2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -05    Febr -05    Mars -05    April -05    Maj -05    Juni -05   Juli -05   Aug -05   Sept -05   Okt -05   Nov -05   Dec -05 


YATZY-nytt juli 2005

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Min höna är död säger matte. Husse tog den för att visa matte men jag hoppade upp och tog tillbaka den. Det hjälpte inte för när matte såg hur hönan såg ut kastade hon bort den. Men hon lovade att jag skulle få en ny.

När jag fick den nya hönan tog jag upp den i soffan och undersökte noga om den var bra. Det första jag kollade var att den kunde pipa. Det konstiga är att när jag höll på att undersöka hönan så ramlade all kuddar ner på golvet.

För några dagar sedan gjorde jag ett riktigt fynd ovanför yttertrappan. Det var ett gammalt ben som Birk som bodde här förut hade haft. Matte sa att det säkert var minst fyra år. Ett ben som legat ute så länge under en massa blommor det är verkligen ett fint fynd. Jag bar försiktigt bort det en bit så ingen skulle få för sig att jag inte fick ha det.

Ett annat fynd gjorde jag på köksgolvet. Matte och husse höll på att fylla strutar med glass. Någon råkade stöta till matte så att hennes glass trillade ur struten och ner på golvet. Då sa matte att hon ville då inte ha glass som legat på golvet. Det tycker jag var lite petigt för det var inget fel på den glassen. Ja, det kunde förstås ha varit mer.

Matte säger ofta att jag är söt, vacker klok och annat trevligt. Nu har hon sagt några gånger att jag är intelligensreducerad. Det låter inte riktigt som att det är något bra.

Intelligensreducerad är jag när jag blivit instängd i  t.ex. tvättstugan av misstag. Bara för att jag sitter där och funderar och inte svarar om matte letar efter mig. Intelligensreducerad är jag också om jag  hela tiden springer och tittar ut efter husse och sen bara är med matte när han kommer in. Men då behöver jag ju inte kolla vad han gör. Är han inne så vet jag var han är och vad han gör.

Matte tycker också att jag borde ha lite mer sund respekt för dammsugaren. Vad hon nu menar med det. Tror att det har att göra med att hon alltid ska dammsuga precis där jag sitter. Eller för att jag gärna bär slangen till dammsugaren.

Fast som sagt oftast tycker både husse o matte att jag är rolig, smart, vacker och annat trevligt.

 

Nog är det lite konstigt att det här kallas semester. Jag tycker att vi jobbar i ett. Målar, rensar ogräs och nu senast har husse och jag tagit ner ett helt träd. Tuja hette det och var högre än huset. Matte har lagt en bild bland foto 2005 på när jag röjer bland resterna av tujan.

Man får se upp lite när matte rensar ogräs. Häromdagen fick hon för sig att hon skulle göra det i växthuset. Där har jag en del skatter nedgrävda. Matte hittade tre stycken, tom. den som jag grävt ner bakom gurkorna. Som tur var fattade hon att det var skatter så hon lade dem bara på plattorna utanför växthuset. Nu har jag flyttat dem till säkrare ställen.

Det gäller att hålla reda på vad matte gör. Sist hon städade tog hon bort mina kuddar från golvet vid altandörren igen. Hon tror inte att jag märkt det men jag ska nog säga till henne att dom ska fram när vi är inne mera. Mina stora kuddar i sovhörnan lånade matte att ha ute. Men jag snurrade och suckade en natt så jag har fått tillbaka dem.

Jag har en ganska ny hobby. Flugjakt kallar husse o matte det. Häromkvällen var det en dum fluga som bet mig i nosen. Matte sa att den inte var en fluga utan en geting. Det kunde väl inte jag veta. Om jag lärde mig att låta bli att jaga efter sånt som flyger? Nej, det är så kul att springa, hoppa o flyga runt efter allt som flyger så det kan jag inte. Det händer att jag klättrar i bokhyllorna när jag jagar men det får man inte göra påstår matte.

Ibland får jag inte vara med när husse är på den sida vi inte har kravallstaket. Då är det synd om mig. Titta själva hur det ser ut då.

     

Idag har jag inga synder att bekänna tycker jag. Om man nu inte är så petig att man ska ta upp att någon körde ner nosen i soppåsen som stod innanför ytterdörren. Men det tycker jag är onödigt.

Igår var det en tom korvpåse som var på vift i trädgården. Den tog jag hand om och som belöning fick jag en korvbit av husse.

Husse fortsätter att måla varenda dag. Jag själv fortsätter att hjälpa till. Igår var det lite svårt eftersom han var på taket. Matte som tror att hon vet allt sa att det är bara katter som klättrar på tak. Husse är väl ingen katt, tror hon att jag är dum eller??

Idag har husse och jag målat källarfönstren, ett lättåtkomligt jobb åtminstone för mig.

Vi är ofta till sjön så att jag får bada. När vi kommer hem får jag duscha och sen blir det  flygande boomboom med hönan. Den stackars hönan har ju varit hemma så hon kan behöva ha lite roligt. Av någon anledning är det inte populärt att hönan och jag springer i soffan när jag är blöt.

