2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Maj -12    Juni -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Juli 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Det är länge sedan jag skrev fast mycket har hänt. Men så  mycket nya foton på Saga och mig har det inte blivit. Istället har matte  fotat sådan där små Lucybebisar som finns till salu på Tans & Tins

Titta på de här bilderna, dom har inget vidare bordsskick eller hur.

Bilderna tog matte när hon och vår bästa Berit var där. Dom var borta jättelänge och sedan kom dom hem och bara pratade om valparna. Luktade valp gjorde dom med. Matte ska nog åka dit igen för vi har köpt en matbar åt dem så att dom ska lära sig äta snyggt.

Vår bästa  Berit har varit här på sitt vanliga sommarbesök och den här gången var hon här väldigt länge vilket vi tycker är bra. Den morgonen matte sa att idag kommer Berit väntade jag bara. I ett par timmar satt jag och lyssnade efter bilen och stirrade på vår gästparkering.

Stirrar gör både Saga och jag  fast då på ytterdörren på morgonen när någon bor i gästrummet. När Berit kommer tar jag alltid ett stadigt tag i skärpet till hennes morgonrock och leder in henne till soffan i matrummet. Där ska vi sitta och ha det mysigt länge, länge.

När Berit var här började matte och husse att trimma oss. Då trodde jag att det skulle bli en sådan utställning  som Berit följer med på. Men hon åkte hem och sa att det blir senare. Hurra det betyder att hon kommer tillbaka.

Jag måste berätta om när Saga råkade illa ut igår kväll. Så illa att det var tal om både svarta listan och blocket.se. Vi skulle gå ut och när matte öppnade dörren tog Saga en annan väg än den vanliga rakt ut utför trappan. Hon sprang längs väggen nedför trappan, bakom stolarna och bordet och stannade till först när hon var bakom alla mattes stora krukor med blommor. Sedan tog hon ett raskt hopp över  krukorna fast inte tillräckligt högt utan flera krukor välte. Det var då matte sa några väl valda ord  svarta listan och blocket.se var de mildaste. Men Saga hörde inte det för då var hon redan långt borta.

I lördags morse ringde mattes  väckarklocka och telefonen klockan sex vilket är på tok för tidigt i det här huset. Att telefonen ringde berodde på åskan och ute vräkte regnet ner. När mattes väckarklocka ringer hoppar alltid Saga och jag upp på husse för att tala om att matte tänker gå upp tidigt idag.

Sedan blev det en riktigt trevlig dag. Solen mötte vi på vägen till Köping. Matte sa att det tar dubbelt så lång tid att gå till ringen från parkeringen med mig än med Saga. Men det beror ju på att jag måste kolla alla dofter. Däremot hälsar varken Saga eller jag på hundar eller folk just då. Det hinner vi med senare, det är alltid många som vill hälsa på oss.

När vi kom hem blev det kaffe på altanen och sedan var det dags för rosettfotografering. Jag ställer upp så fort matte tar i min rosett efter utställningar. Den här gången skulle vi ta fotona ute på altanen tyckte matte.

Man har väl rätt att vara trött också efter en sådan här dag

Men oj det finns ingen Saga med här idag. Bara i bakgrunden på mina rosettfoton. Nu måste jag säga till matte att ta några bilder på Saga och hennes excellentrosett.

Världens sötaste Saga

Titta vilka bra kaffemuggar jag vann i lördags

.

 

 

Det är mycket att vänta på när det är sommar och vi är ute nästan jämt. Själv kan jag sitta, ibland ligga i bästa utsiktshörnet i timmar. Enligt matte är jag både tyst och stillsam så länge det inte kommer en cyklist förstås.

En dag när jag satt och väntade på att något skulle hända fick matte för sig en sak. När hon gör det handlar det oftast om att Saga eller jag eller båda behöver träna på något som vi redan kan. Den här gången hade matte bestämt att Saga behövde  utställningstränas för att det ska bli mera fart över henne i ringen. Matte tänkt först träna på gästparkeringen eller femtiokronorsängen men bestämde sig för fotbollsplanen så att jag inte skulle känna mig övergiven. Snällt men oj så fel hon tänkte. Dom hann bara en liten bit i träningen så kom det en cyklist på vägen. Jag gjorde som man ska sprang och skällde. Men stackars Saga hade koppel på sig och kom igenstans. Inte förstod matte att hon borde släppa Saga utan matte sa åt henne att sätta sig. Där satt en lydig men olycklig Saga och grät medan jag fick sköta jobbet helt själv.

Behöver jag säga att igår när matte skulle träna Saga gick hon så att inte vägen syntes. Då ställde jag mig på berget så jag såg både Saga och vägen. Saga var så duktig så nu tycker jag matte kan lägga av med den träningen. Det är sommar och då ska man vara ledig.

Just nu väntar jag extra mycket eftersom matte håller på att skriva en jättelång lista på mat som ska handlas dessutom har jag hört att gästrummet ska städas. HURRA det betyder att någon ska komma hit och stanna länge, kanske jättelänge. Det hoppas jag.

Under tiden som jag väntar och sitter och funderar på ett och annat jobbar Saga i trädgården. Här kollar hon om pionerna behöver vatten, eller om det bor  någon groda under dem? Matte säger att hon snart blir galen på Sagas jakt på grodor, flugor, getingar mm.. En dag rensade matte ogräs i lyktstolpsrabatten och då  hittade  matte flera små grodor. Så nu förstår hon varför Saga alltid kliver mitt i den rabatten.

Eftersom det är sommar kommer här en hel del  badbilder. Efter det kommer det bilder på något gulligt som matte träffade en dag när hon och husse glömde oss hemma.

Saga skrattar för att att det är så skönt att bada

 

Saga  badar mest tassarna men jag badar så mycket det går

Jag brukar stoppa in huvudet under fontänen  då blir nästa hela jag blöt

Saga solar på altanen i mattes solsäng

Nu ska ni få se bilder på något riktigt gulligt. Matte och husse åkte bort en dag och dom var borta ganska länge. När dom kom  hem luktade de Lucy, valpar och andra hundar.

Lucy är min stora kärlek men just nu får jag inte träffa henne för hon har fått 8 små valpar. Lucy är så söt så man kan ju hoppas att  valparna blir lika fina. Matte sa att dom var helt  fantastiskt fina så hon ska åka dit igen snart. Men det är inte lämpligt att Saga och jag följer med och jag håller med. Vi träffade en bebishund i vintras som Stina hade med sig hit. Den var inte mycket att leka med.

Här kommer först en bild på den söta valpmamman Lucy, Tans & Tins Angeleyes Orange. Valparna har också fina kennelnamn men jag skriver bara det de kallas för nu .

Karin

Gösta

Rolf

Krister

Uffe

Vivi-Ann

Stefan

Annette