2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Januari 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Jag har gjort två fynd de senaste dagarna. Det första var att jag hittade en ny koja på tomten. Husse höll på och röjde lite för att slamsugarbilen ska kunna komma fram med sin slang. Jag var kring fötterna på honom och så plötsligt var jag borta. Då var jag i min nya koja som ser ut så här uppifrån ett av bergen.

Jag kan avslöja att ingången finns ungefär där den röda skylten syns. Jag visade Saga kojan och hon blev väldigt glad över fyndet.

Efter en stund sprang jag i väg på nya äventyr och Saga blev kvar alldeles ensam i kojan. Strax därpå skällde jag och oj vad Saga fick bråttom ut från kojan för att se vad jag höll på med.

Veckans andra fynd var den tredje av mina stora bollar. Den har varit borta sedan snön kom. Igår hittade jag den och då var den totalt fastfrusen. Matte fattade snabbt att jag behövde hjälp, nu har vi tre stora och två mindre bollar ute.

Det kan aldrig bli för mycket fotboll tycker jag. Här kommer en bild tagen av husse när matte och jag spelade idag. Visst ser Saga imponerad ut över min förmåga att ta ner bollen?

Saga har upptäckt ekorrar i våra höga granar. Dom lämnar spår efter sig i form av skalade kottar på marken. Matte tycker att det blir mycket oväsen med ekorrar på tomten. Men vi vet inte vad som menas med det. Varken Saga eller jag har hört en ekorre säga något.

Nu är det på tiden att Saga får berätta lite tycker jag. Hon kan ju berätta vad vi kallas på morgonen när matte och husse äter frukost och läser tidningen.

SAGA FUNDERAR

Det är verkligen på tiden att jag som är pratsammast i familjen får skriva lite. Fast det där om vad vi kallas på morgonen vet jag inte om det är så roligt egentligen. Matte kallar Yatzy och mig för frukostterrorister och det tål  verkligen att fundera på om det är något bra. Just nu är vi inne i en period när vi tycker att den tiden är perfekt för att titta ut och prata med fåglar och annat som är ute.

När vi har slutat att vara terrorister och husse och matte är färdiga med frukosten går vi ut. Om det nu är så att det ska vara lugnt under frukosten kunde väl matte lämna oss ute när vi tar in tidningen. Funderar på att ge henne det förslaget.

Om vi är i en terroristperiod så är  matte i en träningsperiod. Särskilt ute och särskilt med mig. Det är HIT ,hoppa över bänkar och  att sitta still på bänkar och fundera. Just det där att sitta still och fundera ute som Yatzy ofta gör har jag inte varit så bra på. Men det är faktiskt inte så dumt.

s

 

Det är synd om Saga och mig på mornarna. Vi får gå ut lite snabbt och hämta tidningen och springa en snabb runda. Sedan får vi vänta till efter klockan nio. Det är mellan halv nio och nio som rådjuren kommer och vi får inte skrämma dem. Matte har lagt bilder på rådjur på sin trädgårdssida.

Jag brukar kolla genom altandörren om jag ser något rådjur. Därifrån har vi full kolla på fågelbordet med.

Efter nio är det inga rådjur här och då är det två rödvita som slänger sig ut i snön.

Vi är lite extra påpälsade för eftersom det har varit så kallt så slipper vi trimning just nu. Bortsett från  tassarna och så håller matte på lite med våra öron så att vi inte ser  helt förvildade ut. Fast nog ser Saga vild ut på bilden här ovan eller hur. Hon plöjer sig fram med nosen i snödrivorna.

Saga är faktiskt vild ute. Idag har hon farit omkring som ett yrväder med ett riktigt fynd i munnen. Det var ett välmarinerat chips ett s.k. äcklepäckel enligt matte.  Chipset såg ut att ha varit nergrävt sedan i somras någon gång.

Husse har ett stort monster som han flyttar på snön med. En dag tog han in monstret i hallen för att han skulle reparera det lite.

Vi försökte hjälpa till fast det behövdes inte sa husse. Idag när vi var ute så kom husse med monstret och startade det. Då bestämde jag att det var dags att gå in och Saga tyckte samma sak som jag.

