll i femmans storlek. Problemet är att hon bara dribblar för sig själv, hon har ingen aning alls att det handlar om lagspel. Det där med passa och nicka är inget för Saga.

Jag fyller år snart och tills dess har jag önskat mig minst tio fotbollar som Saga bara får låna hälften av.

Nu har Saga äntligen tagit mod till sig och hoppat upp på den lilla bänken vid yttertrappan. Den lilla bänk som matte när vi flyttade hit planerade att ha krukor på. Men som jag för fem år sedan bestämde var min bänk. Det blev bara lite tokigt när Saga satt sig där hon var liksom felvänd.

Det är så här man ska sitta på den lilla bänken. Då har man bra koll över vägen åkern m.m.

Vare sig det är vinter eller vår nu så är vi ute massor. Vi springer så att snön sprutar om oss. Vi har en bänk utanför gästrummet som vi kan hoppa höjdhopp över när vi har stora springrundan.

Jag kom just fram till att jag nog håller på att det är vår eftersom vi har blivit lortiga hundar för första gången på över fyra månader. Då har vi gått in via duschen och blivit blöta hundar. Vi har även renoverats så att vi inte ser ut som igengrodda renoveringsprojekt längre. Av allt det där blir man rätt trött och behöver vila. Det händer att jag har vilat klart före Saga men hon är svår att få fart på med när hon sover i sin fåtölj. Kolla här på den undre bilden ser det ut som hon sover mer bara för att jag vill få upp henne.

 

Nu är det VÅR för vi har fikat ute. Matte och husse var till stan och handlade och när dom kom hem så kände dom att det var varmt och skönt längs söderväggen och bestämde att nu är det dags för årets första ute fika. Saga och jag blev alldeles vilda av glädje och förväntan.

Det fanns godsaker till både två och fyrbenta på bordet.

Saga och jag tycker att det är underbart nu när solen värmer så gott. Vi blir liksom mer springiga då. Inte bara springiga utan vi  slänger oss ofta på rygg av bara våryra. Här kommer några stilstudier på oss, om det är dans eller spring vet man inte.

Idag försökte jag få Saga med på en sparktur men hon påstod att hon inte hade tid. Den tjejen har alltid mycket att göra. Hon ska få fundera lite här när jag har skrivit klart.

Rådjuren får man varken jaga eller skälla på , det är matte och husse helt eniga om. Ibland visar dom inte oss att dom ser rådjur utanför huset. De här bilderna tog matte genom köksfönstret.

Fåglar kan dom inte hindra oss från att jaga i alla fall. Nu avslöja fåglarna sig genom att sjunga också, som dom som satt i en björk och sjöng vårvisor idag. Snabbt upp med tassarna på  staketet (förbjudet) och så ropade jag på Saga. Sedan blev det rena fågeldansen längs staketet.

Under bilderna ska Saga få fundera lite över möss och annat.

SAGA FUNDERAR

Vill göra ett litet tillägg till  bilderna ovan där vi dansar fågeldansen. Jag kan också ha tassarna på staketet fast man inte får. Yatzy har lärt mig det men idag valde jag att dansa utan att stå med tassarna på staketet. det svängde bättre då tycker jag.

Vi har kallats renoveringsobjekt ett bra tag nu. Anledningen till att vi fått vara lurviga är att det var så kallt. Bara tassar och öron har matte tyckt att det varit nödvändigt att hålla efter. Jag funderar mycket på hur hon nu kan veta att det inte blir  kallt igen. För nu har renoveringen börjat. Jag förvånade matte och husse med att ligga ner och blunda på bordet.

Bilden här är tagen när jag var ett renoveringsobjekt. Inte är det väl något fel på mig där, jag ser väl snarast gullig ut.

Sedan husse och jag skottade fram små gulliga möss har jag upptäckt att dom finns lite överallt Man behöver absolut inte ha spade för att få fram dem.. Matte delar inte min uppfattning om att möss är gulliga. En dag upptäckte matte att jag gick och tuggade på en mus, ja den var död dom sprattlar så mycket när dom lever. Tror någon att jag fick ha kvar musen? Nej då den plockade matte av mig och sa att det var äckligt att tugga på möss. Så nu funderar jag på hur hon kan veta det. Har hon smakat?

Idag har jag varit till Yatzys och min veterinär för att vaccineras. Matte bestämde att nu var jag så stor att jag inte behövde ha Yatzy med som "napp". Bara matte och jag gick  in till Henrik. Jag skötte mig väldigt bra och dessutom tyckte Henrik att jag vuxit till mig och var jättefin. Fin päls och vackert ansikte. Han sa att jag var söt då blev jag smickrad  och kelade lite med honom  innan matte och jag gick ut till bilen. Efter den utflykten vara jag jättetrött.

Matte säger att längre fram i vår ska jag få börja skolan igen, då får jag också nöja mig med bara matte som sällskap för Yatzy har gått den skolan.