2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2012    2013   

Jan -11    Febr -11    Mars -11    April -11    Maj -11    Juni -11    Juli -11    Aug -11    Okt -11    Nov -11    Dec -11


YATZY-nytt September 2011

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Solen skiner och vi har varit ute nästan hela dagen, det känns som om sommaren är här igen. Det är mycket att göra nu med sådant som ska tas in  och ställas undan säger matte. Saga och jag väntar på att vi ska få hjälpa till med att gräva ner alla lökar som matte har köpt.

Matte har varit lite slö med  kameran men det finns en del att berätta i alla fall. Jag börjar med det som jag inte vill berätta, nämligen hur både Saga och jag hamnade på svarta listan.

Det brukar cykla förbi en tant här som tycker att vi är söta roliga m.m. Hon brukar stanna på vägen och prata med oss. En dag fick hon fel på cykeln och kom och knackade på hos oss. Vi har  ett litet  kravallstaket innanför ytterdörren av ett sånt där grönt kompostgaller som matte älskar. Det är till för att vi inte ska rusa ut när någon öppnar dörren och för att Saga inte ska öppna ytterdörren och släppa ut oss.

När husse öppnade dörren den här dagen blev jag så glad att jag hoppade över kravallstaketet, Saga välte då staketet och följde med mig ut. Strax därpå kom vi på att vi glömt att hälsa så vi kom tillbaka och gjorde det innan vi fortsatte att vara ute.

Vi hamnade inte på  svarta listan så länge cykeltanten vara kvar men sedan åkte vi in och blev svartlistade. Som tur är varar det aldrig länge den där svartlistningen.

Inte nog med att räven gräver sig under staketet för att äta plommon och vi har grodor både här och där nu har vi haft ett något större, tyngre  besök.

Titta först på vårt staket. Nej man får inte stå med framtassarna uppe men det gör jag bra för att visa hur högt det är. Jag kan tala om att stolparna är noggrant fastgjutna långt ner.

Men det hjälper inte med staket när en älg känner doften av alla goda äpplen och vill smaka. Vi har inte sett älgen men vid ett av äppelträden hade den lämnat ett  visitkort, alltså en hög med bajs samt halvätna äpplen. Så värst graciöst hade älgen inte tagit sig över staketet. Två stolpar var krökta och staketet var demolerat så husse fick en hel del jobb.

Jag vet inte men det kan ha varit den älgko som jag visade matte när den gick över vägen kvällen före. Matte blev jätteglad över att jag visade henne älgen men varken matte eller husse är glada över att älgen rasat staketet.

Saga och matte går i skola nu och husse och jag brukar göra dem sällskap dit. Det är bra för jag vill inte vara hemma utan matte och Saga, då skulle jag nog förpesta tillvaron för husse en del. Det som är bra med att jag får följa med är att jag får hälsa på Kicki vår fröken. Dessutom får jag gå på lite andra ställen än jag brukar vara, och åka bil något som både Saga och jag verkligen tycker om.

När vi kom hem sist  hade vi en hel del kardborrar med oss. Inte trevligt och svårt att ta bort. Men då kom matte på något enkelt och bra, nämligen att klippa bort eländet. Matte sa att eftersom vi inte ska ställas ut på länge så spelar det ingen roll.

Här kommer två bilder från Sagas skola. Dom var i en skog sist och på den första sitter Saga och en hund till och väntar medan mattarna lägger spår. Den andra bilden ser Saga väldigt stor ut på. Det beror på att den svarta söta hunden bara är 12 veckor.

Nej nu har jag inte tid med det här längre. Det gäller att passa på att vara ute i  solen när det är så här fint. Dessutom är jag mattes solskenspojke så jag passar i solen, eller hur?

 

Titta fotbollssäsongen är inte över ännu. Här förbereder jag ett inkast.

Jag ska bara berätta ett par saker sedan ska Saga få fundera lite. Det är på tiden tycker jag.

Vi har ju haft vår bästa moster, mattes och vår bästa kompis här på besök. När hon kommer på besök får vi presenter. Vad som hände med dem den här gången ska Saga få  berätta Det var jättekul att ha  Berit här och att hon följde med till Dingtuna.