Matte har tagit två bilder på mig och hönan. Hon påstår att jag ser ut som en blöt galning . Om någon tror att jag ska lägga hönan i leksakslådan på bilden till höger så är det fel. Vi ska flyga över lådan och ut.

    

Nu är det dags att bekänna sina synder igen säger matte. Som vanligt menar hon mina synder. Då tycker jag alltid att det är bäst att ta det först så är det gjort.

Vi har haft lite folk här hemma i dag. En av dem var husses lillasyster men inte var hon så liten heller. Jag blir aldrig riktigt klok på det där med släktingar. Varken mina eller människornas.

När dom åkte hem så började matte och husse duka av efter middagen . Det råkade bli så att jag blev ensam i köket några sekunder. Ensam med ett fat som det fanns ett par skivor rostbiff på. Jag skulle bara titta på dem och då hoppade skivorna in i min mun. Precis då kom matte, jag behöver väl inte tala om vad hon sa???

Husse sa efteråt att han kunde ju ha fått dom där skivorna ändå. Ja, men då var det väl bra att dom hoppade in själva i min mun.

Husse har semester nu. Jag undrar om det blir lättare att hålla ordning på honom då. Det är lite jobbigt annars att veta om han är ledig, jobbar,är bortrest eller bara har åkt till färghallen.

Nu ska han tydligen vara hemma och måla. Då tror jag att vi ska ha sovmorgon det tycker jag om.  Det är mycket jobb med det där målandet. Det bästa är faktiskt att vi är ute hela dagarna. Dessutom vet jag var husse är.

Min matte är lättare att hålla ordning på. Hon går sällan någonstans utan mig. Fast det är klart att ibland är hon i vägen. Som häromkvällen när jag höll på att jaga en fluga. Vips så var mattes ansikte under mina tassar. Det var knappast mitt fel att flugan flög rakt över matte i soffan. Men gissa vem som fick skulden, inte flugan alla fall.

Matte tycker att jag är så duktig  och försiktig med hennes blommor att hon tog bort kravallstaketet runt den nya rabatten Hon sa något om att blommorna blivit stora nu och Yatzy är så duktig, till husse.

 Det konstiga var att när hon tog bort det så hittade hon en nergrävd bitsko längst bak i rabatten. Någon hade varit innanför kravallstaketet och grävt ner den.

Eftersom matte vattnat där ordentligt så var bitskon väldigt fin, en  riktig läckerhet. Jord och vatten gör underverk med en bitsko på kort tid. Det var den bitsko jag fick av min moster när hon var här. Så man kan väl säga att det var bra att matte gav sitt fynd till mig.

Igår sa jag till min matte att nu måste vi uppdatera min sida så att inte folk tror att jag försvunnit. Då sa matte att vi har annat för oss. Vadå annat??? Matte har ju ägnat sig åt annat än datorn en hel vecka. När datorn är trasig får hon abstinens bara efter ett par timmar.

Jag har förstås också ägnat mig åt annat kan man säga. Vi har haft väldigt trevligt besök så jag har inte haft tid till datorn eller knappt ens till något bus heller. Nu sa matte hmmmmm........vad hon menar med det vet jag inte.

En dag när vi hade besök av min bästa moster som förresten är mattes bästa kompis visade jag upp hur ett äkta boom boom går till. Matte hade duschat mig och jag tog på mig flygande springskor och  drog ett par varv. Inne!!!! Det tyckte min bästa moster var roligt. Hon sa att jag flög. Det är ju det jag sagt att jag kan flyga, fast inte lika högt som dom dumma fåglarna.

Apropå fåglar så var det fräck björktrast som nästan landade på mig idag. Men då sa jag några väl valda ord så jag tror knappast den gör om det.

Husse håller på att måla och nu står han på en stege så jag kan inte hjälpa till. Varför finns det inga hundstegar? Funderar på att låna husses i morgon när han jobbar. Jag kan säkert klättra där om jag bara får prova. Tänk vad glad husse ska bli om jag kan hjälpa honom även där.

Matte, hon är som vanligt ganska ombytlig. Igår var det en sådan där dag när jag var till salu igen. Jag kunde väl inte hjälpa att en trögtänkt igelkott bestämt sig för att vara i häcken på fel sida om kravallstaketet. Eftersom han var på fel sida kom jag inte åt den utan fick säga till den att här bor jag. Men den fattade inte fast jag sprang dit och skällde så fort jag fick en chans. Eftersom matte inte fattade varför jag måste skälla så blev det mycket hit, tyst och gå in.

Idag var jag hur dyrbar som helst. Matte tyckte att jag var så gullig så hon nästan blev tårögd. Husse och matte åkte till sjön med mig efter frukost. Det har varit mycket prat om simma och att jag inte gjort det. Badat har jag gjort fast med alla tassarna på botten.

Matte som vet allt säger att jag måste ha vattenvana. Hon har lagt godis i dammen och i skålar så har jag fått hämta upp det. Blurrp låter det då. Sen får jag godis, beröm och matte blir glad. 

Idag när jag badade då fanns det plötsligt ingen botten, den bara försvann. Då simmade jag och gissa om jag fick veta att jag var duktig. Både husse och matte blev alldeles till sig.

Matte blev så glad att hon glömde bort att ta kort. Men jag gör gärna om det för jag gillar verkligen vatten. Då kanske hon kan ta ett kort.