2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10


YATZY-nytt December 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Det är många som lever farligt just nu med all snö. Den där snögubben som Saga puttade ner från trappräcket hade idag flugit ner i en snödriva. Jättefarligt , den låg bredvid husses snömonster. Matte har placerat den på en säkrare plats nu. Snögubben, här kommer förresten en bild på bara den,  har en gammal historia.

Snögubben är väldigt gammal från den tiden matte hade en Djurgårds-Saab. Ibland lånade matte ut bilen och en dag när matte fått tillbaka den bodde snögubben bara där i bilen. Matte tror att det kan  ha varit 1978-79.

Andra som lever farligt nu är alla våra leksaker. Matte har flyttat lådan från hallen in till vardagsrummet. Risken för att sakerna annars går ut och drunknar i snö eller blir uppätna av snömonstret är mindre där. Det vore ju hemskt, fotbollarna har redan drunknat och det dröjer säkert väldigt länge tills det blir match igen.

Här är i alla fall en som tycker om att leva farligt, visst ser jag cool ut? Matte säger att det ser ut som jag precis tappat cigarren.

Det närmar sig jul och matte skulle ta det årliga julkortet på oss. Årets tema var bakning men det blev inte som matte tänkt sig. Det var Saga som inte var så snabb på plats att det blev lite annan  vinkel än matte bestämt sig för.

Så här hade matte bestämt. Ljus i kaminen, bullar på bordet och på varsin sida om bordet hundar med ryggen mot kaminen. Här sitter jag nästan rätt men var är Saga?

Jo titta Saga kom men satte sig innanför mig så det blev en helt annan sorts bild. Behöver jag tala om att bullarna smakar himmelskt?

 

Så här länge tror jag aldrig att det varit förr utan att jag fått skriva. Det finns massor av bilder så det här blir mest bilder med kommentarer.

Det har varit ganska kallt ett tag och då behöver vi hämta in ved ofta. Vedchef det är jag naturligtvis och jag har börjat inventera vedförrådet i snickarboden för att se hur mycket vi har. Jag vill påpeka att jag efter att matte och kameran gått ut klättrade ännu högre bland veden. Både husse och Saga var djupt imponerade. Saga och jag älskar att ligga framför en brasa när vi har varit ute.

Här kommer en bild på det som säkert var årets sista fotbollsmatch. Jag måste säga att Saga är fantastisk på att dribbla. Hon har gått från tennisboll via mellanboll till  5:ans boll på kort tid. Här har hon precis hämtat upp bollen ur projektet med knappt hållbar is. Så fort bollen kom upp i säkerhet dribblade Saga vidare.

På fotbollsbilden syntes den första snön, det var inte så mycket då men vänta bara ..........

Sedan kom det mera snö, så mycket att  Husse fick ta fram gula monstret. Vi går ofta in med matte och fixar kaffet när monstret är i farten. Rädda, nej inte precis men husse blir glad om kaffet är klart när han är färdig.

Som alla vet så lär sig Saga massor av mig. På gott och ont säger matte och husse. Kunskap är väl alltid av godo tycker jag. Här har vi smugit oss bakom en snövall in bland syrenerna för den senaste av Saga nya färdigheter. Saga är till höger och här har hon precis fattat att man kan sätta  upp tassarna på tvärslån i stakethörnen. Nästa steg blir att lära henne att sätta tassarna uppe på staketet. Ja jag vet att både tvärslå och överst på staketet är tassförbjudet men det kan vara bra att kunna.

Det kom mer och mer snö för var dag och en dag skickade matte ut mig för att kolla snödjupet.

Två dagar senare efter att det kommit mera snö var det Sagas tur att kolla snödjupet.

Som tur är så gör husse och gula monstret gångar åt oss så att vi slipper simma i djupsnön om vi inte vill. Husse säger att vi har ca 85 cm snö.

Det händer mycket när man har en Saga. Här sitter jag i morgonsolen på bänken vid yttertrappan och ser att matte tagit fram den gamla snögubben ( den är från 1977).

Saga kommer rusande och frågar vad tittar VI på ?  Lägg märke till hennes högra framtass

Vart tog den gamla snögubben vägen? Ledtråd titta längst ner i högra hörnet. Det syns att Saga högra tass nyss rört sig