2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013  

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Juli 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Det händer massor av saker varenda dag men ingen har tid eller lust att gå in och sätta sig vid datorn. Därför blir det  mycket på en gång som idag när vi väntar på att det ska torka upp efter det välbehövliga regnet så att husse kan klippa gräset. Saga och jag har egna planer på vad vi ska göra.

Bevakningen blir ju starkt eftersatt en sådan här förmiddag när vi är inne. Förra tisdagen hände t.ex. följande inom loppet av bara ett par tre, fyra timmar

1 Postbilen glömde att stanna hos oss, upprörande!

2 En barnvagn med tillhörande mamma gick förbi två gånger. Det händer aldrig annars på vår väg.

3 Två hästar med folk på ryggen kom på vägen. Matte pratade med folket och dom skrattade åt oss.

4 Glassbilen kom och den stannade vid vår brevlåda för att husse skulle handla. Saga och jag fick inte följa med.

Dessutom tyckte matte att vi varit lite väl bullriga den där eftermiddagen så efter glassbilens besök åkte vi in. Säg det inte till matte men vi var faktiskt väldigt trötta så det var skönt att vila på altanen.

Det  är inte bara jag som är trött på kvällarna. Saga är också jättetrött fast hon föredrar soffan i vardagsrummet. Saga vill ha massor av kuddar när hon sover och det finns det där.

Förra gången jag skrev var Saga borta men samma kväll som jag hade tvättat hennes fäll kom hon hem. Vi var jätteglada över att vara tillsammans igen. Ja, jag var så glad att det inte gjorde något att Saga bestämde att presenten som jag fått av Berit var hennes. Bara Saga är hemma får hon ha alla saker, nästan.......

Det har hänt ett par mystiska saker här den senaste tiden. Föst var det vatten i lilla dammen som var försvunnet.

Inte som på den här bilden att det har minskat, det brukar gå till knäna på oss. Utan vattnet var helt borta och matte och husse såg ut som fågelholkar i ansiktena. Dammen är rent berg och kan inte torka ut så där sa husse. Matte sa ingenting men tänkte så det hördes. Till slut kom husse på att fontänen hamnat snett så att vattnet blåst iväg till en liten skreva bredvid dammen och sedan fortsatt ner och vattnat flaggstången.

Nästa mysterium var när Saga och jag såg något som var vårt ute på femtiokronorsängen. Alltså minst 100 meter utanför staketet bortom lagårdsvägen nästan i tallskogen. Min ko som jag fick av Berit när jag fyllde två år var där.

Kan kor flyga eller klättra? Nej och Saga och jag tjöt i förtvivlan över att kon låg där. Matte och husse kom springande och husse såg kon och hämtade den till rätt sida av staketet. Hur hade den kommit ända till femtiokronorsängen?

Ja antagligen på samma sätt som en av mattes skor nästan kommit dit fast hon lagt skorna under hängmattan. Det var då matte lade ihop ett och ett och fick det till räven. Vi har en liten rävvalp som håller omkring här. En dag när husse höll på med vedförrådet var den nästan ända fram till husse. När husse  pratade med den stod den bara still med huvudet på sned och tittade på honom.

När matte väl kom på att räven varit innanför staketet kom husse på att han nog glömt att ställa tillbaka gallret som ska vara rävstopp när han  rensade röret under lagårdsvägen i våras.

Nu är gallret på plats så den lilla räven får försöka öppna grindar eller klättra över dem om den vill ha våra saker.

I lördags var matte väldigt tråkig, hon höll bara på att rensa ogräs, ja husse med så det var nästan synd om Saga och mig. Vi började springa i vägen för matte och putta på henne. Till slut så fattade hon och sa "ok vi går och sätter oss". Saga missförstod det hela och satte sig bums på en stäppsalvia som blev helt platt. Men som matte brukar säga det är sånt man får ta.

Till slut några bilder från mattes namnsdagskalas. Matte gjorde två små bakelser åt oss hundar. Vi fick lov att sitta fint och vänta på ett varsågod innan vi började äta. Men kolla bild nummer två , Saga måste alltid titta om jag fått samma som henne innan hon börjar äta från sin tallrik. Är det sedan något vi aldrig fått så äter hon  inte förrän jag gör det. Visst är hon rolig?

 

Vilken tur att vi har lilla dammen när det är så  hett som det är nu. Man kan bada i den och dricka i den. Idag hittade jag ett nytt användningsområde för dammen. Matte tog ut våra tjocka plädar ur bilen för att tvätta dem. I min längtan efter Saga som varit borta drygt en vecka tog jag hennes fäll och drog ett snabbt varv runt hela tomten.

Jag har förresten plockat ner Sagas tikskydd från tvätt linan. Ett av dem har jag grävt ner någonstans, var säger jag inte. Matte har letat utan att hitta det.

Åter till fällen, efter ett varv runt tomten lade jag fällen under hängmattan. Där var matte med kameran så gissa om hon tog bilder på mig.

Matte sa något om att tvätta fällarna.......

Jag är törstig efter att ha sprungit runt hela tomten med fällen

Nu ska här tvättas fäll på miljövänligt sätt

Jag lägger den i dammen

Trampar ner den så att den blir riktigt blöt

Dags att dra upp fällen igen, vad tung den är nu.

Så nu får fällen soltorka tills Saga kommer hem . Husse ska hämta henne ikväll