2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -06    Febr -06    Mars -06   April -06    Maj -06    Juni -06    Juli -06    Aug -06    Sept -06    Okt -06    Nov -06    Dec -06


YATZY-nytt juni 2006

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

 

Det har hänt något väldigt underligt senaste tiden. Någon har tagit mitt vatten i tunnorna. Först försvann min stora isbit (se Yatzy-nytt april)  och nu vattnet. Ja det finns en skvätt vatten på botten men vem når dit ner. Inte en Welsh i alla fall.

Jag har varit hos veterinären och han är väldigt trevlig att hälsa på. Fast först ville inte matte och husse gå in utan vi skulle gå en promenad. Hur onödigt som helst tycker jag. Sedan när vi kom in och jag hälsat på veterinären så måste jag erkänna att jag blev så trött att jag sov en stund. Jag fattar inte riktigt hur det gick till. När jag vaknade så fick jag säga hej då till veterinären och åka hem.

Det fanns ett par hundar och några katter där med som man inte fick hälsa på. Däremot kan man säga att jag hälsade på en katt igår. Jag hoppade ner i ett dike och där låg den ofärgade katten. Gissa om den flög upp när jag landade på den. Rätt upp 10 meter i luften och sedan full fart in i skogen. Jag hann inte ens  be om ursäkt för att jag hoppade ner så där.

Husse och jag håller på med staketet. Utom när han gjuter fast stolparna, då får man inte komma i närheten. Varken matte eller jag får gå nära stolparna som husse  hällt cement på. Men jag ska väl erkänna att jag råkade kissa på en av stolparna nu ikväll.

Det tar lång tid med staketet. Det beror på att husse inte vill att jag hjälper honom att borra stolphålen. Ja och så kanske det beror på att det ska vara 70 stolpar ca 200 meter staket och tre grindar.

Jag har fått en vitt halsband som  ska skrämma bort fästingarna. Det finns massor här. Matte tycker att dom är jätteäckliga. Om dom bara kryper då tar hon bort dom, sitter dom fast ropar hon på husse. Men om inte husse är hemma så tar matte bort dom själv så varför hon ska ropa på husse det fattar jag inte.

Något annat jag inte begriper är varför hundar  inte får gå på krogen. Vi skulle åka och hämta paket i måndags och då bestämde matte att vi skulle köpa mat på krogen. Som tur var bestämde hon att vi skulle ta med maten hem och äta på altanen. Tänk om jag hade fått stå utanför krogdörren och vetat att matte och husse satt där inne  och åt mat. Nu var det bara husse som gick in och hämtade maten. Det luktade himmelskt gott utanför dörren.

 

Nu vet jag vad koltrastarna bor. Matte har hela tiden sagt att dom har bo på marken. Sedan hittade husse att en av koltrastfamiljerna har ett bo på väggen på andra huset. Det finns en massa hungriga fågelungar i boet som piper efter mat hela tiden. Matte sa att jag inte fick skälla på dem. Jag skällde inte, jag försökte prata med dem. Eftersom dom byggt boet så högt var jag tvungen att ta i lite.

Tror att jag ska leta rätt på var de andra koltrastarna bor. Dom kanske inte bor så högt så att man måste skrika åt dem.

Oj vad det har varit varmt i flera dagar nu. När det är så här varmt måste man äta middag ute har matte bestämt. Det tycker jag är bra för oftast så orkar inte husse o matte gå in med det som blir kvar. Då får jag äta upp det. Men jag tycker att det kunde bli mer kvar av vissa saker, pasta, pannkaka och skinka t.ex.

Matte har köpt ny sorts mat åt mig. Hon tycker att jag äter dåligt och bestämde att vi skulle prova en ny sort. Bara för att prova köpte hon en liten påse. Den har jag snart ätit upp för den nya maten är jättegod. Så jag hoppas att matte köper en stor säck nästa gång.

Vi har varit och hämtat allt som ska vara till kravallstaketet. Så nu har vi mycket att göra. Jag får inte hjälpa till och gräva säger husse. Men jag kan vara nära när han jobbar tycker jag. Av att bygga staket blir man väldigt kaffesugen. Matte och jag bakade rabarberpaj. Men när det dukades till kaffe ute måste någon ha räknat fel. Borde det inte ha varit tre fat med paj?

  

Inte för att jag bryr mig om att åskan bullrar men när den förstör bredbandet då tycker jag inte om den. Jag har så mycket att berätta att jag inte vet var jag ska börja. Jag tror jag tar det som hände i tisdags först.

Husse och jag var på baksidan och förberedde för kravallstaketet när matte ropade på husse att han skulle komma. Lite dumt för det visade sig att hon borde ropat på mig. På grusgången framför huset sprang det omkring en sån där som bodde under snön i vintras. Full fart hade den men jag är snabb jag med. Hade inte husse ställt släpvagnen så dumt till så hade jag tagit den. Den där som bor under snön tog en genväg under släpvagnen precis när jag satt nosen på den. Sedan sprang den upp på altanen innan den drog iväg ut på åkern. Jag fick inte följa med dit bestämde matte. Så jag satt på altanen och sjöng medan matte bestämde att jag skulle sitta där och lugna ner mig.

