2004    2005    2006   2007    2008    2009    2010    2011    2013

Jan -12    Febr -12    Mars -12    April -12    Juni -12    Juli -12    Aug -12    Sept -12    Okt -12    Nov -12    Dec -12


YATZY-nytt Maj 2012

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Ibland händer det saker som ingen har trott är möjligt och när det gör det kan man hamna på svarta listan. För två år sedan började jag hoppa ut från stora altanen lite då och då men matte hittade raskt på ett sätt att förhindra det. För är man på stora altanen ska man vara där och hålla sig lugn det har matte och husse bestämt..

På ett ställe är det en öppning i altanstaketet men där har matte naturligtvis sett till att det finns ett sånt där grönt kravallstaket. Nu bar det sig inte bättre än att jag fick syn på något som gjorde att jag bara måste ut från altanen. Vad vet ingen mer än jag men viktigt var det för jag kröp och knuffade mig raskt under kravallstaketet.

Husse ut som en oljad blixt för att ta in mig men då var jag bara totalt borta och dessutom döv. Det är verkligen bra med en stor tomt. att gömma sig på. Husse in och så kom matte ut, en jättearg matte med stora steg. Konstigt nog verkade det inte som  hon såg mig fast jag gick  så nära. Men det var nog bara på låtsas. För helt plötsligt så tittade hon på mig och sa "NU GÅR DU IN för du är svartlistad".

Det var ju bara att gå in och se ut som att det där ska jag inte göra om. Jag kan inte göra det heller för husse har spikat fast kravallstaketet i golvet.

Det är inte lätt att veta vad man får eller inte får alla gånger. En dag när jag stod i fåtöljen och tittade ut tyckte Saga plötsligt att det var hennes fåtölj och att jag var i vägen. Hon suckade och tyckte att det var så jobbigt att matte hörde det. Jag fattar inget vi har ju fått plats båda två förr.

Maj är månaden då vi jobbar mest på tomten. Dvs. Matte husse och Saga jobbar medan jag  sköter bevakningen av vägen. Husse och Saga satte  potatis en dag och Saga var mycket intresserad av vad det var för sorter.

Bevakning är något mycket viktigt och måste skötas för annars kan man missa något. Tänk om vi missat att den retsamma sädesärlan kommit nu. Den ska hållas efter  tycker både Saga och jag. Däremot säger vi inte en knyst när bonden är på åkern bredvid oss. Det är  hans åker och det ska vi respektera har matte bestämt.

I mitten av maj var det fest här med flagga, paket och  övernattningsbesök. Sånt gillar vi, helst borde det bo folk i gästrummet jämnt.

Det händer tyvärr att folk kommer på ett kort besök och det är ju sorgligt fast roligt. Roligt när det kommer någon fast väldigt sorgligt när någon åker efter bara ett par timmar.

I söndags sa matte att snart kommer Berit. Jag rusade upp och satt mig så att jag såg gästparkeringen. Till min stora lycka var  det både Berit och Kurt som kom, jag höll på att slå knut på mig själv av vild glädje.

Tyvärr så stannade dom inte tillräckligt länge enligt mig.

I lördags var det äntligen köttbulledag för första gången i år. Matte skriver mer om den på min utställningssida, ja på Sagas med. Jag blev BIR veteran och då går man till något som heter veteranfinal. Där var vi 19 hundar av alla sorters färger och modeller. Vi fick vänta länge i uppsamlingsringen och framför mig hade jag en söt engelsk springer tik. När det vara dags att stå på led för att snart springa in i finalringen insåg jag att jag var kär i den söta  springern. Något som matte tyckte var totalt fel tillfälle att bli kär i någon alls. Först sa hon till mig lite sedan blev det allvar så det var bara att sköta sig.

Dagen efter skulle matte ta rosettfoton på mig. Då ville Saga vara med och det var bara för matte att acceptera det. Här kommer tre bilder, jag tycker att det är bra att söta Saga är med. Hon har ju faktiskt hjälpt husse att få ordning på altanen.

Gissa varför jag ligger så nära altandörren och ser lite moloken ut?

Jo det beror på att husse renoverat vår stora altan och under den tiden var det hundförbud att gå ut där. Det var verkligen trist att den dörren inte fick öppnas på en vecka nästan. Fast det är klart att när vi var ute kunde ingen hindra oss att titta till bygget. Det var inte så där väldigt intressant tycker jag. Saga tyckte däremot att det vara hur spännande som helst och utnämnde sig själv till byggchef.

Oftast stängde husse för så att ingen med fyra ben kunde ta sig upp på altanen, men här gör chefen en inspektionsrunda.

 

Nu är det den tid på året då det är hur mycket som helst att göra ute enligt matte.  Husse har nu övergått från altanbygge till att fixa potatislandet. Konstigt nog hjälper inte grävaren Saga till. Men vänta bara hon kommer nog att hjälpa till när matte börjar sätta ut  småplantorna. Hela köket är fullt av plantor nu  det är ren tur att våra matskålar får plats.

Matte säger att lika viktigt som att jobba ute är att koppla av och vila. Långa kaffepauser eller att bara njuta av våren. Saga och jag håller fullständigt med om det.

På de här bilderna ser vi väl fantastiskt stillsamma och framförallt rena och välvårdade ut eller.....? Nej inte enligt matte som i ett par dagar nu pratat om att vi är rena rama renoveringsobjekten. Imorse frågade hon husse ska vi ta dom idag eller imorgon? Imorgon  bestämde husse, så imorgon ska vi nog totalrenoveras.

Saga och jag har gjort något som husse blev den enda som fick se. Matte tycker att det var jättegulligt. Det var en dag när det var husses tur att skura lortiga hundarna. Plötsligt så gick vi in och ställde oss bredvid varandra i duschen så att husse fick  ta två på en gång. Det var lite trångt men mysigt.

Vår tomt är världen  största hundgård säger matte. Men det stämmer inte för om husse hade satt staket om dubbelt så mycket hade inte matte kunnat gå upp på berget och kolla blommor utan oss. Vi får absolut inte gå där utan sällskap och vissa som jagar rådjur måste vara kopplade på berget. Inga namn , nu sa matte att det ska vara, inget namn men det hörde inte jag.

Jag antar att det i fler familjer än vår diskuteras hur husets mattor ska ligga. Jag har jobbat hårt med Saga för att lära henne att när vi duschat är det perfekt att använda mattor som handdukar och dekorera om lite. Nu är Saga fullärd det här tycker jag är mycket snyggt.

Matte kom in i rummet och frågade genast vem har ställt till det så här. Ja säg det, en söt prickig  hund sov gott i soffan.

Den andra hunden låg i soffan och hjälpte husse med ett sudoko

Vilka som förde ett hiskligt  oväsen i hallen idag gick dock inte att förneka. Vi blev tagna på bar gärning och det finns även bildbevis på att vi skällde ut postbilen. Matte påstår att det vara därför det inte var något roligt med posten idag men det är väl en överdrift.