2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013   

Jan -10    Febr -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Dec -10


YATZY-nytt November 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Idag har Saga bott hos mig i två år. Nog för att jag älskar allt och alla men Saga det är något  extra det. Matte stal pussbilden till startsidan men här kommer variant av den.

När Saga flyttade hit kunde hon inte så mycket. Det var ju bra att hon kunde få lära sig av en sådan bra lärare som jag då. Igår badade matte Saga och sedan såg det ut som om det gått fram en tromb i hela huset, på bägge  våningarna. Det var mattor, soffkuddar och ombäddade sängar huller om buller. Det kunde inte Saga när hon kom hit men jag har visat henne hur man fortast blir torr.

Vi har ett eget språk som bara vi två förstår, en natt vaknande jag av att det var en uggla som tjöt. Genast kallade jag på Saga och vi rusade villt skällande ner i hallen. Det var ju två som inte hört ugglan och dom blev inte så glad åt vårt skällande.

I fotboll har Saga gjort enorma framsteg. I början handlade det mest om kast med liten boll för henne. Nu är hon en fullfjädrad dribblare, det gäller nu bara att få henne att fatta att fotboll är lagspel.

Titta på de här fyra bilderna vad duktig min Saga är och söt är hon med eller hur.

 

Nu är det november och enligt matte är det  årets tristaste, längsta, solfattigaste och mörkaste månad. Vilken tur för matte då att hon har Saga och mig som kan sprida glädje även i gråsvarta november. Inte blir matte sysslolös heller med två rödvita, även om en  del sysslor är rätt onödiga enligt Saga i alla fall. Är det förresten någon som tycker att jag ser ovårdad ut på den här bilden?

Strax efter att matte hade tagit den kollade hon mina tassar och sa att det är dags att klippa klorna. Där är Saga och jag helt eniga, ingen av oss tycker att det är  nödvändigt. Men vad hjälper det, har matte bestämt sig för kloklippning så blir det så.

Dagen  efter såg vi fåren som bor en bit bort. Dom höll på att bli trimmade och på dom som var trimmade hade dom målat röd färg. Då sa matte till husse vi kanske ska ta och trimma våra nu med när vi klarat av klorna. HJÄLP!!!!!!! Tänker hon ta lika mycket som dom gjort på fåren kommer vi att bli utskrattade.

Värst till ligger nog jag som står helt still på trimbordet. Nu gäller det att inte helt somna när jag står där. Idag var det ingen risk för jag stod och tittade ut på åkern när husse körde med maskinen. På åkern smyger den ofärgade katten fram på låga ben. Den har vi inte sett på evigheter och när jag började skälla fick den ännu lägre ben. Förstärkningen Saga hjälpte till och då försvann benen helt och katten ålade sig fram på magen.

Apropå djur så var det första jag kände doften av i morse rådjur, dom stod bara en bit bort på vägen.  Inte verkade dom speciellt hundrädda heller.

Det börja bli färdigjobbat ute på tomten nu. Men en del jobb finns det och vi hjälper gärna till. Någon fler än vår husse som behöver hjälp med att byta däck?

Springa och busa behöver vi göra med, vi gillar berg det är kul med lite utmaningar. Dessutom blir vi nästan osynliga bland alla träd

Här är en bild på en sådan där konstig Welsh som matte tar kort på ibland. Den här har en svans i var ända.

Jag tycker om att sitta och fundera eller stå på berget och titta ut över våra marker och fundera. Saga hon funderar mycket hon med. Särskilt nu när matte var borta ett par dagar funderade hon på om matte åkt bort för gott. Husse och jag tog det lugnt vi visste att hon skulle komma tillbaka. Under bilden ska Saga få fundera lite.

SAGA FUNDERAR:

Oj vad jag har haft mycket att fundera över senaste tiden. Helt plötsligt var det is på lilla dammen, var ska man dricka då?

Matte lade frolic en bit upp på stammen till krokiga äppleträdet.  Nedanför satt jag och funderade om  den skulle ramla ner eller hur jag skulle kunna få den annars. Mycket kan jag men klättra i träd, nej knappast.

Men som matte säger, allt går, så efter lite tips från matte så lyckades jag klättra så pass att jag fick smaka på frolicen.

En annan sak som tål att fundera på är frågan, får matte verkligen åka bort, utan oss hundar? Helt plötsligt började hon packa och så hade hon täta telefonsamtal med Berit om vad dom skulle behöva ha med sig. Husse och Yatzy verkade ta det hela med ro så jag försökte jag med att  verka lite cool.

Men så en morgon var det färdigpackat och efter promenad och kaffe satte sig matte i bilen och åkte bort. Till Högbo sa hon att hon skulle men är inte det ett riktigt hundställe?

Det var jättesorgligt när matte var borta tycket vi alla tre särskilt jag. Så efter några dagar ringer telefonen och  efter lite prat gick husse ut i köket och satt på kaffet. Yatzy och jag rusade in i vardagsrummet och tittade ut men såg inte något spännande så Yatzy gick ut till husse men jag stod  kvar i soffan. Plötsligt kommer det en blå bil på vägen, saktar in och svänger ner mot grindarna. Då rusade jag ut i köket med sådan fart att jag höll på att välta husse. Jag vrålade (enligt husse alltså) MATTE KOMMER MATTE KOMMER!!!!!!!!!!

Första  dagarna matte var hemma igen vek jag inte många centimeter från henne. Jag var så rädd att hon skulle åka bort igen. Matte förstod det så hon lekte och pysslade  extra med mig. Ute lekte vi kasta äpple, dvs. jag kastade och matte tog kort. Alla är inte så skarpa men på alla tre är äpplet faktiskt i luften. Titta man noga på suddet på tredje bilden ser man även min tunga.

Ibland får vi vara ensamma hemma, Yatzy och jag, något som matte anser är nyttigt. Många gånger fundera matte och husse på vad vi gör  då och här kan jag avslöja det. Vi gör absolut ingenting annat än väntar. Gärna nära varandra.