2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Aug -11    Sept -11    Okt -11    Nov -11


YATZY-nytt December 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

När jag skrev häromdagen glömde jag att skriva om boomboomryck och vandrande täcken, det får vi dock ta en annan gång för idag har det hänt något väldigt roligt. Det var nästan som en tidig julklapp när Stina kom med Lucy och ett litet pyre som heter Diana.

Pyret var nog den minsta valp vi har haft på besök. Söt men inte mycket att bry sig om, det var Saga och jag överens om. Pyret kunde faktiskt äta saffransbullar och hon tog emot tandborstarben så det blir nog en riktig hund av henne så småningom. Nu var hon mest som en leksakshund. Titta själva, söt men liten eller hur.

Min stora kärlek Lucy ville sitta i knä på matte när vi fikade och det fick hon faktiskt en liten stund. annars satt hon mest i soffan. Lucy är absolut det sötaste jag vet. Saga är också söt men henne har jag ju jämt. Jag skulle gärna ha Lucy här jämt med.

Visst syns det att jag älskar Lucy

Nu är det den där veckan som man ska vara absolut snällast på hela året så att man kan vara säker på att få något av tomten. Något som är absolut förbjudet är att ligga under fågelbordet och slicka sig om munnen.

I ungefär en vecka låg dumkatten där fast vi  körde bort den flera gånger om dagen. Inte en fågel vågade komma fram och äta när dumkatten var där. När matte gick ut på altanen och sa till katten försvann den bara bakom hasselbusken, uppför trappan och gömde sig bakom blåbärsriset på berget. Om Saga och jag var ute så stack den så fort den såg en skymt av oss.

En dag smög Saga och jag oss fram mot staket som är bredvid fågelbordet.  Dumkatten hörde oss inte så vi hann ända fram till grinden som vi tyvärr inte kan öppna. Men den hörde oss när  både Saga och jag tog i med våra farligaste röster. Dumkatten försvann som en oljad blixt uppför berget och flög in i skogen.

Nu har dumkatten slutat att vara under fågelbordet. Husse och jag stötte på den borta vid veden en dag men där är det inga småfåglar bara små möss. Visserligen talade jag om för dumkatten att den ff. var på min tomt men bara lite  för att det hör till.

Äntligen har vi fått snö och vi hoppas på mer. I söndags snöade det så mycket att matte sa "nu släpper vi ut hundarna och tar in fotbollarna" Det lät ju lite roligt men tanken var rätt för översnöade bollar kan frysa fast.

Vi tog inte in dem utan lade dem på bänken vid ytterdörren. Praktiskt för idag har matte och jag spelat en match. Man kan ta ner en boll bara man lägger tillbaka den säger matte.

Nästa år är det EM i fotboll så då hoppas jag att jag får en ny fotboll för det brukar jag få när det är stora mästerskap. Skrev EM boll på önskelistan men matte sa att det är för tidigt att köpa en nu. Men både Saga och jag önskar oss varsin påse italienska mandelskorpor. Vi har fått smak en halv skorpa var ett par gånger och det är himmelskt gott. Något alla hundar borde få.

Det är mörkt stor del av dygnet nu och då får man hitta på roligheter inne säger matte. Hon bad husse skära hål i två tennisbollar. I bollarna lade hon sedan frolic och sedan gäller det för Saga och mig att kunna öppna och få ut frolic. Det där är en kul grej och speciellt Saga är väldigt förtjust i den. När bollen är tom fortsätter hon att leka med den ändå.  Gärna i en soffa eller i någon säng.

December det är väl den där månaden då det kommer riktigt mycket snö, matte handlar hem en massa extra gott att äta, bakar mycket och annat trevligt. Dessutom får dom som sköter sig julklappar och är det något Saga och jag är bra på, så är det just att sköta oss.

