2004    2005    2006    2007    2008    2009    2011    2012    2013  

Jan -10    Mars -10    April -10    Maj -10    Juni -10    Juli -10    Aug -10    Sept -10    Okt -10    Nov -10    Dec -10


YATZY-nytt Februri 2010

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Ibland riktigt lyser det om Saga hur mycket hon beundrar mig. Som här när jag satt på bänken vid yttertrappan. Det är snart det enda stället som bara jag sitter på. Visst syns det att hon undrar hur jag kommit dit?

Förra veckan skulle husse köpa mat åt oss och kom hem med en helt ny sort. Den vanliga var slut så vi skulle få prova den här. Jättegod tycker både Saga och jag.

I lördags fick vi äntligen följa med ut och åka bil. Det har varit dåligt med det nu när det är så kallt. Matte och husse anser att vi har det varmare och bättre hemma än att följa med och handla. Vi åkte till vår veterinär som är väldigt trevlig tycker jag. Saga skulle vaccineras. Själv fick jag ett chips instucket för min örontatuering börjar synas lite dåligt. Både Saga och jag fick godis. På vägen hem frågade husse matte om det skulle bli semlor till kaffet. Det blev det men inte till hundar utan vi fick några stora goda ben.

Ekorrar dom äter varken semlor eller ben utan grankottar. Det är alldeles fullt med skräp under stora granarna och spår i snön där dom har sprungit. Tyvärr håller dom sig utanför staketet när dom är på marken. Saga och jag får nöja oss med att prata med dem när dom sitter i granarna.

Rådjur har vi gott om men nu börjar det bli väldigt synd om dem. Vi såg ett på åkern idag och det hade väldigt svårt att ta sig fram i all snö. Matte säger att det är svårt för dem att hitta mat också.

Det var jag som såg  rådjuret först idag, Saga fattade snabbt att det var något speciellt.

Husse håller ordning på snön så att vi har massor av gångar att springa i. Bollarna får ligga på ett bord på natten för att dom inte ska försvinna i snön säger matte. Då sa husse att det är bra att ha dom på ett bord så att inte snömonstret kör över dom. När husse kör med snömonstret går vi in. Men har han spade eller borste är vi med och talar om hur bra det är att han gör gångar och en fotbollsplan åt oss.

När vi har springskorally i gångarna händer det att Saga och jag kommer från varsitt håll och nästan krockar. Apropå springskor så har vi stepskor säger matte. Det är när vi varit ute länge och fått is under trampdynorna då låter det som vi steppar när vi kommer in. Matte duschar bort steppet med varmt vatten.

.

Vi plöjer omkring en hel del i djupsnön också. Saga kallas numera för snöleoparden.

 

Nu har vi haft besök som sovit i gästrummet igen. På morgonen står vi då på mattes säng och tittar längtande efter att dörren till gästrummet ska öppnas.

Det finns andra ställen att ligga och längta på och det är i hallen. När husse åker skidor väntar vi där på att han ska komma in igen.

Matte har fyllt år och den dagen får alla som är här semlor. Det gäller även Saga och mig som får varsin semla snyggt serverad på en  blå blom assiett.

Matte frossar i tulpaner så här års och hon  fotograferar gärna sina buketter. Inte helt lätt påstår hon.  Det var något om linslusar hörde vi att hon muttrade.

Den här gången ska vi inte ha några fotbollsbilder sa matte. Men det här är en inneboll så den kan få vara med tycker jag.

Vi har fyra sådan bollar inne, den här blå är min absoluta favorit som jag piper med när jag är väldigt glad. Exempelvis när husse och matte kommer in efter att ha åkt skidor. Saga och jag får inte följa med då för matte anser att det räcker att rådjuren och rävarna klampar omkring i spåren. Idag hamnade jag på svarta listan för att jag protesterade lite väl högt när dom åkte iväg. Matte sa att när jag först fått gå i skogen och sedan varit ute på tomten länge så kunde jag gott vara inne en stund.

Saga hon  skäller när jag gör det, oftast utan att veta vad vi skäller på. Man kan säga att Saga är mycket  läraktig. På gott och ont säger matte vad hon nu menar med det. Saga ska få gå i skolan till våren, lite dumt när jag kan lära henne allt hon behöver kunna. Jag  ska ev. få gå i skolan, matte vet nog att jag kan det mesta nu bara jag vill.

En sak som jag har lärt Saga är att chips är värdefulla. Här ligger hon och vaktar ett fast ingen i familjen skulle ens drömma om att ta ifrån henne det.

Nu har vi passerat halvmetern sa husse igår och då menade han snödjupet. Snömonstret har gjort enorma högar att klättar upp på.

Här har det blivit en hög väldigt nära staketet. Saga står nog och fundera på om hon ska klättra upp högst upp och sedan helt enkelt kliva över staketet. Nu tror inte jag att hon skulle våga det men matte som ser allt bad husse att ta bort den högen.

Vi har väldigt roligt ute, vi klättar i högarna , dyker i djupsnön och springer fort, fort på alla gångar som snömonstret och husse har fixat åt oss.

När vi blivit trötta går vi in och sover gott i den stora soffan i vardagsrummet. Det är en stor hörnsoffa men enligt matte börjar det bli trångt i den. Det tycker inte Saga och jag, vi  har gott om plats.