2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Februari 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

En olycka kommer sällan ensam finns det tydligen  något som heter. När vi fick problem med vattnet och vårt lilla pumphus i torsdags trodde nog husse att inget värre kunde hända. Men det kunde det för idag hände en riktigt stor olycka, mer om den senare.

Det började med dåligt vattentryck vilket låter egendomligt med tanke på att husse spolade upp mängder av vatten ur pumphuset. Vi har nu en skridskobana som kommer att hålla sig till midsommar.

Saga och jag var ute och erbjöd oss att hjälpa till men det var inte nödvändigt tyckte husse. Istället för att få hjälp av oss kallade han in en elektriker och när han kom fick vi inte ens vara ute. Lite senare kom en gubbe med en stor tankbil och jättelång slang och tog bort det som frusit. Då fick vi inte heller vara ute .

Dagen därpå kom elektrikern tillbaka och husse och han jobbade jättelänge innan allt var fixat. Vi var inne med en matte som hotade att sätta in annons på Blocket om gnälliga hundar. Vilka hundar det fanns ju bara Saga och jag i huset?

Men nu glömmer vi det där med pumpen och vattnet fast jag kan ju berätta att i stort sett är det skridskobana överallt både hemma och i skogen.

Snö har vi kvar och ofta har Saga snö på nosen vilket inte är så konstigt. Hon slänger sig överallt och gräver även om det nu är ganska hårt att gräva eftersom det är skare. Söt är hon tycker jag.

Det här är ett känt sorktillhåll och Saga kollar om någon är hemma.

Saga slänger sig nerför backar och åker kana på snön och isen

När fåglarna kvittar så dansar Saga så att öronen fladdrar

Solen skiner och vi bara busar, livet är härligt

Husse kör in jordsäckar till matte och jag går bredvid sparken, det är kul.

Nu kommer vi till en olycka som är tusen gånger värre än problem med vatten och pumpar. Min ena fotboll trillade ner i stora dammen och först hoppade Saga och jag ner för att se om vi kunde rädda den.

Då knakade isen och jag fick ta en jättesnabbt hopp upp på fast mark

Hur ska jag nu få upp min boll?

Man får inte vara dum så jag ropade på matte. Som inte heller ville kliva ner på knakisen. Så nu ligger min boll där och väntar på att någon räddar den.

 

Titta  på den här bilden. Så ser en lessen Yatzy ut, nog syns det att det är fruktansvärt synd om mig.

Anledningen till att jag var lessen var att Saga löpte och fick åka till Österbybruk. Så här såg det ut innan hon åkte. Då sov hon mest men hon var i alla fall hemma

  .

 

Sista kvällen hon var hemma kröp hon in i en bur och ville bara sova. Dagen efter åkte husse bort med henne och kom hem utan Saga. kan det bli mer tragiskt. Jag åt inte på hela veckan hon var borta, ofta stod jag i fönstret och grät efter Saga. Det var inte ens kul att gå i skogen med matte trots att det vara så mycket spännande spår. Jag vill gå hem och kolla om Saga kommit hem.

Det enda roliga som hände vara den dagen matte glömde att titta om rådjuren var på tomten innan hon släppte ut mig via altandörren.. Då stod tvillingarna rådjur vid fågelbordet och åt. Jag glömde för en stund bort att vara lessen när jag talade om att dom var på min mark. Så värst rädda blev dom inte utan dom gick bara upp en bit på berget och sedan tittade vi på varann en stund innan matte sa till mig att komma in.

Så äntligen i lördags åket vi och hämtade Saga och oj vad jag blev glad. Första timmarna hemma var jag så nära jag kunde min gulliga söta Saga. Jag tror att hon hade saknat mig med.

Matte får ju ryck ibland att vi ska fotograferas på ett visst ställe. Lilla bänken vid ytterdörren tycker hon att det är bra om vi sitter på när hon vill ta huvudfoton. En dag sa matte till mig upp och sätt dig , matte tog kort och jag hoppade ner. Då sa matte upp och sätt dig Saga. men det tyckte inte jag utan hoppade snabbt upp på bänken och gjorde så här. Den bänken är nämligen min.