Det finns  andra fyrbenta som absolut inte borde få julklappar om vi får bestämma. En morgon när vi precis vaknat tittade jag ut genom altandörren och vad fick jag se om inte dumkatten. På berget ovanför fågelbordet ligger den dumma katten hopkurad och tror att han inte syns. Givetvis gjorde jag allt för att påpeka att det där är min tomt och jag fick snabbt förstärkning av Saga.

Matte var i hallen beredd på att gå ut och hon sa att det inte var lätt att få kontakt med oss, konstigt eller hur? Till slut så sprang Saga och jag dit för att både göra matte sällskap och för att få en bättre chans att göra något åt katteländet. Nu är det tyvärr så att eftersom mitt jobb är att följa matte upp på vägen och hämta tidningar så blir jag kopplad. Men Saga kan man lita på, hon flög ut genom ytterdörren nästan innan den vara öppnad. Sedan tog hon inte många språng innan hon var på baksidan och öga mot öga med dumkatten. Matte sa att husgaveln flyttades när Saga svepte förbi den.

Bra jobbat, sa jag när vi hämtat tidningen, för då hade Saga förpassat dumkatten till skogen och vi kunde gå in och äta frukost i lugn och ro.

En annan som inte borde få julklappar är en av grannhundarna. Jag satt i fåtöljen i sovrummet och kollade om posten var på vägen. Då får jag se den stora hunden nere på vår gästparkering. Där gick han omkring och sprätte som om han ägde vår tomt. Till slut lyfte han på benet och  kissade på grinden. Gissa om Saga och jag förde oväsen och den här gången förstod matte och husse att vi gjorde det. Stora hunden har ju egen tomt och dessutom får inte hundar vara ute och drälla hur som helst utan någon människa. Stora hunden förstod också vad vi menade för han drog i väg längs vägen, det som är så farligt. Vi blev riktigt glada sedan när vi hörde att han var hemma igen.

Vi har varit till min veterinär för att det var dags för mina vaccinationer. Jag tycker att det är en trevlig utflykt men Saga tycker att det är sånt som man kan vara utan. Husse och veterinären tyckte först att jag kunde stå på golvet och få mina sprutor men jag visade tydligt att jag ville upp på bordet så det var bara för dom att ge sig. Efter att jag fått sprutorna stod jag kvar och blev omklappad och gosad med av veterinären för han tycker att jag är så mysig och fin.

Dagen efter kom vintern även om den tyvärr blev kortvarig. På söndagskvällen när vi var ute var det alldeles vitt av snö, vackert och ljust tyckte matte och husse.

Dagen efter tyckte Saga och jag nästan att det var onödigt att äta frukost vi ville ut till snön som luktade så gott.

Det är härligt att springa i nysnö och sol, även om någon halvmeter snö till vore ännu bättre tycker jag.

Sagas största bekymmer när det blir kallt är att vattnet fryser.

Det var härligt med snön så länge det varade. Matte säger att det kommer nog snart mer och det hoppas jag. Då ska Saga och jag vara ute i timmar utan att bli lortiga. Vi spelade faktiskt fotboll när snön hade kommit, lite svårt för bollen var stelfrusen och halkade liksom iväg. Eftersom matte var med  på matchen blev det inga kort. Husse var upptagen av att hänga upp slingor som lyser fint uppe på berget bakom huset.

Nu till några bilder på sånt som matte tycker är urgulligt nämligen olika sovstilar. Ibland verkar det som om hon tycker att vi är gulligast när vi sover. Men det är nog bara  när vi varit vilda i timmar och då får man nog förstå att det är skönt med lugn och ro. Förresten gullig, jag är ju en stor pojke kan jag vara gullig? Saga hon är gullig jämnt om jag får säga vad jag tycker.

Vad tycker ni om min slappa stil? Jag tycker att det är så skönt att sova på rygg .

Saga vill ha många kuddar i soffan. Får hon sedan en filt sover hon i timmar.

Vi får inte plats båda i Sagas fåtölj så jag sover på mattan. Det här är något som matte tycker är otroligt gulligt.

 

.