2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013  

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt Juni 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Det vräker ner regn idag och matte har sagt att det blir nog en riktig innedag. Det påminde jag henne om när vi var i skogen och jag ville gå hem innan vi drunknade. Så att sitta så här som igår och tänka på smått och gott i livet blir det inget av idag.

Någon som vill veta vad jag tänkte på just igår? Jo bland annat på hur fort det går att från en ren vältrimmad hund hamna på svarta listan. I lördags var vi till Avesta och mindre än 24 timmar senare såg jag ut som om jag aldrig duschat enligt matte. Någon bild hann hon inte ta innan hon skurade mig. I stället letade hon fram den här gamla bilden och sa att jag var lika lortig då som nu.

Nu var det inte bara jag som hamnade på svarta listan dagen efter Avesta. Saga åkte dit riktigt ordentligt när hon försökte hjälpa till att plantera astrar. Dvs. hon kollade om dom var ordentligt nergrävda genom att gå på dem.

Asterlandet fick ett staket av blå plastband det brukar hjälpa mot Saga som älskar att kliva i rabatter. Men dagen efter när matte höll på med det stora asterlandet fick hon se att Saga klev omkring innanför det blå bandet. Då blev matte vansinnig, hon älskar sina astrar. Nu har avspärrningen förstärkts med rödvita band och det stora landet satte husse hönsnät runt. Jordgubbslandet är noga täckt även uppifrån. Vi ska plocka de första idag har jag hört.

Svartlistningen var över efter helgen och när matte och husse varit till Uppsala och storhandlat fick vi som vanligt äckelpäckelben när vi varit ensamma hemma. Matte hade hela bilen full med mat så nu väntar jag bara på att hon ska göra inordning gästrummet för all den där maten kan vi inte äta upp själva.

Vi är oftast snälla och hyfsat lugna säger matte. Titta så fint Saga ligger bredvid vad som ser ut att vara en hundkoja fast det är ett pumphus.

Själv älskar jag att ligga på stora altanen på kvällarna. Har jag tur kommer det en doft av räv eller rådjur när jag ligger. där. Sitter jag på en stol och har riktigt stor tur kan jag få se något djur. Matte såg ett rådjur på åkern igår med två kid. Det vill jag också se.

 

Helt totalt misslyckad bild sa matte om den här......

Inte var hon speciellt nöjd med nästa heller. Var är Saga  till exempel......

Ledtråd till var Saga är, titta så långt ner till höger som möjligt. Med bra ögon kan man ana var hon är.

Vad matte egentligen ville var att ta kort på var vår jakt på de oerhört retsamma sädesärlorna. Ska hon klara det bör hon vara snabbare med kameran för det går vilt till.

Idag satt en av de där retsamma typerna högst upp på en av mina lyktstolpar. Jag hörde att den sa ni kan inte ta mig, ni kan inte ta mig, oerhört irriterande.

Samtidigt satt matte och husse och drack kaffe och ville ha lugn och ro. Men inte var det Sagas och mitt fel att det var  ett.............. liv. Man kan väl inte tåla vad som helst av de där små eländena med vippstjärt.

Kul var det häromkvällen när Saga nästan såg till att en av dem miste stjärten och kanske mer därtill. Tänk om hon hade lyckats då hade hon fått guldstjärna av mig.

Så här kan det se ut när vi motionerar sädesärlorna och oss själva. Borde varit en rörlig bild.

Jag sa att Saga kan få en guldstjärna av mig om hon lyckas knipa av en vippstjärt. Det sa inte matte och husse att hon kunde få när det var dags att trimma tassar igår kväll. Saga var enligt matte fjompig och Saga själv tyckte att det hela var totalt onödigt. Matte och husse var eniga att det behövdes utifall att som dom sa. Vad som nu menas med det.

För att pigga upp Saga la jag mig på golvet och bollade med ett ben och spelade pajas (mattes ord) men det blev ingen Saga gladare av. Idag när husse fixade Sagas öron var hon inte fjompig utan låg ner och blundade. Det är bara springskorna hon är rädd om och det borde alla fatta.

Saga har ett projekt som inte matte gillar. Matte tror att någon bor där bland stenarna oh så länge hon inte vet vem så tycker matte att Saga ska gräva någon annanstans. Var då är frågan, i potatislandet, långa rabatterna eller  gräsmattan?