Väl inne så tittade vi ut på  monstret och lite ångrade vi nog att vi hade gått in. Här frågar jag Saga om vi inte ska gå ut igen men hon var tveksam så vi stannade inne tills monstret var klart

Det som är bra med monstret är att det blir jättefina gångar som vi kan springa i. Husse gör gångar åt oss både där det alltid finns gångar mellan husen och till  grindarna och så ett extra varv runt huset.

I förrgår var det minus 26,6 ute så blev det ingen fotboll. Vi tyckte att det var skönare att ligga framför en brasa både Saga och jag.

Igår spelade matte och jag en match medan Saga for omkring som en vinthund med en stor kotte i munnen. Efter matchen som jag vann tog matte in bollen för att den skulle tina upp. Matte sa att hon fick ont i tårna av att sparka på den.

Mitt på dagen idag kom solen och det var  bara minus tio så matte slängde ut oss för att vi skulle fotograferas. Vi har inget emot att gå ut, minus tio då kan man vara ute hur länge som helst i tycker vi.

Saga har bestämt att i några av de stora granarna håller det till en ekorre. Här visar hon mig var den är.

Det var bara ibland vi stod still för idag var det ljuvligt busväder ute. Matte tog en massa bilder på oss och här är några av dem.

 

Gott nytt år säger vi till alla våra vänner.

Vi hoppas att alla har haft det härligt med julklappar skinka och har lika gott om snö som vi . Julen började med ett väldigt  oväntat besök redan vid frukosten. Nej det var inte tomten utan tre  rådjur som var på  vår tomt. Precis utanför fönstret där vi åt frukost och precis utanför staketet. Undra på att jag fick stora ögon när jag tittade ut.

Matte smög sig upp efter kameran men hann inte byta till teleobjektiv fast bilder blev det ju ändå.

Vi har fått julklappar, skinka och köttbullar. Däremot fick vi inte följa med till Uppsala på julaftonen och träffa Villes nya kompis, matte säger att det är hennes nya "barnbarn". Det är en cockerflicka som är tio veckor så när husse och matte kom hem luktade dom både Ville och lilla Isa. Jag är väldigt förtjust i cockerflickor men matte och husse säger att det räcker med två hundar på julaftonen därför fick vi vara hemma. Lite synd tycker jag men vi fick extra skinka när dom kom hem för att vi varit ensamma.

Saga är väldigt rolig , matte säger att det är typiskt Welsh att vara som hon så antagligen är jag likadan. En dag hade jag inte ätit upp min mat utan började göra det på kvällen. Matte och Saga försvann in till vardagsrummet. När jag ätit klart, i alla fall nästan gick jag uppför trappan för att se vad husse höll på med. Nu är det så att ett av de nedersta trappstegen knarrar och det hörde Saga. Blixtsnabbt sprang hon ut i köket för att se om jag lämnat någon mat. Det hade jag men oturligt nog för Saga så fattade matte vart hon tagit vägen och kom ut i köket och sa nej.

En annan rolig sak hände  även den i köket. Saga har tagit över mitt jobb som diskmaskinsansvarig. Hon hade lite problem med en visp som det var potatismos på. Plötsligt såg vi hur hon riktigt tänkte till när hon inte kom åt allt. Så böjde sig Saga fram och tog ett stadigt tag om hela vispen och drog upp den ur bestickkorgen.

Nytt år har det blivit och det har snöat massor både i slutet av det gamla och i början av det nya. Vi är ute mycket och det blir en och annan bild. Matte önskar sig sol så att hon får lite  bättre bilder men huvudsaken är väl att Saga och jag syns?

Här är en rolig bild på en Welsh med ett huvud och sex ben.

Igår lyckades jag gräva fram en av fotbollarna ur snön. Den låg under stora granarna där är det mindre snö.

Jag dribblade ut bollen så att vi skulle få plats att spela och sedan ropade jag på matte och Saga. Båda kom rusande så vi fick en bra match där i snön. Vem som vann är inte så viktigt.

Vi har världens snällaste husse, han skottar jättefina gångar åt oss . Igår skottade han t.o.m altanen så att vi kan gå ut där utan att bli som snögubbar. Med tanke på hur snäll husse är och hur mycket det är att skotta tycker vi att det är lite mycket begärt att be honom skotta upp en fotbollsplan. Det går ju bra ändå.