2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013  

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Augusti 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Här sitter Saga och jag i sammanträde. Vi sammanträder om vi ska göra som matte vill, bekänna våra synder. Det tål verkligen att fundera på, men har matte sagt det så.

Vi börjar väl med mina synder eftersom jag har hamnat på svarta listan tre gånger på några dagar.

Först var det så att en mycket trevlig hundvänlig gubbe var här för att kolla telefonstolpar. Han fick parkera på vår lagårdsväg. När han kom tillbaka till bilen rusade Saga och jag dit för att vara sociala och artiga. Matte följde med och sa sitt vanliga hoppa inte på staketet Yatzy. Saga höll med matte och sa samma sak. Tjatigt värre eller hur?

Saga säger alltid till mig att gå ner, det är säkert bara för att hon inte når upp med framtassarna. Åter till den trevliga gubben på lagårdsvägen. efter tjatandet om att gå ner fick jag helt plötsligt en helt lysande ide'. Jag slängde mig ner på marken körde huvudet under staketet och vips var halva jag på utsidan. Men min matte som är ohälsosamt snabb drog  blixtsnabbt in mig på rätt sida igen. Synd! Dessutom har hon med husses hjälp lagt stenar så det inte går att komma ut där. Matte har kört stora staketkollen överallt.

Men då var jag alltså på svarta listan fast jag inte lyckades komma ut. Det var torsdagen. På fredagen hoppade jag ut från altanen. Anledningen var att jag såg två svarta stora hundar på vägen. Matte och jag konstaterade idag när vi gick där dom gått att en av dem löper. Nu kom jag ju inte längre än ut från altanen men kvar på tomten. Det varade  förresten inte länge för matte kom ut arg som ett bi och slängde in mig. Matte sa att nu är du på svarta listan igen skärp dig.

På söndagen när vi satt på altanen och åt så hände det igen. Jag bara flög över räcket på samma ställe. Men det var faktiskt en geting som jagade iväg mig även om det var jag som hamnade på svarta listan för tredje gången. Anledningen till att det är så enkelt att hoppa just där jag gör det, är att busken utanför räcket har dött.

Matte sa att hon fick nog av hoppandet och hon har ju alltid en massa olika kravallstaket att ta till. Vi hade många krukor på altanen tidigare, nu är det ännu mer och höga växter är det med, ett blommande kravallstaket. Titta på bilden på startsidan det blir inte lätt att hoppa över där.

Natten efter försökte jag ställa mig in hos matte genom att sova nära, jag låg i princip på hennes axlar.

Saga som vill göra allt jag gör hamnade även hon på svarta listan när hon var försvunnen igår. När matte hittade henne hade hon grävt en stor grusgrop under ett av mattes planteringsbord. Halva Saga var nere i gropen när matte hittade henne. Svartlistad Saga direkt.

Tidigt igår tog husse en klöv,  snitslar och en blodflaska och gick till skogen Kvar vid grinden satt två som gärna velat gå med.

Husse kom hem och då hade han lagt ett spår till Saga som hon fick gå på kvällen. Matte och jag var hemma när dom gick iväg. Jag fick en glass och blev lovad att jag ska få gå spår en annan gång. Det är Saga som behöver tränas nu.

Det dröjde rätt länge innan Saga och husse äntligen kom hem. Saga hade stannat flera gånger i spåret och funderat lite.

Husse bar klöven när dom kom hem. Eftersom inte Saga vill ha den tog jag hand om den ett tag.

 

Oj vad det är länge sedan jag fick skriva något. Vad det beror på, jo vädret och sommaren förstås. Vi är ute jämt nästan så mycket vi vill. Saga och jag tycker att vi kan stanna ute direkt på morgonen efter att vi hämtat tidningen uppe vid vägen. Matte och husse tycker att vi kan vara med dom och äta frukost och läsa tidningar i lugn och ro. Oftast är det på altanen så på ett sätt är vi ute i alla fall. Jag kan ju hoppa över räcket men buskarna är inte sköna att hamna i och det är onödigt att lära Saga att det går att hoppa.

Badar gör vi förstås och nu när det kommit  ordentligt med regn har jag hittat ett nytt ställe. Det är där vattnet rinner ut ur cementrören som husse och jag satt i projektet. Nästa år hoppas jag att husse och jag kan  göra färdigt projektet så att det kan döpas om till stora dammen  Tills vidare går det ju bra med den lilla dammen.

Det  har varit förskräckligt synd om Saga. Getingarna har bitit henne på kinden och sedan rev Saga sönder såret. Matte tog in Saga och bad husse lyfta upp henne på köksbänken. Sedan tvättade matte såret jättenoga. Gissa vad Saga gjorde när hon blev nersläppt? Jo hon sprang ut och la kinden mot jorden under en buske. Ny tvätt och sedan fick Saga ha tratt, något hon inte tyckte om. Inte vi andra heller som blev påkörda av tratten gång på gång.

Som tur är behövde Saga bara ha tratten en dag och så här glad såg hon ut när hon slapp den. Här sitter hon i mattes stol och det får hon gärna göra. Bara hon inte sitter på bordet för det är mitt.

Trots alla försök att hålla  rävvalparna borta från våra saker har dom stulit den gröna pipdinosaurie jag fick av Berit. Den som Saga tror att hon har fått. Enda spåret efter pipdinosaurien är att husse och Saga hörde att den pep i skogen och det var troligen en av rävvalparna som lekte även om dom inte såg den. Vi såg en av de fem  rävvalparna en kväll, den gick själv på vägen, det som är så farligt. Saga och jag sa till den  och då sprang den upp i skogen.

För ett par dagar sedan sa matte att det enda hon inte tycker om är vår hall, det är alltför ofta stökigt där tycker hon. Under trappan ligger ex alla dynor när dom inte är ute. Vad det nu är för stökigt med det? Matte har själv bestämt att dom ska ligga där När det regnade en dag hade Saga och gåsankan koja där. Saga släpade faktiskt dit en massa saker och hade hur kul som helst.

.

Det är klart det kan kanske bli lite mycket hoven droven (husses uttryck) i hallen . Igår var vi ensamma hemma med matte som satt ute med en bok i flera timmar. Saga och jag roade oss med att bada i allt blött som finns och gå i öppen jord m.m. När husse kom hem blev vi jätteglada och ännu lyckligare var vi efter duschen. Jag kan skryta med att jag vann, jag var lortigast igår. Helt plötsligt när matte kom ut i hallen efter att ha tagit hand om blöta handdukar så såg det ut så här.

Alldeles äkta hoven droven alltså men jag ansåg att det inte fanns några bevis för att Saga eller jag var skyldiga. Tills matte visade mig de här bilderna. Fast å andra sidan kan det där vara vilken Welsh som helst tycker Saga och jag..

Det är väl fullkomligt omöjligt att vilddjuret på  bilderna här ovanför är samma som på bilden nedan. En kolugn sexåring som stilla begrundar livet och ibland tuggar på ett chips.

Nu höll jag på att glömma att det finns stunder när matte inser att det är bra att vi flyttar på mattorna. Det var en dag när vi flyttat om lite i köket vilket visade sig vara väldigt tursamt. När matte öppnade kylskåpet hoppade en yoghurt ner från översta hyllan och landade precis där mattan brukar ligga. Saga tog hand om allt som skvätte ut och sedan var det problemet löst.

Om nu Saga och jag får skryta lite så vill vi tala om att vi är extremt duktiga, oftast. Titta bara  på  bilden från  grillmat på altanen igår. Där kan man se två rödvita som vet att uppföra sig.