2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Maj 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Vi är bara ute nästan hela dagarna, jag tror att vi har sommarlov fast med vår matte vet man aldrig.

Jag vet inte om matte och husse har lov dom jobbar på rätt flitigt ute även om kaffepauserna är långa. Matte säger att den här tiden är det mest att göra ute på hela sommaren.

Någon gång måste matte ha gått in och jobbat också. För lappen på allt roligt vi har gjort är bortstädad. Den viktigaste lappen på skrivbordet är bara borta, konstigt.

Vad ska jag då berätta , jo om olika djur kanske. Dom där små nästan osynliga otäcka fästingarna har  vaknat så nu har Saga och jag vita halsband. Tre stycken hade satt sig på Saga innan vi fick halsbanden.

Djur som syns finns det också. Tre kvällar i rad när husse och jag satt under äppelträden fick vi se roliga djur. Saga var också med och det var hon som först såg en hare rusa ut på vägen. Som tur var skällde Saga så att haren såg att det kom en bil och haren fick väldigt bråttom. då. De andra  kvällarna fick vi se rådjur och en stor räv.

Stackars matte var inne alla gångerna, det enda hon har sett är den ofärgade katten.

Imorgon ska  vi göra i ordning i gästrummet har jag hört. Det låter lovande, mat så det räcker till många har vi redan handlat.

Handlat en ny fontän till lilla dammen har vi gjort för ett par  veckor sedan. Den är väldigt praktisk för man kan duscha i den. Se själv på den här bilden av Saga. Under bilden har Saga lite att fundera på.

Saga funderar:

Nu har husse och jag haft skolavslutning. Det var väldigt roligt för vi fick dela upp oss i lag och spela bowling. Jag var i samma lag som en pudel och eftersom vi egentligen skulle ha varit tre så fick jag bowla två gånger.

Husse  säger att jag har varit duktig  i skolan. Matte säger att vissa framsteg märks även här hemma. Vi fick diplom med oss hem.

Nu funderar jag på om jag ska få gå i skolan till hösten, matte säger det. Jag funderar också på   vad Yatzy och matte har gjort när dom varit själva hemma.

Yatzy som kan och vet allt säger att bara för att skolan är slut så är det inte slut med att lära sig nya saker.

Jag ska förresten berätta att vi har varit på köttbulledag igen fast det är rätt länge sedan.  Yatzy glömde att skriva det. Som alltid var det trevligt men roligast var nog festen när vi kom hem. Bad i dammen och glass, det är fest det.

I dag är det innedag och jag passar på att sova i mattes säng.

Rätt som det var när jag låg där kom jag på att jag glömt att berätta vad matte har glömt. Vi har börjat spåra lite nu när  snön har försvunnit. Inte blodspår ännu  utan spåra Saga och husse som försvunnit i skogen. Efter ett tag började matte muttra men här kan dom väl inte ha gått och annat muttrigt. När jag  hittade husse och Saga, sa husse har du glömt att man alltid ska lita på hunden. Snopen matte erkände att det hade hon.

Ibland har Saga och jag skola inne för hon lär sig allt från mig på gott och ont säger husse och matte. Så här kan det se ut när vi har skola inne.

Man kan förstås ha skola ute med då lär jag Saga vilka bilar man inte ska skälla på.

Saga går på en riktig skola en dag i veckan och den får hon berätta om här.

SAGAS FUNDERINGAR

Det pågår någon sorts uppfostringstrend här hemma. Ja inte bara hemma utan en dag i veckan åker husse och jag till Uppsala, bara han och jag och går i skolan där. Konstiga typer, ingen ser ut som jag och en har till och med tröja.

När Husse och jag kommer hem berättar han hur jag har skött mig för matte. Vissa saker har gått bra andra mindre bra och då sätter genast  träningsgalna matte igång och tränar mig lite extra.

Däremot får jag inte veta vad matte och Yatzy gör när jag är borta. Det är hemligt och mysigt säger Yatzy.

Igår var vi iväg och trimmade mig, Yatzy står på tur nu, han har jättemycket som ska bort och då tänker jag bara titta på. Han är rätt knäpp för han sitter  och blundar när han blir trimmad. Det är  väl inte så  skönt att man ska blunda tycker jag.

Husse håller på att sy snygga badtäcken åt oss. Mitt är klart och visst blev jag snygg i det. Fodret är mörkt grått så vi blir riktigt eleganta.