2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -06    Febr -06    Mars -06   April -06    Maj -06    Juni -06    Juli -06    Aug -06    Sept -06    Okt -06    Nov -06    Dec -06


YATZY-nytt mars 2006

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

I helgen skulle matte börja väcka blommor som sovit under vintern.  Hon hade en massa krukor ute som hon hällde vatten i. Några blommor såg jag inte bara en massa torrt som man inte fick bita i. På en bänk stod några tomma krukor och en kanna med 10 liter vatten. Nu var det bara det att jag kom i full fart och bestämde mig för att hoppa över bänken för den stod i vägen. Det kan väl knappast vara mitt fel att vattenkannan och krukorna åkte i marken när jag kom flygande. Det måste ha varit vinddraget.

Det finns en del som är orättvist här i livet. Både matte och husse har  verktygslådor men inte jag inte. Matte stänger alltid sin väldigt noga men husses stora låda den är rena skattkammaren. Jag gör ofta fynd där men tyvärr så hör matte alltid när jag hittat något. Då säger hon vad har han tagit från din verktygslåda nu igen till husse. Det är nästan kusligt, hon vet både att jag tagit något och vart jag tagit det.

Matte har varit bedrövligt högljudd ett tag. Sjuk säger hon själv  och att det är synd om henne. Men behöver man nysa och snörvla så mycket att en hund inte kan få sova för det. Dessutom kan det knappast vara synd om henne när husse och jag tar hand om henne.

Eftersom det varit synd om matte har hon inte orkat ta tag i min lurviga päls och det är bra tycker jag. Det är visst mest öronen hon påstår behöver göras något åt. Själv tycker jag att jag har väldigt vackra öronen.

En dag var matte och jag på baksidan av jordkällaren, det där lilla huset som jag har varit uppe på taket på. Då upptäckte jag att man kan krypa in under taket  och det var intressant. Så mycket av mig försvann att jag tror att matte blev orolig.

Ikväll har jag haft konsert för husse och matte. Det brukar jag ha ett par gånger om dagen. Nu  var det julhunden som jag spelade på, det låter väldigt vackert tycker jag själv

     

 

.

Matte har börjat lägga in bilder från i vinter på en ny sida. Foto 2006 heter den. Där finns en bild från en dag när det var riktigt Boom Boom. Mattorna hamnade i högar och lämpligt nog stod det en flyttkartong i hallen som jag kunde busa med.

Nu har jag sett en av hararna som bor här. Husse och jag satt fart på den när vi skulle hämta tidningen uppe vid vägen en morgon. Tyvärr så var jag kopplad annars hade jag sprungit ikapp den.

Matte har fått för sig att hon ska åka skidor, utan mig. Hon tycker att jag kan vara hemma med husse och att det inte är ett dugg synd om mig. Dessutom påstår hon att kombinationen matte på skidor och en  vild Welsh  är direkt livsfarligt. Vad hon menar med det fattar jag inte.

Inte för att hon är borta så hemskt länge men det är onödigt att matte åker omkring på snön utan mig. Tänk om dom som bor under snön hoppar fram och skrämmer min matte.

Jag blev badad i fredagskväll. Matte bestämde att jag såg för bedrövlig ut och behövde snyggas till. Det betydde att husse skulle klippa tassarna på mig i lördags. Jag fick ligga i mattes knä och det var tur det för jag somnade nästan så lång tid tog det.

Matte har bestämt att hon ska ta itu med mina öron i morgon. Jag hoppas att hon glömmer bort det. Man behöver lurviga öron på vintern när det är kallt.

Fast våren är nog snart här för senaste dagarna har snön försvunnit från vägen. Vid dammen blir jag blöt om tassarna fast jag är försiktig vid kanten.

Flugorna har vaknat. Nu sist var det en i sovrummet en kväll. Jag stod på bakbenen och försökte säga ett och annat till den. Matte och husse skrattar när jag står på bakbenen.

      

 

I lördags höll matte på väldigt länge med sin trädgårdsida. Jag försökte säga att min sida är viktigare för en trädgård som är täckt av en halv meter snö är väl inget att skriva om. Men när matte bestämt något så är hon väldigt svår att få att ändra sig.

Nu är det i alla fall min tur att skriva. Jag kan berätta att husse o matte skrattar åt mig. Matte skrattade när jag klättrade i ett par stora buskar. Jag skulle ju bara prata lite närmare med ett par blåmesar som satt där. För att dom skulle höra var jag tvungen att klättra upp en bit.

Husse fick sig ett gott skratt när det var en fluga i fönstret i vardagsrummet. Samma sak där, den var lite högt upp så jag var tvungen att hitta på något när jag skulle prata med den. Vi har inga grenar i vardagsrummet så klättra gick inte. Jag ställde mig på två ben och pratade med flugan. Det tyckte husse såg  väldigt roligt ut.

Älgarna har varit här utanför huset igen fast jag har bara sett spåren. Matte tycker att vi kan nöja oss med att se spåren när vi är ute.

Vi har en  ny matta i vardagsrummet som är väldigt bra att torka munnen på när jag fått något extra gott. Jag tror inte att matte vet att jag gör det.

Husse och matte har köpt en ny soffa åt mig som man kan ligga i och titta på brasan i matrummet. Det är väldigt mysigt men jag tror inte att det vore så populärt att torka munnen på soffan. Nu sa matte att soffan inte alls är köpt till mig utan är allas. Då borde dom ha köpt en större tycker jag. Soffan i vardagsrummet har jag torkat munnen på flera gånger fast matte tycker att det är onödigt.

Brasan är mysig men jag tycker nog ff. att det är dumt att elda upp fina pinnar Jag gjorde ett försök en dag nu igen att ta en men det får man inte.

I dag har jag försökt gräva upp  dom som bor under snön igen. Det är inte lätt när det är så mycket snö. Jag tror att det var nära idag, så nära att jag faktiskt morrade lite på dem.

Det har har varit lite kris här. Mina tandborstarben var slut och på den nya affären matte var till så fanns dom inte. En hel vecka var jag utan innan matte lyckades få tag i sådana igen. Jag försökte säga att eftersom jag varit utan så borde jag få minst två om dagen men det tycker inte matte.

Igår hade vi besök av  Jenny och mattes mamma, hon som kallas Nonnon. Jenny är jättesnäll, hon hade godis med till mig. Matte kallar det lyxgodis för det ligger i en cellofanask med en stor sidenrosett på. Lyxgodiset ska räcka länge har matte bestämt. Jag tycker att det borde jag bestämma för det var jag som fick det.

Vi har fått massor av snö. Den är lätt och mjuk så jag simmar fram i den. Matte envisas med att kliva omkring med snö upp till knäna. Jag fattar inte varför hon inte simmar hon med. Den enda nackdelen med all snö är att nu är det ännu längre till dom som bor under snön.

Fåglarna bor i holkar i massor av träd här. Vi har holkar överallt. Dom sitter väl högt tycker jag. I går var jag upp på taket till jordkällaren men jag kom ändå inte upp till holken ovanför.

Jordkällare är ett konstigt namn på ett hus. Inte finns det jord i det huset heller. Just nu finns det ingenting därinne. Men det är väldigt spännande att gå in där.

På vår yttertrappa finns en liten bänk. Där kan man sitta och titta på fåglarna. Det tycker jag om, matte och jag sitter där ibland när vi har gått långt och behöver vila.