2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012

Febr -13


YATZY-nytt Januari 2013

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu är det nytt år och lagom till nyårsaftonen försvann det mesta av snön. I stället blev det rena skridskobanan nästan överallt. Fast en bra sak är att snön nu är så hård att vi kan gå på snön.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur det gamla året slutade och det nya började här hos oss.

 n

På nyårsaftonen åkte husse och hämtade hit mattes mamma som kallas Nonnon. Det är tradition att hon bor hos oss när det är nyår. Tradition är det också att vi är uppe väldigt länge och att vi äter extra gott sent på kvällen.

Jag satsade på att sitta närmast Nonnon hon är mest generös med att dela med sig av godsakerna. Matte sade till Nonnon att nu har Yatzy slutat att äta ost. Men vadå man är väl flexibel och bjuder Nonnon mig på ost så vore det ohyfsat att tacka nej. Det där bubblet och löjrommen fick människorna ha för sig själva bestämde Saga och jag. Ost kex och vatten räckte bra för oss. Samt ett och annat tandborstarben förstås.

Här är ett par bilder från nyårsdagen då det var dags för fika och nyårskonsert. Nej Saga och jag tigger absolut inte hur kan någon tro det?

Det syns väl att vi gör något helt annat än tigger nämligen väntar. Vi väntar på att vi ska få  tandborstarben. Det står i lagen att hundar ska få det när  människorna fikar.

Det är inte bara snön som har försvunnit jag tror att även solen försvunnit helt nu när det är nytt år. Det blir inte så många bilder tagna ute när det är halvmörkt hela tiden. Matte säger att det är ontiögonenväder när det är så här mulet jämt.

Det var väldigt synd att matte inte hade kameran med ute igår. Då var stora vackra räven på åkern, Saga upptäckte honom och långt efter att räven gått upp i skogen var Saga kvar ute och hoppades på att räven skulle komma tillbaka.

Det här är Sagas stil när vi är ute, hon slänger sig hela tiden.

Igår bestämde jag att jag ville att vi skulle spela fotboll. matte blev så glad över att jag var så pigg att hon glömde att ta ut kameran. Först spelade jag en match mot husse och sedan  match mot både husse och matte. Vem som vann? Det gjorde jag naturligtvis. Men titta på bollen borde jag inte få en ny snarast den där gör verkligen skäl för namnet trasa.

Titta på det här, så ser två  mycket lessna hundar ut när husse har åkt till Uppsala och glömt både matte och oss hemma. Vi fick vara hemma och bada istället för matte säger att vi ser ut som två renoveringsobjekt

Saga försökte pigga upp sig själv med att leka med  gåsankan

Det blev inte Saga gladare av så hon gick in till mig. Jag tittade ut efter husse.

Matte tyckte att jag skulle hoppa ner så att hon kunde ta kort på oss men vem vill det när man väntar på husse.

Här syns det faktiskt att Saga behöver helrenovering. Det ska bli av i morgon har jag hört.

I söndags var det skidor på TV hela dagen. Jag låg i  soffan och sov gott när husse dukade till middag där. Sedan kom matte in med hemlagad pizza.

Doften av pizza gjorde att jag vaknade. Titta vad jag fick, pizza i soffan inte dumt alls. Om jag är bortskämd numera? Nej inte alls tror jag fast matte säger att jag är det och att jag förtjänar det.