2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -12    Febr -12    Mars -12    Maj -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt April 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu har vi haft besök igen, den här gången av världens bästa Berit. När hon kommer  från bilen tar hon inte med sig något annat än våra presenter in. Den här gången fick vi himmelsk goda ben med kycklingsmak. Som vanligt när det är någon fler här blir det extra mycket god mat och extra tilldelning av ost m.m.. Matte säger att folk som bara är här ibland får vara generösa med sånt. Om vi tiggde, nej inte vi inte........

Här försöker jag bara tala om för matte att maten luktar himmelskt gott och att det är Berits superba fläskfilé som står på bordet. Det var sådan mat jag fick stå på bordet och äta när jag var bebis. Det får jag inte nu men smaka fick både Saga och jag.

En kväll när vi skulle följa Berit ner till gästrummet gjorde jag bort mig rejält. Något skuttade i halvmörkret på gruset och innan jag han tänka mig för så högg jag och tog in det där något i munnen. Det var dumt, mycket dumt för det vara årets första groda. Fy f........ vad dom smakar illa och drägglig blev jag. När vi kom in fick jag yoghurt något som gjorde Saga väldigt avundsjuk. Matte  har bestämt att yoghurt är bra när man tagit in en groda i munnen. Det har hon rätt i för jag mådde snart bättre.

Strax innan Berit skulle komma bestämde matte att Saga var ett  enormt renoveringsobjekt. Som vanligt sprang Saga in och försökte gräva ner sig i en soffa. Jag gick då in och hämtade henne.

Den där renoveringen var bara en vardagsrenovering enligt husse. Nu har matte sagt att i mitten av maj ska det bli storrenovering på oss båda. Ska det bli köttbulledag tro?

Äntligen har det blivit sådant där väder att vi kan vara ute hela dagarna. Fast det är inte bara lek utan mycket arbete nu. Kolla vad slut jag var när Saga och jag röjt de långa rabatterna igår. Dags för kaffe sa jag till matte som naturligtvis höll med.

Efter kaffet kände jag för att spela fotboll, Någon som vill vara med?

Husse kände sig utmanad och ställde upp på en match.  Första inkastet var högt , kolla inte en tass i marken har jag. Vilken nick jag fick till där. Spänstigt eller hur , matte som kallar mig veteranen.

Jag är helt klart bäst i världen på att ta ner höga bollar

Men var är bollen? Både husse och bollen är borta.

Inkast igen o matchen går vidare

Behöver jag tala om vem som vann?

Saga spelade inte fotboll igår. Hon ägnade sig åt blommorna i stället. Varje vår när lökväxterna blommar ligger hon oftast på dem. Tennisbollar har hon gärna med sig ute.

Saga tror att blommor är nyttigt för pälsen

Visst är Saga sötast i världen?

 

Men vad är det här? Snö!!!! Är det vår eller vinter kan man fråga sig. Igår hade vi snöstorm så att ingen, inte ens Saga ville vara ute.

Ändå måste det vara vår eftersom jag har fyllt år eller hur? Matte fyller på vintern, jag på våren, husse på sommaren och Saga på hösten så det är lätt att hålla reda på årstiderna. Om bara vädret uppför sig som det ska alltså.

Innan jag berättar om min födelsedag är det bäst att dra det där med svarta listan  för nu verkar det vara lätt att hamna på den. Vi har haft stora problem med bredbandet och i  torsdags så kom en gubbe hit från Telia. Vi fick inte hälsa på honom för vår husse och matte är fruktansvärt ohyfsade ibland.

Men på eftermiddagen när han kom tillbaka passade vi på när han knackade på ytterdörren igen. Man kan säga att vi var ute genom dörren innan husse ens öppnat mer än en cm. Vi får inte gå ut utan lov så därför hamnade vi på svarta listan eller som matte sa att egentligen var det mitt fel att Saga smet ut hur det nu kan vara det. I alla fall så drog vi snabbt en runda till fotbollsplanen och kom sedan tillbaka och hälsade på Teliagubben. Saga och jag vi är både artiga och snabba.

