2004    2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -05    Febr -05    Mars -05    April -05    Maj -05    Juni -05   Juli -05   Aug -05   Sept -05  Okt -05   Nov -05   Dec -05


YATZY-nytt augusti 2005

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu är det dags igen tycker matte, det tycker inte jag. Vad det handlar om är sådant som matte kallar att jag ska bekänna mina synder. OBS! mina inte min för enligt henne har det varit mer än en idag.

På eftermiddagen skulle matte gå ut med soporna. Som vanligt sa hon att du stannar inne. Jag satt mig snällt innanför grinden, men sedan hände något oväntat. När matte bara öppnat grinden lite sprang mina springskor ut. Ner mot trottoaren, då skrek matte YATZY HIT!!

Jag stannade och skulle precis vända när min nos kände en välbekant doft. Nosen och springskorna bestämde att vi skulle följa den. Med matte springande efter, fast inte hade hon springskor precis.

I korsningen tvekade varken nosen eller springskorna och tur var väl det. En bit längre upp hittade jag grannen . På fel gata  hon bor ju på samma som oss. Jag hälsade noga på henne för artig det är jag.

Matte kom efter och hon hälsade inte utan ropade/skrek bara på mig. Då tyckte jag att det nog var bäst att vända. Gjorde mig ganska liten när jag kom fram men matte verkade inte gladare för det. Det var något om , ja jag vill inte skriva vad som helst så det hoppar jag över. Hon påstod också att hon var alldeles slut o svettig. Varför sprang hon då? Väldigt onödigt tycker jag.

När vi kom hem sa matte att jag var till salu, att hon inte ville se mig och annat sånt som går över.

Sen blev vi vänner igen tills nu ikväll. Mina framtassar och min nos kom upp på arbetsbänken för första gången på nästan två månader. Men det var knappast mitt fel . Jag skulle bara ta hand om ett fat med lite kvarglömd ost på. Och med lite menar jag att det var snålt tilltaget. Jag var ensam i köket men mattes öron dom hör bra.

Nu blev matte inte speciellt arg, det var väl för att hon o husse redan fått det mesta av osten.

Nu när jag har bekänt mina synder så kan vi väl prata om trevligare saker. Som om att min moster varit här i veckan. Det var henne vi gjorde ordning gästrummet till. I tisdagskväll hämtade vi henne vid tåget och jag blev så tokig av lycka så att folk skrattade åt min glädje.

Dessutom har husse kommit hem. Han har varit borta så mycket att matte haft alldeles för gott om tid att träna en massa med mig. Hon får så mycket idéer när det bara är vi som går alla promenader. Oftast är det bra idéer men den där häromkvällen att jag inte fick springa efter en hare var dum. Jag hade min nya reflexväst så hon kunde väl inte tappa bort mig i alla fall.

Nu är i alla fall husse hemma och då ska vi fortsätta att måla han och jag.

Det har varit lite sorgligt här ett par dagar. Min höna har varit försvunnen. Vi har letat överallt. Idag hittade matte den, bakom växthuset där jag inte får vara. Någon hade hoppat över  jordsäckarna och gömt min bästa höna där.

Igår  gick matte och jag ner till gästrummet. När jag såg att matte började göra i ordning där så rusade jag upp och tittade ut. Matte påstår att jag ställde mig i soffan och ylande .Det är fel jag ylar aldrig, möjligen sa jag välkommen lite diskret.

Vem som ska komma vet jag inte än. Matte har bara bäddat en säng så det kan inte vara barnen. Idag har vi ställt ner blommor i gästrummet så nu dröjer det nog inte länge till jag vet vem som ska hälsa på oss.

Igår bestämde husse att jag skulle vara ensam hemma när det var dags att handla. Jag behöver träna påstod han. Tänk jag som alltid trott att det är matte som bestämmer, men tydligen var det husses tur igår.

Det är inte roligt att vara själv men det går bra. Jag tittar ut genom fönstret lite då och då.  Vilar lite och väntar. Inte brukar jag stöka till heller.

Men igår var det någon som stökade till. För när matte och husse kom hem såg det ut så här   .

 

Jag tror att matte får berätta om utställningen för jag har annat att skriva om. Kan säga så mycket som att det var roligt och att jag fick en reflexväst och en fin gul rosett. Dessutom fick jag massor av levergodis.

Vi har haft sådana där barn som kallas barnbarn här i huset ett par dagar. Ja på nätterna med men då drar ju matte fram kravallstaket så att jag inte kan  springa in till dem. Annars är det så att där barnen är där är jag, säger matte.

Det var tre  pojkar som var här. Någon har också varit här. Jo det är sant för jag hörde matte säga till pojkarna att någon försökt slicka  i sig våffelsmeten. Det var tur att matte räddade den så att vi slapp vara hungriga.

