2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -05    Febr -05    Mars -05    April -05    Maj -05    Juni -05   Juli -05   Aug -05   Sept -05   Okt -05   Nov -05   Dec -05


YATZY-nytt maj 2005

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu är det dags att bekänna sina synder igen säger matte. Då menar hon mina synder inte hennes. T.ex. att det tog nästan en vecka innan hon satt upp mina nya rosetter från Skokloster. Att det tog så lång tid beror på att hon tog till alldeles för liten vägg från början så nu efter sex utställningar är det ganska fullt. Hon visste inte hur hon skulle få plats att spika dit dom nya. Matte har börjar prata om att jag ska få en ny vägg.

Visst ja ,bekänna  sina/mina synder var det jag skulle göra.

Bland mina synder är tydligen att när jag varit ensam hemma är vissa fönster väldigt kladdiga. Sen var det någon som vält en motionscykel en dag. Den stod för nära ett fönster, kanske drog det så att den blåste omkull. Någon brukar även lägga kuddar på golvet. Det kan inte vara jag för jag har egna kuddar.

Matte håller på att göra en ny perennrabatt framför altanen. Jättefin jord men det är kravallstaket där eftersom plantorna är så små. Idag hade jag en sak som behövde grävas ner och helt plötsligt så hade jag flugit över kravallstaketet. Perfekt grävställe men matte ser ju allt så hon ropade YATZY med den där rösten som betyder gå därifrån.

Snabbt flög jag tillbaka och hamnade i växthuset. Där är det också härlig jord. Det finns ett galler dit men det hade vält eller om någon välte det. Jag grävde i alla fall ner min skatt därinne.

Även om jag inte skulle vilja berätta det här så måste jag för matte hade naturligtvis kameran ute.

Oj vad jag är trött och ändå vill matte att jag ska säga något om dagen. Det är ju en köttbulledag även om jag numera får hemgjort levergodis.

Som vanligt packade vi bilen full tidigt. Det var inte så långt att åka utan vi kom snart fram till en stor äng. Först såg jag bara en massa bilar sen såg jag bara alla hundar som jag inte fick hälsa på.

Jag fick vila i buren en stund innan det var dags för  lite promenad  och kamning . Sen kom Tina och då blev det lite klippning och mera kamning o promenad.

När det var dags att gå in i ringen till den där som heter domare hade jag tappat bort matte o husse. Inte för att jag saknade dem. Tina och jag hade jättetrevligt. När vi var klara kom matte o husse tillbaka och alla var glada för att jag fått något som heter CK. Jag vann  min klass också.

När man får CK får man vila i buren och sedan gå in och tävla mot andra än bara juniorer. Det var många i ringen då och även om domaren inte tyckte att jag var allra vackrast då så tycker matte det.

Jag hörde senare att alla, Tina, matte o husse tyckte att jag skött mig väldigt bra. Sedan sov jag gott i min bur..

 

 

Nu är det dags för det där onödiga som matte kalla bekänna sina synder. Jag tar det först så vi har klarat av det.

Matte var nere i tvättstugan och jag var i hallen när matte hörde en väldig smäll. Efter en stund kom hon upp för att titta på smällen. Då stod jag på hallgolvet och bredvid mig låg ett långt skohorn i plåt. Det brukar hänga bland jackorna. Matte säger att hon tror att jag varit och nosat på jackfickorna efter levergodis. Tror alltså, hon kan knappast bevisa det.

Det andra synden är svårare att neka till. Vi var och handlade och det var så fullt i den halva som inte är min bak i bilen att matte ställde en kasse i baksätet. Precis framför mig. Det går att klämma sig mellan gallret o fönstret om man anstränger sig. Det gjorde jag. Men precis när min nos närmade sig en påse med wienerbröd prasslade den dumma påsen. Genast hörde husse det och sen var jag tvungen att dra mig tillbaka. Synd!

I helgen var det mycket att göra i trädgården. Husse tog ut sin stora röda dammsugare. Han har en dammsugare som han drar på gräsmattan . Det kallas visst gräsklippare men låter som en dammsugare fast mer.

Förra sommaren fick jag gå in när när husse dammsög gräsmattan. Nu bestämde matte att jag skulle vänja mig vid den precis som jag gjort med hennes dammsugare. Alltså fick jag vara ute. Jag skällde lite på den en stund. Husse sa att jag skulle sitta och vara tyst några gånger men sen skötte jag mig mig riktigt bra .

Apropå dammsugare så var jag väldigt rädd för mattes som liten valp. Men matte bestämde sig för att hon skulle lära mig att dammsugaren är ofarlig och när matte bestämmer något så brukar det bli så. Nu säger hon att jag kunde väl ha lite respekt för den. Det betyder att hon tycker att jag är för nära när hon dammsuger. Jag som bara vill hjälpa till.

Åter till trädgården så har jag inte grävt upp något som inte är mitt. Bara ett gammal härligt ben som jag grävde ner bakom vinrankan i växthuset i höstas. Jag har också hittat en gammal handske som kan flyga. Det är sant. Titta när jag tar ner den från en buske.....

Nu har jag hämtat mig från en annorlunda helg. Jag har varit borta utan vare sig husse eller matte för första gången. I fredags åkte vi till Tina. Det är  alltid roligt att träffa henne och dom andra hundarna.

Efter en stund åkte husse och matte iväg. Dom skulle på någon fest, långt borta. Inga hundar fick följa med  så det kan inte ha serverats köttbullar på den festen. Det var i alla fall en fest som tog tid för dom hämtade inte mig förrän på söndagseftermiddagen.

Vad jag gjorde under tiden hos Tina? Ja, det var ju många hundar så det var mycket att hålla reda på. Bland annat så var jag lekfarbror till mina små halvsyskon. Jag försökte lära dom att använda springskor.

Så mycket tid att äta och sova hade jag inte så när jag kom hem var jag jättetrött och hungrig. Matte tycker att det är bra att jag äter ordentligt numera. Jag har inte alltid haft tid till det.

När jag sovit ut lite så var det plötsligt tisdag och dags för skolan. Där var det mycket fot, ligg, sitt och levergodis. En av de andra hundarna var så intresserad av mitt godis att han inte fick stå bredvid oss. Han kunde inte koncentrera sig när han kände leverlukten.

Nu är det bara en gång kvar på skolan. Men jag undrar jag om jag får sommarlov. Mattes skola får man aldrig ledigt ifrån.