2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt September 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

 

Det var tätt mellan köttbulledagarna i början av september. Andra gången var det Saga som fick klä ut sig till julgran när vi kom hem. Inte ser hon ut att gilla det eller hur?

Den köttbulledagen var en sådan där dag som började onödigt tidigt. Dessutom satt dumkatten på trappan när matte Saga och jag halvvakna vacklade ut halv sex. Då blir man ju klarvaken på en gång.

Dumkatten har förresten varit borta hela sommaren. matte säger att han nog bott hos några som varit snälla med honom hela sommaren men som nu har åkt hem. Men det finns ju fler än vi som bor här jämt så han kan väl bo hos någon av dem istället för hos oss där han blir utskälld så fort vi ser honom.

Räven, en av årets ungar är också här  ganska ofta fast han håller sig utanför  staketet. Måste betyda att rävar är intelligentare än katter?

Matte har ett projekt nu i höst, ett nytt land mellan två buskar. Där har hon satt perenner ett par nya buskar och massor av vårlök. Husse har hjälpt henne genom att köra dit lass på lass med härlig svart kompostjord. Sedan har husse satt kravallstaket där för att inte Saga och jag ska dra in en massa svart jord. Så här ser det ut.

Konstigt nog är det fullt av tassavtryck där i svartjorden. Mycket märkligt med tanke på kravallstaketet. Men som jag sa till matte att så länge inga bevis finns är varken Saga eller jag skyldiga. Vi tror att det är dumkatten.

Saga och jag har också ett nytt projekt. Det började en dag när jag tycket att det luktade något ovanligt från pumphuset. Jag var faktiskt tvungen att ta mig upp på taket för att nosa ordentligt

Saga vågade inte gå upp där med hon följde noggrant vad jag gjorde. Vi har gjort en del provgrävningar runt själva huset. Saga är världens bästa grävmaskin så hon har gjort det mesta av det arbetet. Ett tag var det tal om att husse skulle ta av taket för att kolla lite men till vår besvikelse bestämde han sig för att inte göra det.

Istället har husse reparerat bil och där tror jag att Saga och jag var till stor hjälp även om vi inte fick vara för nära.

Saga har varit i skolan igen. Matte och hon var borta väldigt länge igår, onödigt länge tycker jag. Men nu har Saga lov säger matte. Hurra, det hon inte lärt sig i skolan kan jag lära henne.

Matte har varit vansinnig på vår hall i flera veckor. Hon har sagt att hon inte fattar varför mattorna ligger i högar jämt. Helt vill hon vara utan mattor men det går inte när man har fina trägolv och hundar. Så blänger hon på oss och vi fattar inget.

Så en dag fick matte nog och köpte nya hallmattor och dom ligger som om dom vore limmade på golvet. Väldigt trista mattor tycker Saga och jag.

En av de gamla hallmattorna ligger framför garderoberna uppe nu och  den kan man lätt knöla ihop . Titta här vad Saga har lyckats med.

Något som matte fick jobba för att lyckas med var ett foto på oss båda två. Hon sprang med kameran en hel dag och sa kan ni inte göra något roligt eller gulligt så jag får en bra bild.

Nu hade vi just den dagen inte tid att jobba som fotomodeller så inte förrän vi somnat lyckades matte få sin bild.

 

Det var ju köttbulledag  i söndags vilket alltid är trevligt utom en sak. Det händer när vi kommit hem och matte tycker att jag ska leka "julgran" Dvs. sitta snyggt med en massa rosetter dinglande om halsen. Färgerna den här gången rosa, rött o orange var inte särskilt snygga ihop men jag är aldrig omöjlig, lönen för att sitta så här brukar vara bra.

I onsdags fick jag bakelse med köttbullar skinka och frolic utan att anstränga mig alls. Saga fyllde tre år och både hon och jag fick varsin jättegod bakelse.

Saga och jag började båda med att äta skinkan som låg underst. Konstigt nog föredrog matte och husse annat kaffebröd.

Saga fick två paket men brydde sig mest om det som var i det stora paketet. I det låg en stor anka som kvackar rätt högt. Nu kan man hoppas på att få ha sin gåsanka i fred.

Saga har även med sig ankan när hon ska sova. Det gör hon numera i en fåtölj som matte har fått av sin mamma för många år sedan. Jag låg i den när jag var valp men den blev lite trång sedan.

 

Gissa varför den här bilden på mig är mest svart.

Enligt matte som tagit bort den vackra röd-vita färgen beror det på att jag varit alldeles för mycket på svarta listan senaste veckan. Ja lite drygt den senaste veckan om man är så nogräknad som matte. Det handlar mest om det där med hopp över altanräcket igen.

Lite konstigt, vi har tre  altaner och bara den stora har räcken och kravallstaket, för är man där ska man ta det lugnt och koppla av. Är vi hundar där, så är det för att även vi ska ta det lugnt. Man kan fika eller äta där även om det regnar, för det finns en stor markis. Jag har alltid älskat att ligga ute på altanen på kvällarna och fått det också ända tills jag fick hoppskor som gör att jag bara flyger ut över räcket. Sedan byter jag till springskor men tyvärr brukar jag bli inslängd av en mycket ilsken matte omgående.

Idag håller husse på att göra om på altanen för att det ska bli omöjligt att hoppa.  Saga och jag ville vara med fast vi inte fick. Jag lyckades smita ut på altanen och husse blev jättearg. Då hoppade jag ut, vem vill vara på altanen med en arg husse?

Nu var det så att Saga och jag var badade för att vi ska få tassarna klippta. Det gick inte i morse för då var tassarna blöta och dessutom har jag och säkert Saga också, kåda på tassarna. När jag nu hoppade ut hann jag bli lortiga hunden innan matte hann ut och slänga in mig. Så nu är jag nybadad igen och blöt som bara den. Samt på svarta listan för andra gången på en vecka.

Titta här vad gärna Saga och jag vill hjälpa husse. Det syns väl att jag är blötare än Saga så det blir nog hon som blir tasstrimmad först.

Det är faktiskt inte bara jag som är på svarta listan, Saga är där ännu oftare. Åtminstone är hon väldigt svart om tassarna , nosen och huvudet mest varje dag. Hon älskar att gräva och en dag grävde hon upp en klematis med rötterna. Smart är hon, för hon hade ställt sig bakom både spaljé och klematis så att ingen skulle se henne.

Den nya rabatten som matte håller på att göra har mest svart ny kompostjord ännu så länge. Saga tycker att jorden är väl luftig och har tagit på sig jobbet att trampa till jorden. Visst är Saga söt när hon har en svart fläck på huvudet?

En kväll var matte och Saga bort länge. Dom var på kurs som hade som tema socialträning. Jättebra det är precis vad vår matte behöver träna på tycker vi.

Saga är vansinnigt förtjust i min gåsanka. Själv leker jag inte med den så ofta så hon får gärna ha den. Matte hade haft den på en hylla ett par dagar för att den behövde lagas. Så här glad blev Saga när hon fick tillbaka gåsankan.

Men innan bilderna vill jag tala om att husse och matte älskar oss även när vi är lortiga och på svarta listan. På kvällarna ligger jag på mattes kudde och brer ut mig och är ett riktigt gosedjur.

Är det någon som kan se Sagas ena öga på  bilden nedan ?