Så till min födelsedag. Man får tårta och paket till förmiddagskaffet och det dröjde jättelänge innan det vara dags tyckte jag. Annars brukar matte vara snabb på att säga att hon dör om hon inte får kaffe men inte på min födelsedag. Vi hade besök i påskhelgen så det blev lite andra rutiner påstod  matte.

Så här såg bordet ut när det var dags för kaffe. Paketen till vänster är mina och bästa tårtan är det på de två faten längst bak det ser väl alla hur gott det ser ut.

 

Man måste vänta till matte säger varsågod. Ena tårtan är till Saga som väntar ivrigt i bakgrunden. Kolla hennes tassar längst upp på bilden

Jag fick både bollar och ben. EM fotbollen får jag senare sa matte eftersom dom inte säljs ännu.

Det pratades mycket om hur liten jag varit när jag nu blev hela 8 år. Min bästa moster påminde oss om när jag fick stå på bordet och äta ur kastrullen. Den maten minns jag ännu  för det är det godaste som finnas. Jag vet att matte ska skriva en lång inköpslista inför nästa besök. Tänk om någon kunde tala om för mig vad som behövs så kan jag skriva dit det.

Nej, Saga och jag tigger aldrig av våra gäster. Absolut inte men eftersom vi är helt oemotståndliga får vi en del ost vid frukostbordet.

Saga har fått en bebis. Eller fått och fått den är min och jag fick den för snart två år sedan. Nu dök den upp vid påskstädningen och Saga tog genast hand om den. Matte sa att man skulle kunna tro att Saga är skendräktig vilket hon inte är. Men överallt där Saga är så är bebisen.

En dag tog hon med sig den ut och husse sa att det syntes på stilen att hon letade efter någonstans att gömma den. Saga har aldrig grävt ner saker, det är mera min stil. Till slut hittade Saga ny jord och började gräva. Tyvärr var det precis där husse fyllt jord i en grop på gräsmattan för att vi inte skulle snubbla så Saga fick ge upp och ta med sig bebisen in.

 

Kolla Sagas min!!!! Den säger rör inte, bebisen är min! Ändå bäddar hon ner den i mattes säng var kväll innan Saga  själv lägger sig i sin fåtölj. Matte uppskattar inte att dela säng med bebisen för den skriker vansinnig högt.

Men jag höll alldeles på att glömma berätta att Saga är världen bästa skatjägare. Vi hade sett skatorna men inte var dom bodde. Saga letade rätt på det och visade matte som visade husse. Vi vill inte ha skator på tomten det har både husse och matte bestämt. Husse tog bort boet men skatorna gav sig inte utan började bygga igen. Det skulle dom inte ha gjort. Skatjägaren Saga kom ut och vips så skrämde hon bort dem. Saga är absolut bäst tycker jag.

Det var inte så kul igår i snöstormen. Desto roligare var det att springa i snö och sol idag. Här kommer Saga i full fart.

Jag är världen snabbaste 8 åring.

 

Om två dagar fyller jag hela 8 år och egentligen hade matte tänkt att jag skulle få uppdatera då. Men vårt bredband krånglar och är oftast inte bredare än en sytråd, matte är rädd att det ska gå av  helt. Därför får jag skriva idag och istället berätta om födelsedag senare. Tyvärr får jag ingen fotboll för EM bollarna har inte börjat säljas ännu säger matte. Men jag är tvärsäker på att jag får paket och tårta. Dessutom  väntar vi besök under hela påsken så det blir en riktig fest.

Innan vi går över till roligare saker ska jag klaga lite på reklamen på flaskan på bilden . Matte tycker att det heter bekänna synder men jag  håller inte med.