Matte skrattade och sa i samma stund att vi ska nog trimma öronen på er innan jag tar ordentliga foton. på er.

Fåglarna har vårkänslor när solen skiner. När fåglarna kvittrar så sjunger Saga med. Jag vet inte vem som låter bäst eller värst.

Idag är det inte någon sol utan snöstorm så det var inte speciellt skönt att vara ute. Husse gick ut mitt på dagen och körde  snömonstret så nu har vi gångar att springa i igen.

På förmiddagen när Saga och jag var ute och fick en massa snö mellan tassarna lekte vi herre på täppan på bordet. Jag vann eftersom jag fick ner rumpan först

 

Hallå här kommer jag i full fart. Jag undrar om det är någon som vill se nya bilder och veta ett och annat som har hänt under januari. Nu är det  februari och matte säger att det är en av hennes tre favoritmånader.

Bilderna här nedanför visar en del av hur mycket Saga och jag älskar varandra. Vi pussas faktiskt en hel del både ute och inne.

Matte och husse tycker att vi är så gulliga när vi nosar varandra i öronen, pussas på nosarna och verkligen visar hur mycket vi tycker om varandra. Vi är alltid sams och väldigt eniga om vad vi ska göra.

Vi är väldigt överens om att man får stå med tassarna så här. Vi vill kolla om hundarna som bor på andra sidan vägen en bit upp i skogen är ute. Då brukar vi prata med dem något som inte är så populärt hos matte.

Utan matte ropar direkt tyst och sedan kom hit. Inkallning är enligt husse min sämsta gren men titta på bilden nedan vem som kommer som en kanonkula när matte ropar. Det är jag det, medan Saga  försvunnit åt ett helt annat håll. Saga är bäst av oss på inkallning säger husse men hon måste alltid/oftast springa ett varv runt huset innan hon kommer.

Längre fram i år är det EM i fotboll. Det gör att jag tycker att man inte kan ta träningsuppehåll fast det är snö och kallt. Jag  utmanar  ofta husse på en match. Jag ska få en ny boll, en riktig EM boll det har matte lovat. Att jag redan har tre bollar i femmans storlek har mindre betydelse, jag får en ny var gång det är riktiga mästerskap. Längre fram kommer säkert Saga att  spela mer fotboll igen. Just nu leker hon mest med frusna äpplen som blivit kvar på backen.

 

Gissa om jag lyckas göra mål på husse?

Både husse och matte är noga med att man inte får tacklas hur som helst. Då skulle dom spela med Saga, den tjejen kan tacklas, snabbt och hårt. Man har inte en chans att komma undan. Varken på fotbollsplanen eller om vi sitter på samma bord

Matte säger att en Welsh i solsken är bland det vackraste man kan se Spänstiga som vi är så hoppar vi gärna upp på berg och då tycker matte att  jag är extra snygg.

Saga går nästan alltid med nosen i backen

Här har hon missat kanten på berget och står på nosen

Rådjur är  något som det tål att fundera på tycker jag.  Just nu är rådjuren här på tomten utanför staket varje dag. På berget har husse lagt en frötårta. Det hade regnat in i tunnan som fågelfröna är i och blivit en tårta. Rådjuren tycker att det är väldigt gott.

Numera kollar matte om rådjuren är här innan vi får gå ut. Tror hon att vi ska hoppa över  staketet eller vad då? Det är verkligen ett mysterium den här frågan om klövar. Hur kan man vara duktig om man spårar en klöv med snöre men hamna på svarta  listan om man jagar fyra klövar som sitter på ett helt rådjur utan snöre. Konstigt.

Dom här bilderna tog husse igår på rådjuren när dom äter tårta. Fler bilder finns på mattes trädgårssida (15 januari) då hade dom sin mamma med sig. Tänk hela tolv klövar........