2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Oktober 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Matte kallade mig linslus när jag kröp så här nära henne. Jag ville bara se hur kameran fungerar, funderar  starkt på att skaffa mig en.

Tänk vad bra om jag hade kunnat ta bilder på matte när hon åkte kana på magen i skogen häromdagen. Även om jag var upptagen av en räv så såg jag hur roligt det såg ut. Matte och jag hade precis börjat vår promenad, vi var på väg ner från lingonhyllan i en liten backe. Man går ner i en svacka och sen blir det uppför till  rådjurslandet. I den uppförsbacken bara några meter före oss dyker det upp världen snabbaste räv.

Jag vrålade stanna till den varpå matte koncentrerade sig helt på att få stopp på mig. Det skulle hon inte ha gjort för hon glömde att se sig för och snavade på en sten, sedan for matte som ett höstlöv (stort, svart o rött) nerför backen. Det påstås att jag hjälpte till men vadå jag skulle ju efter räven.

Till slut blev det stopp både på matte och mig. Matte låg där  i lövhögen och så var det visst några grenar under henne med. Efter en stund lyckades hon sätta sig upp och då talade hon om för mig att vi skulle gå tillbaka via lingonlandet. Jag fick alltså inte spåra räven. Men i vissa lägen förstår även jag att det inte är lönt att ha en annan åsikt  än matte.

När vi kommit på fötterna, ja matte då alltså så ringde matte till husse. han sa att han hade hört mig och att det låtit som ett upptag på en älg.

Matte har varit rätt ynklig ett tag med en massa blått o stelt på högersidan. Saga och jag har pysslat om henne.

Saga ja den tjejen hon kan förse sig. Matte hade lagt sin uteväst på bänken i hallen. I en av fickorna låg det en skinkskiva. Saga plockade ner västen letade rätt på fickan och började gnaga genom fodret. När matte upptäckte det var det små hål i fickan och skinkskivan hade blivit  skinksmulor

Igår morse var det för första gången i höst is på lilla dammen . det är alltid lika kul att se hur långt ut den håller.

Kolla svansarna bildar nästan ett hjärta

Matte säger att vackra är vi jämnt men alldeles särskilt vackra är vi i höstsolen. Höstens och våra färger passar så bra ihop.

Ska vi busa säger Saga och då gjorde vi det en stund.

Sedan spelade vi fotboll.  Stilarna varierar först kommer Sagas bensträckar stil och sedan min flygstil