När pojkarna kom så var Ville med. Men han fick inte stanna kvar. Det tycker jag att han borde ha fått. Ville och jag har så roligt, han har också bra, snabba springskor.

Pojkarna hade mycket bra idéer om vad vi skulle leka. En var en springtävling där vi stod på rad och någon av dem kastade min gula pipboll. Sen var det klara färdiga gå för att se vem som var snabbast fram till bollen. Det var nästan alltid jag.

En annan trevlig lek var höjdhopp. För att göra det svårare så hoppade jag med min gula pipboll i munnen. Antagligen var den lite tung för ibland hoppade jag under ribban. Det fick man inte göra för då blev man diskad. Hur nu det skulle gå till, man kan väl inte släpa ut diskmaskinen på gräsmattan.

Igår kväll åkte pojkarna hem. Gissa om jag grät? Jag stod i soffan länge, länge och bara var lessen. Matte påstår att jag lät som en mistlur.

Imorse sprang jag ner till gästrummet för att se om dom kommit tillbaka. Men det var bara lukten kvar.......

Matte tog som vanligt en massa kort när vi hoppade.

När vi kom hem från Norge sa matte att jag måste badas om det skulle gå att ha mig i möblerade rum. Vet inte vad hon menar vi har möbler i alla rum. Hade hon tänkt att jag fick välja mellan bad eller att stanna ute?

Jag har inget emot att bada och tur det för igår bestämde hon att det var dags igen. Nu var det schampo och väldigt noga. När matte sen höll på att kamma mig extra mycket idag började jag förstå vad som är på gång. Det är dags för utställning igen.

På eftermiddagen idag har vi varit till Tina så nu är jag väldigt fin säger matte. Trimningen är sådant man måste finna sig i börjar jag förstå. Hörde att matte sa till husse att jag var riktigt duktig idag.

Det roliga kom efter trimningen då fick jag leka med min syster Mette och tre andra hundar. Väldigt trevligt, jag försökte undvika matte så hon inte skulle få för sig att vi skulle åka hem.

Nu ikväll är jag faktiskt rätt trött. Undrar vart jag ska sova i natt. Brukar flytta runt lite. I sommar har jag börjat att ligga vid mattes fötter och sova. Nu har jag kommit på att fötterna ligger väldigt långt bort så en natt flyttade jag försiktigt upp och sov bredvid mattes huvud. Jag tror att hon tycker att det var mysigt.

Nu är det sovdags för i morgon ska vi göra levergodis till på lördag. Det har jag inte fått sedan vi var i Gränna.

Förra veckan var det fjällvecka och den här är det lydnadsvecka. Det har matte bestämt. Eftersom jag tycker att fjäll är trevligare än lydnad så pratar jag bara om förra veckan.

Det började med en massa packning, inte bara min ryggsäck utan massor av väskor. Sedan stuvades jag och allt annat in i bilen och vi åkte iväg mot Norge.

Dit tycker jag att vi ska åka fler gånger för vi hade det så trevligt. Lätt var det att hålla reda på husse  eftersom vi var tillsammans hela tiden. Ja nästan, husse gick iväg en kväll själv och det kunde han få tycker jag.

Vi gick långa promenader varenda dag. Massor av nya dofter och vatten att gå i lite överallt. Matte och husse var väldigt trötta på kvällarna fast jag tycker att dom gick så sakta. Själv hade jag mina bästa springskor så jag hade högsta farten hela tiden.

Vid stugan fanns en altan där jag kunde sitta och hålla koll på allt som rörde sig. Mest tycker jag att man behövde hålla reda på var fåren var någonstans och det var inte lätt. Tydligen var det hur många som helst och dom fanns överallt. Det konstiga var att det var grindar och staket runt hus, hundar o människor. Fåren fick gå på vägar, i skogen,  ja nästan precis var dom ville. Inte ville dom hälsa på mig heller. Högst oartiga typer tycker jag.

Första dagarna var några av fåren ofta precis framför vår grind. Matte fick gå ut och säga till dom att vi skulle fram med bilen en dag. Då var jag inne i bilen annars hade jag skött om det.

Efter ett tag fattade fåren att det var jag som bestämde . Jag talade om det flera gånger så sedan slutade dom att ligga framför vår grind. Så här såg det ut en av de första dagarna när vi kom hem.

  

 

Jag har varit på semester i Norge. Matte har tagit många kort och jag har massor att berätta.

Typiskt nog säger matte att vi måste vila ut lite och packa upp innan vi ägnar oss åt datorn.

Så jag tar väl och vilar lite,  inte för att det behövs. Nu skrattade matte och påstår att jag också är trött, men det är helt fel. Det är det bara husse och matte som är. Jag tror det är dålig kvalité på deras springskor.

Men eftersom det är matte som bestämmer så vilar jag en stund. Hoppas hon vilar färdigt fort och kan ta fram alla nya bilder på mig.

Då ska jag skriva om allt som hänt och visa bilderna.