 

Vi har något som kallas skrubb innanför köket. När vi flyttade hit var där dusch och ett handfat men husse tog bort duschen och ställde en hylla där. Nu har matte bestämt att handfatet skulle bort och det skulle vara mer hyllor och lite mer ordning och reda. På golvet står sånt som ska till sopsorteringen och där gjorde jag ett fynd. En flaska som det står smör&rapsolja på och så står det enkelt och gott. Att det var gott kan jag hålla med om men enkelt? Nej det var totalt omöjligt att få upp korken. Jag var tvungen att lägga mig i mattes säng för att jobba i lugn och ro. Trodde jag alltså, min matte har parabolöron och radarsyn så hon fattade snart att jag hade något som jag inte skulle ha. Matte tog flaskan och jag hamnade på svarta listan och det var länge sedan.

Annars är matte och jag överens nästan alltid som när vi kom på att jag behövde en matta att ligga på precis ovanför trappan. Ett av mina favoritställen  med full koll på vad som händer i huset. Ser jag ut att sova så ser du fel.

Nu ska du få se roliga bilder när Saga försökte fånga en köttbulle på hal is som precis börjat gå upp. Vattnet var iskallt det ser man på Sagas sätt att lyfta tassarna.

Men fy ..... vad kallt vattnet är tycker Saga

Det ligger en köttbulle precis framför Sagas nos

Köttbullen är i munnen och Saga slickar sig belåtet om munnen

Gissa vad vi tittar på eller åtminstone vad jag tittar på. Saga gör som jag gör. Matte säger att jag använder mig av både syn och doft medan Saga mest går på vittringar. Det är först när Saga känner att något luktar som hon tittar. Här såg hon nog inte samma som mig för hon sprang in i matrummet där fönstret är lägre och slängde  upp tassarna mellan blommorna, inte populärt men då såg hon ju ialla fall vad vi tittade på.

Det här är vad vi såg, hela familjen rådjur. Mamman är längst ner nästan vid staketet. Pojken högst upp och flickan i mitten.

Sedan bad matte att husse skull ta med oss ut i köket så att hon kunde ta kort i lugn och ro. Matte gick sakta ut på altanen och stod bara en liten bit ifrån mamman. Det verkar vara praktiskt att vara rådjur dom byter päls nu utan att behöva bli kammade.

Det här kortet tog matte en annan dag då tvillingarna låg och vilade på berget. Dumt nog talade hon inte om det för oss så vi missade det.

Jag har säkert berättat förut att Saga alltid har så mycket att göra. Här gräver hon under en av enarna. Troligen har hon hört att matte ska göra rabatten framför berget större och vill hjälpa till. Något senare hittade matte Saga med grus upp till armhålorna. Då hade Saga börjat sin årliga utgrävning under mattes arbetsbord i trädgårdshörnan. Inte så lätt eftersom matte och husse saboterar Sagas utgrävning där genom att fylla igen hålet

.

Idag har Saga varit i högform som matte utryckte det. Först hittade husse Saga när hon försökte underminera hela huset genom att gräva en jättegrop på ena sidan av stora altanen. Själva Saga hade jord långt upp över öronen, det hon gör gör hon ordentligt den tjejen.

Lite senare skulle matte lägga en planteringsspade på ett av borden i arbetshörnan. Då hör  hon  ett väldigt prasslande utan att se något. Fram under trappan mellan trappan och bordet kommer Saga full med grus och gamla löv i pälsen. Hur hon kommit under trappan och att hon sedan lyckades ta sig fram igen begriper ingen, utom Saga.

Snart 8  år men ff. lika ofta lortiga hunden sa matte när hon fick syn på mig bredvid skottkärran. Ändå hade jag precis rullat runt i snön för att bli ren. Det är inte lätt att vara ren när hela tomten är plaskblöt av snö och regn. Vår  smarta husse ska lägga flis där det bara är svartjord på Sagas och min fartsträcka så han hoppas att vi ska bli mindre smutsiga sedan

Istället för att vara bara lortiga hunden bestämde jag mig för att vara hjälpsamma hunden och hjälpte matte med påskpyntet. Jag tror att hon  uppskattade det