2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013   

Jan -05    Febr -05    Mars -05    April -05    Maj -05    Juni -05   Juli -05   Aug -05   Sept -05  Okt -05   Nov -05   Dec -05


YATZY-nytt november 2005

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu har jag fått ett nytt namn igen. Den här gången är det husse som hittat på det. Matte hörde att jag höll på med något hyss . Då sa husse att jag borde heta Emil i Rickeberg. Det sa han för att vi flyttar till Rickeberg om två månader och där finns det en snickarbod.

Det har kommit snö och då borde man få vara ute hela tiden. Som tur är så tycker inte matte det. Tänk om jag varit ute igår kväll när skramlande lampmonstret kom på gatan. Det lät hemskt mycket om monstret och det hade stora lampor som blinkade åt alla håll. Jag satt på soffkanten och försökte skrämma det utan att lyckas särskilt bra..

Matte hörde mina skrämselförsök och talade om för mig att jag skulle vara tyst. Matte sa att det var en snöplog och att den får vara på gatan. Varför det, jag får inte vara på gatan ens om jag är tyst ?

Dessutom tycker jag inte att läskiga lampmonster ska komma och föra oväsen precis när man lagt sig. Jag var tvungen att sova hos matte efter det för att jag var inte säker på att inte hon blivit rädd.

Matte håller alltid på att ta kort på mig. Idag var det extra viktigt för det skulle bli julkort. Det blev det inte. Man kan ju alltid distrahera matte exempelvis genom att knyta upp kängorna på henne. Lite annat bus kan jag också och vem vill sitta still när det finns snö

Nu måste vi gå ut med tomtarna igen säger matte. Gå ut är aldrig fel och när det är snö då vill jag vara ute jämt.

 

Nu är det dags för mig att bekänna mina synder säger matte. Eftersom jag har lite annat att berätta så tar jag synderna först. Fast jag tycker att jag är oskyldig till allt.

Vi hade varit ute och åkt bil i söndags. Precis när vi kom hem såg jag att en  granne var ute. När husse öppnade min dörr så flög jag över gatan och hamnade på grannens uppfart. Antagligen var det väldigt blåsigt så det var vinden som tog mig dit.

I måndags var matte borta hela dagen. Husse fick äta blodpudding, det får han aldrig när matte är hemma. Det luktade himmelskt gott tycker jag. På kvällen när matte kommit hem var hon väldigt trött tror jag. Hon hörde i alla fall inte lika bra som vanligt.

 Husse var upptagen i telefonen och då passade någon på. Påsen med sopor stod innanför ytterdörren. Om man öppnade den borde man få ut lite blodpuddingsrester tänkte någon. När någon öppnat soppåsen underifrån och precis hittat lite fynd började mattes öron att fungera som vanligt .Vad hon sa vill jag inte upprepa. Men jag kan tala om att mattan som soppåsen låg på fick tvättas. Det någon hade i munnen tog matte hand om.

Det här med att det kommer folk hit när inte vi är hemma har hänt igen. Den här gången gick husse, matte och jag in till en granne. Hon var inte heller hemma. Det där tycker jag är ohyfsat och konstigt. Man ska väl vara hemma när man får besök och inte gå bort när det kommer besök.

Matte säger att det är slut på sådana besök nu och det kan vara skönt. Det är först mycket att städa och sedan mycket konstiga lukter att hålla reda på. Jag är bra både på städning och lukter. Matte skulle t.ex. aldrig kunna ställa undan dammsugaren om inte jag hjälpte henne. Torka golv är jag också bra på. Jag sätter mig på det ställe matte ska torka på så att hon vet var det är.

Vi ha haft lite snö och det har varit väldigt svårt att gräva. Men nu har snön regnat bort så jag har grävt upp ett par skatter . Matte säger förstås att det är äckelpäckel när jag tar in mina frysta och sedan upptinade fynd.

Ibland undrar jag om husse och matte inte är säkra på att jag är en hund. Dom kallar mig för gädda, huggorm. Det är när deras kläder eller fingrar ramlar in i min mun. När vi ska gå ut och dom sätter på mig halsbandet brukar jag gapa, det har jag alltid gjort. Då säger dom "du är ingen häst". Det vet jag väl och tom. matte har slutat kalla mig för lilla hunden. Nu kallar hon mig för stora hunden och en del annat. Men det är mer privata saker som det räcker att jag hör.

HURRA HURRA för mig som haft egen hemsida ett år precis idag. Jag tycker att jag borde ha fått tårta men någon sådan har jag inte sett till.