På kvällen var vi ute alla tre när det kom en bil och något klapprande på vägen. Matte sa snabbt, håll i Yatzy till husse. Det var tre hästar som hade rymt från sin hage. Istället för att låta mig hjälpa till att fånga in dom tog matte in mig. Jag fick stå i fönstret och titta på när dom var på min åker. Husse han fick vara ute och hjälpa till med hästarna. Han är hästvan sa matte. Men då undrar jag hur man ska kunna bli hästvan om man får gå in?

Nu ska jag berätta lite av allt som hände i helgen. Jag börjar med fredagen. Då åkte vi först och handlade all mat som stod på mattes långa lista. När vi kom hem gick husse och jag i skogen medan matte plockade undan maten. Jag passade på att bada i ett dike vilket inte var så bra eftersom jag skulle vara fin till lördagen.
Precis när husse och jag kom hem så kom tre sådana där barn som kallas barnbarn och deras föräldrar. Dom har sedan bott hos oss ända till måndagen, jag tycker det är trevligt när folk stannar länge.

Av Agnes fick jag en fin handduk som hon sytt i skolan. Det står mitt namn på den och så är det svarta tassar mot vit bakgrund. Det var bra med en ny handduk för Agnes mamma skulle se om jag drack sportdryck och det mesta hamnade i pälsen. Hon visste inte att jag var storbadad.

På lördagen var Agnes matte och jag på utställning. Det var roligt och jag träffade flera som jag kände. Men det tog väldigt lång tid och så undrade jag vad dom andra barnbarnen och husse gjorde hemma. Husse  var barnvakt och tänk om han behövde hjälp?

På kvällen hade alla tre flickorna gjort så fint i lilla dammen. Grodorna dom hittade  i stora dammen hade fått flytta till den lilla. Dessutom hade dom plockat blommor och strött ut på vattnet. Jag gick i dammen och luktade på blommorna och sa hej till grodorna.

På söndagen åkte husse och jag iväg efter frukosten. Vi skulle åka och hämta mattes mamma som kallas Nonnon och två stora tårtor. När vi kom hem så kom det tre barnbarn till, deras föräldrar och Ville som är hund. Sedan hade vi fest hela dagen.

Ville kan hålla kvar en frolic på nosen till den som lagt den där säger varsågod. Det kan inte jag. Matte tycker att jag ska lära mig det.

På måndag var det dags för våra gäster att packa ihop och åka hem.  När dom gjorde det stod jag i fönstret och tittade ut. Matte muttrade något om att nu var det väl två tassar för mycket i fönstret. Vad då, två eller fyra spelar det någon roll?

 

 

Matte har bestämt att det är bäst att jag skriver lite idag för sedan kommer vi inte ha tid på hela helgen. Dessutom har hon bestämt att vi kommer att vara jättetrötta efter helgen. Inte jag inte, det tror jag inte på. Som vanligt kommer det säkert bara vara matte som är trött.

Det ska tydligen komma en hel del folk hit. Gästrummet är iordninggjort, husse har klippt gräsmattan och matte har bakat massor. Dessutom har hon skrivit en inköpslista som är en mil lång. Jag hoppas att det står frolic och tandborstarben på den.

Det har dykt upp en ny katt här så nu har jag två att hålla reda på. Den nya är ofärgad, mager med långa ben och den är väldigt lättskrämd. Man behöver bara säga ett lite vov så springer den. Idag när den ofärgade var här så blev det lite mer än bara ett litet vov. Men då åkte jag in, matte bestämde att jag var för högljudd.

Matte hon säger så mycket. Igår så sa hon att det bor två hundar i det här huset. En ganska lugn och stillsam när husse inte är hemma. Och så en som är busig, hoppig, springig och sitter i fönstren och låter illa.

Jag har letat efter den där andra hunden men inte hittat den. Undrar vem det är? Jag är varken busig hoppig eller låter illa. Det är väl möjligt att jag sjunger lite ibland men det är bara när husse gått ut och glömt mig. Tänk om han skulle gå i skogen utan mig, det vore en katastrof.

En dag såg jag något konstigt på vägen. Det var någon som kom och åkte där på skorna. Människan hade hjul under skorna och långa pinnar i händerna. Det såg väldigt underligt ut. Faktum är att jag inte ens kom mig för att säga något.

Nu i eftermiddag så sa matte plötsligt att det är lika bra att bada Yatzy nu, så är det gjort. Jag tycker att jag var ganska ren men matte har tydligen en annan uppfattning. Det blev storbad med både schampo o balsam. Sedan blev det Boom Boom i hela huset så jag skulle bli torr. Matte hade ställt min leksaksback i trappan så jag inte skulle springa upp i sängarna. Den flög jag över. Fast torrast blir man faktiskt i soffan med ett pipben i munnen.