2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Februari 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Här sitter Saga på ett av våra berg och funderar på det som hände när husse och hon  skottade snö.. Helt plötsligt kryllade det av små möss, antagligen hade spaden rasat deras bo. Mössen sprang hit och dit och genom hålen i staketet. Saga tog en och annan i munnen men spottade snabbt ut dem.

Saga är rätt påhittig och enormt snabb när hon får för sig något. Häromdagen smugglade hon ut en zebra fast matte sagt att vi inte ska ta ut saker nu. Dom riskerar att bli mosade av snöslungan. Som tur var såg matte att Saga smugglade ut zebran och kunde rädda den senare. Fast då var det en mycket djupfryst zebra.

Ibland kommer det vittring av vilda djur från åker eller skogen. Den av oss som känner det ropar då på den andra. Här är det Saga som står vid en av grindarna mot skogen och ropar på mig. Tyvärr kan ingen av oss öppna grindarna men vi jobbar på det. Räven kan ju klättra över grinden det kan väl vi med tror vi. Fast vi törs inte prova för då blir matte  jättearg och vi hamnar på svarta listan för gott misstänker jag.

Matte har varit till Uppsala  flera gånger senaste tiden utan oss. Då ställer hon väckarklockan så att hon ska vakna tidigt. Men det gör hon inte utan hon sover fast klockan ringer. Sist hoppade Saga upp till husse och började hoppa på honom precis som att hon sa gör något.

Nu ska jag berätta något som matte tyckte var jättegulligt. Läraktiga Saga har lärt sig ännu en sak av mig. När matte kommer hem brukar jag ta henne i handleden och leda henne in till soffan i matrummet där jag puttar ner henne så att vi kan gosa. Sånt som att ta av sig kappa och skor är totalt onödigt tycker jag. Nu senast när matte kom hem tog Saga tag i mattes andra handled och så  ledde vi tillsammans matte in till soffan. Sedan blev det gruppgos. Gulligt eller hur?

Sist matte varit i Uppsala fick hon efter kaffet för sig att jag behövde badas. Inte mig emot jag gillar att bada. Medan matte torkade upp i badrummet hörde hon att det lät som elefanter på övervåningen. Tur att jag inte hann bädda imorse sa matte när husse sa att jag var i hennes säng.

Nu var det så att husse bäddat och det blev snart raserat av gåsankan och mig. Gåsankan är husets populäraste leksak, egentligen min men nu när Saga inte biter sönder saker så får hon låna den. Hon blev väldigt avundsjuk på att jag hade gåsankan i sängen. Matte och husse säger att i sådana stunder ger Saga avundsjukan ett ansikte.

Här  har Saga tillfälligt tagit över både gåsankan och sängen. Dom fortsätter att bädda om.

Herre på täppan igen över sängen. Men två svansar är inte det konstigt?

Ett  tag så var det bara gammal tråkig snö kvar.  Men så plötsligt så kom det en massa mjuk snö och då är det härligt att vara ute. Man kan forsa fram i snön, dyka, gräva och har man tur kan man göra fynd. Saga hittade ett halvt ruttet fruset äpple en dag. Själv hittade jag frolic en bit ner.

Här  gräver vi och både matte och Saga undrar vad vi egentligen söker. Våren kanske sa matte hoppfullt.

 

Titta här så ynklig jag såg ut när Saga var borta. Det jag har i munnen är ett av hennes tikskydd. Matte hade tvättat det ordentligt och lagt undan det men jag sökte reda på det. Sedan bar jag omkring det dagligen. Visade husse och matte vad jag hade för att sedan gräva ner det i någon soffa eller säng. Jag flyttade på det ett par gånger om dagen och var gång visade jag matte vad jag bar på. Matte sa då att mådde jag bra av att hålla på  att bära omkring Sagas tikskydd så fick jag väl göra det.

Men nu är Saga hemma och matte har lagt undan tikskyddet. Jag behöver det inte, det räcker för mig att titta på Saga så är jag lycklig igen. Hon är så söt när hon sover i "sin" fåtölj. Det är Saga själv som har bestämt att det är hennes bästa sovplats.

Den enda som nog inte var så glad över att Saga var hemma var gåsankan. Saga släpade ut den på altanen och lämnade den där. När matte såg det hade gåsankan legat ute så länge att den frusit fast och fick hängas på tork

Inatt har det kommit en hel del snö. Husse gick ut direkt efter frukost för att köra snöslungan. Matte hade haft sovmorgon och när hon såg att våra matskålar var tomma var husse redan ute så hon frågade oss om husse hade glömt att ge oss mat. Ja svarade både Saga och jag varpå vi fick ny mat. När husse kom in sa han att han hade givit oss mat men då hade vi redan ätit upp en stor del av det matte gav oss också. Det är inte alla dagar man får dubbelt så det gäller att passa på.

I februari kommer alltid slamsugarbilen och backar ner på lagårdsvägen. Saga och jag bevakade det hela naturligtvis. Fast precis när gubben började rulla ut slangen tyckte matte att det fick vara nog med skällande så hon drog ner rullgardinen. Dumt eller hur men som matte sa till husse när han kom hem, tyst blev det. Dessutom sa hon något om att alla har rätt att jobba utan att bli utskällda.

På förmiddagen idag upptäckte matte att Saga höll på med en massa konstiga övningar borta vid buskarna som är runt brunnen där slamsugaren varit. Matte gick dit och upptäckte att slamsugaren spillt en del. Så nu hotar hon att bada Saga. Kolla vilken stil det var på henne.

Mitt på dagen idag kom solen så då bara måste vi gå ut igen och vara ute riktigt länge sa matte. Det börjar finnas lite vårkänslor hos matte och jag tror inte att det dröjer länge innan hon vill sitta ute och dricka kaffe. Något som även Saga och jag tycker är härligt, ja inte kaffet men alltid får vi något.

Här står Saga och jag och funderar på  vad vi ska hitta på för något, busa eller bara njuta av solen?  Saga kom med ett förslag och viskade till mig vad hon tyckte att vi skulle göra.

Det var inget dumt förslag Saga kom med. Hon tyckte att vi skulle följa med husse. Han har sågat ner en stor gran och håller på att ta reda på den och då kan han behöva all hjälp han kan få.

Efter en stund hos husse fick jag se att matte höll på att borsta bort snö från en bänk. Hon planerade att sitta där och njuta av solen och lade en handduk på bänken för att sitta lite skönare. Innan hon hann sätta sig hoppade jag upp där. Sedan fick matte sitta i snön och jag på  handduken. Där satt vi länge och bara njöt i solen.