2004    2005    2006   2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013   

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Septemper 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Titta hur bra det är att stå på bordet, inget som hindrar. Värre var det en dag när kaffemuggar brödfat mm stod på en bricka och ingen hade haft vett att flytta undan det.

Jag har hoppat upp på bordet när det varit dukat där och det har gått hur bra som helst. Men när alla saker var samlade på en bricka kan man inte säga att det gick bra. Vad matte som satt i en stol sa vill jag helst inte upprepa. Inte heller det hon sa när jag efter att hon tagit bort brickan hoppade upp och satte mig på bordet där det spillts ut massor av kaffe. Men vadå det kanske är bra för pälsen.

Saga och jag har ett jätteproblem med vem som bor under dasset. Vi har hållit på nu i fyra dagar och letat spårat och letat ännu mera. Här är det Saga som letar.

En dag när vi båda samtidigt körde in huvudena mellan trappstegen sa matte att ni kommer att fastna där. Men det har vi inte gjort ännu.

Jag har varit utanför staketet när matte och jag gick en promenad och då kunde jag kolla dasset från andra hållet men det blev jag inte klokare på.

Matte tror att det kan vara en igelkott som sökt sig in där inför vintern. Men vinter det är ju ff. badbart. Matte har lovat att vi ska åka till en  ny sjö någon dag när det inte regnar . Hon tror inte att det går att ta sig ner dit vi har varit förr.

Men jag badar så gärna hemma och nu är det riktigt djupt mitt i lilla dammen. Här ropar jag på Saga att hon ska komma och känna vad skönt det är.

Saga är lite mer försiktig med badandet än jag vilket har givit henne ett nytt namn. Matte kallar henne för fröken lortfot. Det syns nämligen inte att Saga är lortig för det är bara tassarna som är kolsvarta under. På mig som badar nästan hel och hållen syns det när jag är lortiga hunden.

Igår var det sol och bad medan husse och matte ägnade sig åt trädgården. Husse var uppe på berget och petade ner massor av lökar som matte bestämt ska blomma till våren. Det är sorter som inte rådjuren äter säger matte hur hon nu vet det.

Idag var det regn och städdag. Matte tömde upp och ner på vår leksakslåda för hon ville duscha bort dammråttorna i den. Tur att hon hällde ut våra saker i soffan så att vi kunde kolla om det fanns några råttor där med.

Leksakerna inne är i bra skick men det kan man inte säga om mina fotbollar. Man kan verkligen kall det joxa med trasan när man spelar med dem. Det är långt till både jul och min födelsedag så jag hoppas att någon, dvs. matte inser att jag behöver ny boll nu.

När matte skulle ta kort på Saga inför hennes födelsedag tyckte matte att Saga skulle sitta vid den stora fuchsian. Det tyckte inte Saga så jag ställde upp  även om det inte var riktigt samma sak enligt matte.

Vi har  haft så mycket besök senaste veckorna, så mycket att göra att matte knappt hunnit med dator hemsidorna eller trädgården. Nu när det lugnat ner sig tyckte jag att hon skulle prioritera Sagas och min sida.

När Saga var borta för att hon löpte kom Stina och hälsade på och jag blir alltid lika lycklig. Ännu lyckligare blev jag när vi skulle gå ut och titta till hennes bil. Men oj vilken besvikelse det blev. Det var några små knyten som heter Uffe och Vivi-Ann som var med. Dom var så små att jag verkligen tvivlar på att det ska bli riktiga stora hundar av dem. Matte älskar dem, särskilt Uffe och vore det inte för den där regeln som säger två hundar räcker så skulle nog matte plocka upp plånboken. Jag tycker att hon kan köpa Lucy, valparnas mamma som inte var med kunde jag besviket se när jag tittade i andra halvan av bilen.

Saga var inte borta så länge den här gången, vi skötte oss så bra att det dröjde innan  husse sa nu är det akut, ringde Maggan och så åkte vi till Österbybruk och tappade bort Saga.

När Saga kom hem ville jag inte släppa henne ur siktet de första dagarna. Jag pussade på henne och Saga som var trött och hes tog emot pussarna och sedan sov hon mycket.

När Saga varit hemma ett par dagar och vilat upp sig var allt som vanligt. Vi kollade efter postbilen i hörnet mot vägen ex. Ja jag vet att man inte får stå som jag gör, det är det Saga säger här. Men havren är så hög så jag måste för att kunna se så långt som det behövs.

.

Vi har varit på en del utflykter så här i slutet på sommaren. En dag åkte vi ut till havet och en annan dag åkte vi till ett kul ställe som heter Albano. Så fort  matte och jag kom in i receptionen såg jag två stycken utan hund som jag bestämde mig att charma. Efter fem minuter låg  jag  på rygg mitt  på golvet medan en av tjejerna satt på golvet och klappade min mage och sa att jag är helt underbar. Matte bara log hon är härdad när det gäller mig .

Sedan fick vi gå en läskig trappa upp till andra våningen. Det är inte ofta jag blir feg men man såg ju inte vart trappan tog vägen.  Där uppe var det en veterinär och någon annan som skulle se på mina ögon. För att kunna se ordentligt släckte dom lampan och tag fram små lampor. Jag var jätteduktig tycker matte och dom som tittade på mina ögon tyckte att jag var otroligt charmig med fina ögon.

I fredags kom vår bäste moster och mattes bästa kompis Berit för att följa med till Gimo på utställning på lördagen.  Matte badade oss innan hon och Berit åkte och handlade. När dom kom hem hade dom köpt ett par fina kuddar som vi trodde var till oss. Jag gav upp rätt snart men Saga letade länge efter pipet innan hon insåg att det bara var en kudde.

Eftersom vi var tre människor, två hundar, två burar, stolar, matsäck med mera så behövde Saga och jag sitta tillsammans i bilen. Det gick riktigt bra. Visst ser det gulligt ut?

När vi kom hem från utställningen var det dags att ge Saga paket. Som vanligt ville hon öppna paketet i en soffa. Glad blev hon när hon hittade en fin nalle med kropp av en boll och naturligtvis pip

Nu är allt som vanligt tror jag i alla fall. Fast det är mer nattgäster på gång har jag hört. Berit åkte hem med en massa kantareller och lämnade en massa lingon i måndags. Vi grät när bilen åkte iväg.

Nu ska vi ägna oss åt vår något försummade trädgård enligt matte. Saga hjälper till på väldigt nära håll. Matte säger att Saga är under hennes fötter fast det är väl att överdriva.

Jag övervakar lite mer på håll så att  jag kan se om något händer på vägen med. Fundera i alla fall om matte behöver grävhjölp till de över 100 lökar hon kom hem med igår.