2004    2005    2006   2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Juni 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Men nu är det väldigt länge sedan jag fick skriva något. Vi är ute så mycket att datorn nästan dammar igen. Inte har det blivit bilder på oss heller för matte fotar mest blommor just nu. Men idag har hon kommit på att Saga och jag är de bästa fotomodellerna.

Här kommer några bilder med text under var bild.

Snäll som jag är så fick Saga för första gången låna min gåsanka.  Saga blev överlycklig och bar den med sig  överallt även ute i regnet. Det är därför gåsankan är rätt lortig. Nu har matte kört den i tvättmaskinen och sagt till Saga att gåsankan inte får gå ut.

Så här busiga  och glada blev vi går när matte sa att vi alla skulle ut och åka bil.

Det här är en liten bit av vår rallysträcka upp mot vägen.  Där behöver husse inte klippa gräset för det  hinner aldrig bli så högt om det överhuvudtaget växer. En buske nära rallysträckan har farit lite illa. Det var trångt mellan den och staketet när Saga och jag kom  samtidigt. Saga blev tacklad och landade på rygg i busken som nu kallas snedbusken. Hur det gick för Saga? Jo hon snodde ett helt varv runt och fortsatte springa, hon är inte klemig den tjejen.

Den lilla bänken vid ytterdörren är det bara jag som får sitta på. Saga får nöja sig med att se upp till mig.

Här säger Saga " vad har du under ryggen?" Hon trodde säkert att det var ett chips men det var min egen pipboll.

Apropå boll så är det ju VM just nu. Innan jag visar några bilder från vårt eget VM ska jag berätta något som låter mycket bra. Matte pratar om att göra i ordning gästrummet och  storhandla, spännande eller hur?

Här kommer några bilder från dagens match i  VM Det finns bara ett problem och det är att Saga inte riktigt har fattat att det är en lagspel. Hon snor gärna bollen utan att passa vidare.

 

Det har hänt väldigt mycket senaste tiden så jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag kan tala om att så här sitter jag gärna och lyssnar på skogens djur på kvällarna .Dessutom kan jag tala om att jag idag  fått en ny fotboll. Det var mer än nödvändigt nu när  VM drar igång.

Vi har varit på ännu en köttbulledag och där i regnet dök min bästa Berit och Kurt upp. Dom  var inte bara med på själva utställningen utan följde med hem och stannade hela helgen. Det är sånt som både Saga och jag tycker mycket om.

Så kan vi ta lite om en skogspromenad som matte och jag gjorde. Vi har aldrig på över fyra  år  mött en människa i skogen. Räv, rådjur, katter, olika fåglar, hare osv. men en människa har vi aldrig sett i skogen. Det vi såg var en gubbe som gick på andra sidan en åker som ligger i skogen. Jag trodde att det var rävens åker så jag blev så förvånad att jag knappt kunde gå.

När vi senare nästan var framme vid stora vägen stod det en stor traktor där och ur den kom en annan gubbe. Han sa kom får du hälsa och det var jag inte sen att göra. Jag tycker om folk och jag är väldigt noga med att hälsa även om matte ibland tycker något annat.

När vi kommit hem kom sopbilen och när den gubben tömt tunnan ville han hälsa på oss. Matte sa nej, hur oartig får man vara? Hon tror att om folk hälsar på oss över staketet så kommer jag att hoppa och fastna mitt på.

En annan som hälsar genom att vinka och tuta är en av dagens bussar. Matte har åkt med den som kör så nu hälsar dom på varandra. Han som kör bussen tycker att Saga och jag är roliga.

Det tyckte inte vattenfall som körde ner på lagårdsvägen efter att det varit strömavbrott två dagar i rad. Dom skulle kolla vårt lilla elhus. Vattenfallarna ville inte hälsa på oss, inte tyckte dom att vi var roliga heller tror jag. Matte kom springande och sa TYST!

Men om någon är på vår tomt måste vi väl få säga ifrån tycker jag. Lagårdsvägen är vår men det fattade inte de två stora svarta hundarna som var på rymmen i lördags. Saga och jag talade om för dom att dom borde försvinna genast och det gjorde dom. Lite kul att dom blev så rädda för oss för dom var dubbelt så stora som oss.

Vi har mycket att göra så här års.  Saga gillar att gräva om rabatter och ogräset tar jag hand om. Jag har alltid tyckt om att gå med skottkärran.

Saga har jag mycket nytta av ute och hon har nu befordrats till vice bevakningschef. Här kör vi med dubbelspaning det är mycket effektivt.

.

När vi är trötta och varma efter något särskilt tufft bevakningspass badar vi i lilla dammen.  Efter bilderna ska jag låta Saga fundera lite.

Saga funderar:

Tänk vad bra jag har det som har Yatzy som lär mig allt man behöver kunna. Han kan nog allt i hela världen tror jag. Det är Yatzy som vet vad vi ska skälla på, skäller inte han på en bil då gör inte jag det heller. Hur skulle jag veta annars, bil som bil tycker egentligen jag.

Nu senast har Yatzy  lärt mig att om man inte vill gräva ner sådana där äcklepäcklelben som vi får ibland så kan man göra annat med dem. Man lägger benet på gräset och så rullar man sig på rygg på det och riktigt gnider in den härliga doften  i pälsen. Sedan kan man äta upp det eller gräva ner det för marinering.

Husse och jag såg rävungar i skogen en dag. Dom var vid Rävberget  och var som små, små hundar. Matte och Yatzy hade varit där någon dag före men inte sett dem. Nu ska dom gå dit igen.

Det är inte bara Yatzy som lär mig saker utan det gör även matte och husse. Jag har faktiskt fått guldstjärna vid två tillfällen senaste veckan för att matte har tyckte att jag varit fantastisk duktig.

Någon guldstjärna får man inte om man har hittat ett spår. Det är något  med spåret som  gör att man blir fullständigt döv.  Det uppskattas inte av matte och husse.

Yatzy har fått en ny fotboll idag. Jag får vara med och spela även om jag nog helst håller mig till mindre bollar. Man kan ha bollar i dammen det är jätteroligt.

.