När vi är på utställning så talar alltid Berit om att hon tycker att Saga och jag är så enormt duktiga på alla sätt. Det är roligt att få höra det. Matte och husse är ju vana vid det så dom säger inte så mycket.

När vi kom hem från Dingtuna och hoppade ur bilden fastnade först Saga och sedan jag under den vackra rosa rosen som matte är så förtjust i. Matte insåg snabbt att det inte var rosen vi var intresserade av utan att något fanns där. Jag vände mig då om och sa till matte "ORM". Det har jag bara behövt säga två gånger förr och matte fattade direkt och kallade in oss. Men Saga tyckte att ormen vara så intressant så hon tänkte inte gå därifrån. Husse bar in henne och jag gick själv. Sedan gick husse ut och kollade vad det var för orm och det var bara en snok.

Ett annat djur som varit på besök är räven. Den har grävt ett stort hål under staketet  för att komma in till plommonträdet. Saga och jag upptäckte det direkt när vi kom ut en morgon. Matte har satt stopp för att räven ska fortsätta gräva  där. Så nu får den ta den frukt som är på utsidan av staketet.

Med den här bilden av Saga och mig på altanen slutar jag för idag och sedan ska Saga få skriva. Saga vill nog sitta på en stol hon med men hon har inte kommit på hur man gör ännu.

SAGA FUNDERAR.

Matte har tagit så mycket kort på senaste tiden så jag börjar med ett där matte säger att jag ser busig och söt ut med lurviga öron. Det är taget före trimningen Man kan ju fundera över varför hon inte väntade tills vi var trimmade.

Nu är jag stor för jag har fyllt fyra år. Eftersom matte nästan inte vara hemma den dagen blev det ingen tårta men det ska vi ta igen en annan dag. Presenter har jag fått i ett par omgångar.

 När Berit kom fick vi varsitt gosedjur med pip av henne. Jag fick en rödvit kanin, den bästa present jag fått någonsin. Yatzy fick en gulbrun älg och när han upptäckte att jag tyckte om den så sa han att du kan få den i födelsedagspresent. Han är en riktig gentleman den hunden.

När jag fick ett paket med två stora ben på min födelsedag så gav jag Yatzy det ena vi är alltid snälla emot varandra.

Nästa vecka ska matte och jag börja skolan. Det tycker jag ska bli roligt, spännande att få se vilka fler som ska gå där och om matte kan lära sig något. Det är en sådan där kurs som matte har gått med Yatzy. Matte behöver tydligen gå om alla kurser.

Här kommer några bilder på min nya kanin och även älgen som jag har fått av Yatzy.

Älgen mår inte så bra just nu så den måste matte operera. "Jag vet inte vad som har hänt" Men matte påstår att hon vet vem som plockat sönder älgen

Efter en helg då mycket har hänt orkar jag inte skriva så mycket utan det blir längre fram i veckan. Tänkte här bara visa massor av bilder som Berit har tagit. Hon har tagit bilder på hur det går till dagen före en köttbulledag. Sist en bild från i går och en som matte tagit idag.

Längre fram i veckan har Saga födelsedag så vi återkommer efter den. Jag ska nog låta Saga skriva lite efter sin dag.

När matte skulle bada oss satt hon ett kravallstaket för dörren så att Berit skulle få se hur det gick till i badrummet. Kan  avslöja att det blir blött, väldigt blött.

Här har matte släppt  ut oss ut badrummet. Jag tar först långa mattan innan jag ger mig på kuddarna i soffan

Saga började med en liten matta

När vi torkat oss på mattor soffor och kuddar fick vi glass på altanen

Jag vet inte jag men inte ser jag ut att vinna det här partiet inte.

Dags att vila inför morgondagen

Snygg eller hur?

Nu är vi torra och ska kammas

Saga väntar på sin tur

Saga lägger sig platt när fanorna ska kammas

Dags att åka hem från utställningen

Idag ville matte ta rosettfoto, jag vänta på belöningen för poserandet