2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Mars 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Titta vilka lurviga öron jag har på den här bilden. Eftersom det varit kall vinter så har Saga och jag kommit lindrigt undan när det gäller trimning. Tills nu alltså för nu är vi både trimmade och badade med schampo och balsam. Vi ska hyfsas till när vi har torkat säger matte men det verkar väl onödigt.

Vi har fått en ny skylt på stora grinden. Den förra köpte matte på Jersey 1994  så den har varit med väldigt länge. Någon liknande gick inte att få i tag i utan det blev den här, visst är den fin.?

I måndags hade vi roligt  besök av Stina, Billy och den ljuvligt söta Lucy. Solen sken och vi satt ute på altanen och fikade.  Saga och jag bjöd  Lucy på tandborstarben och så bjöd matte oss alla på semlor.

Matte säger att hon inte vet vad det är med mig och Cockertjejer, jag faller totalt så fort jag ser en sådan. Men vem kan motstår en Cocker med silkeslena öron och vackra ögon?

Det är inte bara vi som är blöta just nu. Det hällregnar ute så allt är blött och isigt. Matte och husse säger att snart kommer dom där lortiga hundarna som inte har synts till på månader att dyka upp.

Lite synd är det om snön försvinner för vi har uppfunnit nya lekar hela  vintern. Ett exempel är att ta sig in på altanen utifrån. Det är  nästan två meter (tror jag) högt  med snö på utsidan av altanen. En dag klättrade Saga upp på högen och stod en lång stund på altanräcket. Jag tror att hon funderade på om hon skulle hoppa ner. Men det gjorde hon inte. Dagen efter klättrade jag upp och jag nöjde mig inte med att stå på räcket utan hoppade ner. Då dök det upp ett lite problem, vi får nämligen inte hoppa över räcket och ut från altanen. Hur jag löste det är en annan historia.

Här en bild på snön vid altanen och under den ska Saga få fundera lite.

SAGA FUNDERAR

Att jag klättrade upp på altanräcket har redan Yatzy berättat men jag tänkte inte alls hoppa ner. Jag stod bara där och funderade över vart all snö som har varit på altanen tagit vägen. Konstigt att den är borta när all annan snö är kvar.

Jag har en väldigt fin nalle som jag tar med mig både ut och sedan när jag går in får den följa med snöig och blöt. Vi fick två gosedjur en gång och det ena dog väldigt snabbt, bara nallen överlevde så visst måste det vara min nalle. Hur den kunnat bli av med en arm funderar jag på. Matte säger att det borde jag veta, men vadå jag kan väl inte veta vem som biter bort armar på gosedjur. Förresten så var det en apa som blev av med ett öra idag, hur nu det gick till.

Jag är väldigt bra på att sysselsätta mig själv säger matte. Medan Yatzy gärna sitter i solen och  tänker så hittar jag på allt möjligt. Man kan  prata med ekorrar och fåglar t.ex. Springa  längs staketet efter bilar är kul men där är det Yatzy som bestämmer vilka vi får springa efter.

 Bollar tycker jag om precis som Yatzy. En dag hände det en olycka med min lilla röda boll, den försvann under bilen. Ingen såg det mer än jag förrän matte plötsligt såg att jag låg och kröp under bilen.

Bollar kan man ha till mycket, leka med andra eller  själv. En alldeles ny lek är att kasta upp en boll i en stor snöhög. Sedan hoppar jag efter och hoppar på bollen med framtassarna. Till slut har bollen helt försvunnit och då är det dags för del två av den leken. Jag kör ner nosen och gräver med den tills jag hittat bollen. Sedan kastar jag iväg den och börjar om från början.

En bra sak med den här leken är att man inte hör om någon ropar på mig. Huvudet är ofta så djupt ner i snön så dom där  orden "nu ska vi gå in" har inte en chans att höras.

 

Oj, vad mycket nya bilder vi har. Matte tog ett 80-tal bara i lördags, som var en riktig utedag. Nu är det nog vår snart. Det har varit utekaffe ett par gånger. Som tur är har matte och husse ställt kaffet på det blå bordet på lilla altanen vid yttertrappan. På duojagbordet är det numera trångt sedan Saga också har upptäckt hur mysigt det är att sitta där. Så här ser det ut när det är dags för kaffe ute. De fina muggarna har husse och matte fått av oss. Det är CK vinster som Saga och jag fick i Dingtuna.

Första gången vi fikade ute fanns det inga tandborstarben så det var KRIS ett par dagar. Matte löste det på lite olika sätt, en liten skål minifrolic var till Saga och mig var ett av sätten. Sedan åkte husse in till Uppsala och storhandlade en dag när det var snöstorm. På listan stod det tre kartonger tandborstarben så nu har vi ordentligt med sådana hemma.

Så här ser det ut på duojagbordet numera. Det blir problem när husse och matte vill sitta där och fika. Matte har ofta pratat om en skiva under bordet och det tror jag vore en bra lösning. Då kan matte och husse ha sitt  kaffe där och Saga och jag får ha bordet i fred.

Under den här långa snöiga och kalla vintern har vi inte trimmats mycket. Bara tassarna och lite på  öronen men nu har husse och matte börjat skramla med trimredskapen. Igår klarade vi oss för det var Vasaloppet på TV. Min bästa storebror åker det så matte och husse sitter framför TV med mobilen nära. Efter Vasaloppet skulle matte och husse åka skidor och sedan glömdes trimningen bort.

Imorse sa matte att nu ligger ni illa till Saga och Yatzy. Men det gjorde vi inte för husse skulle åka bort så även idag får vi vara lurviga renoveringsobjekt.

Det är  fantastiskt skönt ute nu om dagarna. Mängder av snö överallt så ibland är det ingen som vet var Saga och jag är. Syns vi här?

Matte såg först i datorn att Saga och jag är med på den här bilden. Vi sitter i bevakningshörnan mot vägen. Längs  staketet och på andra ställen har husse gjort härliga gångar  åt oss att vädra springskorna i. Naturligtvis simmar vi i djupsnön också  då och då särskilt snöleoparden Saga.

Jag avslutar med fyra fartbilder. Nu går Saga och jag ut och röjer i snön igen. Vem kan vara inne när solen skiner, det droppar från taken och fåglarna kvittrar.