I måndags kom min bästa moster och mattes bästa kompis Berit hit. När hon kom ylade jag som en stor vargflock sa matte. Det gjorde jag inte alls. Jag sjöng av glädje och det är något helt annat än att yla.

Eftersom jag tycker att ju fler vi är här hemma desto bättre så har jag haft det mysigt i veckan. Vi har gått i skogen och sedan bara varit hemma och haft det skönt. Det enda som är lite dumt är att folk som bor i vårt gästrum alltid stänger dörren på natten. Jag tycker om att hoppa upp och sova nära någon.

Idag sa matte att hon tycker att jag blivit mycket lugnare inomhus. Husse höll inte med, det var något om några mattor som låg i högar igår. Jag var så smutsig så jag fick duscha och efter det måste man springa för att bli torr. Att mattorna hamnar lite fel då hör liksom till.

Idag när vi var och handlade köpte matte ben åt mig. Sedan fick jag sitta i köket när hon gick och gömde det. Eftersom jag hittade det i soffan så låg jag kvar där och tuggade. Sedan lade jag mig i andra soffhörnet och sov. Bortskämd, inte jag inte....

  

 

 Matte har börjat göra i ordning gästrummet. Den här gången har jag fått reda på vem som kommer så jag sitter mest på soffan och tittar ut. Matte säger att jag kan vänta tills imorgon men man vet aldrig så jag tittar ut lite då och då.

Mattes och min kompromiss om att jag får sitta på soffkanten om jag är tyst fungerar väldigt bra. Nu ska jag försöka få henne att gå med på en kompromiss om växthuset. Jag får ju inte vara bakom det som jag vill så matte provar med olika typer av kravallstaket. Idag kröp jag under hennes senaste  påhitt mitt framför ögonen på matte. VAD GÖR DU DÄR sa matte då med arga rösten. Då kröp jag tillbaka för jag hade ju visat att jag kan ta mig dit om jag vill. Undrar vad matte tänker hitta på nu ?

Idag när husse och matte och jag var ute så hittade vi snö. Alldeles riktig snö fast det är så varmt ute. Det var jättespännande att få lukta på den och kliva omkring i den. Ja så spännande att jag missade att skrämma bort ett par skator.

Matte sa att det var konstsnö bakom ishallen. Konstsnö, konstigt ord jag menar snö som snö. Jag hoppas att det snart kommer mer . När det är snö behöver man inte torka tassarna och duscha så fort man stuckit ut nosen

Nu ska jag ta och vänta lite på soffkanten igen...

Idag har jag tjatat på matte hela dagen att vi ska uppdatera lite. Ja egentligen har jag tjatat i flera dagar. Matte har legat i soffan med ryggskott så hon har sagt att hon inte kan sitta vid datorn. Ryggskott, konstigt ord. Jag vet att när matte tar skott av blommor så blir det fler blommor. Betyder ryggskott att det ska bli fler av matte????

Nu är visst skottet borta för matte åkte till någon som fixade det imorse. Hon sa att det var lämpligt att jag fick lite ensamhetsträning, det var antagligen därför jag inte fick följa med. När jag är ensam så får jag ha radion som sällskap. Det är inte mycket till sällskap så jag satte mig på soffkanten och tittade ut på fåglarna istället. Då såg jag dessutom när matte kom tillbaka.

Min matte är ju mycket för det där med träning. Jag undrar när hon ska börja med skogsträning, men det behövs inte säger hon för där är vi så ofta. Nu i helgen var det sådant där som matte kallar miljöträning. Det betyder att vi går bland bilar och en massa folk som man inte får hälsa på. Det är roligt men det är samtidigt svårt att vara så oartig. Jag tycker att man borde hälsa på alla, men det tycker inte matte.

I lördags skulle husse till ett ställe som hette Biltema. Då hade matte och jag miljöträning på att gå utanför där. Vi gick även mot ett grönområde men jag fick inte undersöka hela för matte sa att det var en sjö av lervälling där.

På hemvägen stannade vi och gick på ett väldigt trevligt ställe. Det var skog, ängar en sjö och massor av spännande lukter.

När vi kom hem visade det sig att den där som heter mäklare varit här med en massa folk. Så fort jag kom ur bilen så kände jag dofter som var nya. Jag fick massor att göra både ute och inne. Ute hade dom varit överallt. Inne hade dom varit överallt utom bakom soffan och under sängarna. Men precis som förra gången så hittade jag ingen, dom hade bara lämnat lukter kvar.

Igår försökte matte ta nya kort på mig. Men hon är inte så snabb. Jag hade en boll i munnen och springskorna på fötterna. Bilderna blev lite suddiga. Men det syns väl att jag har fart?