< Yatzy-nytt aug -06

  2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -06    Febr -06    Mars -06    April -06    Maj -06    Juni -06    Juli -06    Aug -06    Sept -06    Okt -06    Nov -06    Dec -06


YATZY-nytt augusti 2006

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

 

Det är väl bäst att berätta direkt att jag gjort något som var både dumt och äckligt. Två kvällar i rad var det en groda som hoppade omkring i skenet av utelampan när vi skulle gå en sista sväng. Andra kvällen retade den mig med sitt hopp så att jag glömde bort hur äckliga dom är. Eller om det helt enkelt var så att grodan hoppade rätt in i min mun. Fy........... vad äckligt grodor smakar, aldrig mer säger jag.

Borta där husse hugger veden såg jag ett annat litet kryp. En verkligt snabb grå varelse som såg ut som en minisork. Jag hann knappt fatta att den sprang framför fötterna så var den borta. Matte säger att det var en skogsmus.

En räv har jag också sett. Den var jättefin så jag satt i fönstret och sjöng och ville ut. Matte och husse sa att jag skrämde alla skogens djur för att jag lät så illa. Då borde dom tänka på att hade jag inte talat om att räven var där så hade dom inte fått se den.

Jag har börjat skolan igen. Det var väldigt roligt och matte hade köttbullar med sig. Tänk så bra då blir även skoldagar köttbulledagar. Vi var sex hundar i klassen och två kände jag sedan tidigare. Min fröken känner jag ochså, hon har korv i fickan.

Jag funderar på vad man har möbler till egentligen? Husse sa en dag att jag såg hemsk ut och inte gick att ha i möblerade rum. Precis samma sak har matte sagt flera gånger. Så kanske  vore det bäst om man inte hade möbler.Då skulle matte slippa fundera på varför böckerna längst ner i bokhyllan alltid är intryckta. Men hon påstår att det nu finns bevis på vem som trycker in dem. Jag vet inte vad hon menar med det.

Om hon vet det kan hon väl säga till den som gör det istället för att prata med mig.

Jag har utegångsförbud och dessutom har matte bestämt att jag måste berätta varför. Det är ännu en sak som vi har olika uppfattning om idag matte och jag. Personligen anser jag att det är illa nog att ha utegångsförbud utan att behöva berätta varför.

Matte hade bestämt att vi skulle gå i skogen efter frukost. Men mina springskor bestämde att vi skulle ha staket o bergsrally. Det  blev ett verkligt snabbt rally så att höra att matte ropade på mig var omöjligt. Nu har det kommit vatten i stora dammen så jag passade  också på att bada  och plaska ordentligt. Ytterligare en sak som gör att man inte hör något

Efter det fick jag syn på matte. Hon såg inte alltför glad ut så jag tyckte att det var bäst att lyssna på henne och följa med till skogen. När vi senare skulle gå in såg hon inte glad ut i alla  fall och muttrade något om att jag inte går att ha i möblerade rum. Vilket betyder att jag måste duscha fast jag badat i stora dammen.

Vi pratar om något trevligare nu om jag får bestämma. Vi har haft besök av tre sådana barn som kallas barnbarn. Det var pojkarna som har bott här ett par dagar.

Man får väldigt god mat när det är barnbarn här. Köttbullar en vanlig måndag. Hamburgare och våfflor kan man också äta  oftare tycker jag.

Det är så mysigt att ha barnbarn här . Vi har hoppat höjdhopp, gått i skogen och så blir man klappad hela dagarna. Inne byggde pojkarna en koja bakom soffan där jag brukar sova. Dumt nog sade matte att dom skulle ta fram kuddarna och filtarna innan dom åkte hem. Det hade varit skönt att ha dem kvar där. En dag hade vi t.o.m. tak på kojan.

Nu har Ville och pojkarnas föräldrar hämtat hem dem. Det blev väldigt tyst och tomt här tycker matte och jag.

Nu ropar matte och undrar om jag berättat allt som ligger bakom utegångsförbudet. Hon tror inte att jag har det och så påminner hon mig att jag ska vara inne tills jag fått hörseln och förståndet  tillbaka.

Motvilligt ska jag väl erkänna att jag grävt en stor grop precis där jag inte får gräva. Säg inte det till husse, han kommer inte att bli glad ikväll.

Jag hade bara tänkt lägga  in en bild på när jag sitter i kojsoffan. Nu har matte bestämt att hon ska lägga en bild på grävskopan Yatzy bredvid. Gropen har konstigt nog blivit ännu större och djupare sedan bilden togs.

 

Matte har bestämt att jag ska tala om att någon grävde en stor grop i gräsmattan igår. Jag tycker att det är onödigt för vad har jag med det att göra? Husse har förresten fyllt igen gropen. Dessutom sa han visst ett och annat men det rörde ju inte mig så jag lyssnade inte så noga.

Husse ja, han har åkt bort idag och han glömde att ta med mig. Faktum är att han glömde ta med matte också. Man får väl säga att det är tur att han glömde oss båda två så det inte var sådan där onödig ensamhetsträning på gång.

Matte åkte förresten bort utan mig i tisdags. Men det gjorde ingenting för jag hade inte haft tid att följa med. Vi hade besök av den där trevliga markisgubben och jag behövde vara hemma och hjälpa honom. Det finns en stor nackdel med vissa markiser har jag sett. Det är att dom skymmer utsikten så att jag borde ha fått vara med och bestämma vilka fönster det var onödigt att sätta markiser på.

Utsikten  mot vägen har i alla fall blivit bättre sedan husse fällt en död stor gran där. Den skymde faktiskt utsikten i ett av mina hörn. Det där trädfällandet var sådant som jag inte fick vara med om. Det var farligt bestämde husse. Men sedan fick jag vara med om att ta hand om trädet och göra ved av det. Jag fattar inte hur husse kunde säga åt granen att ramla åt rätt håll. Det vore bra att kunna säga till saker som skymmer sikten att dom ska flytta på sig.

Det har varit höjdhopp på TV flera kvällar. Jag har legat bakom soffan men inte har det gått att sova inte. Matte och husse blev alldeles galna av glädje när någon hoppade högt. Inte skulle dom bli så glada om jag hoppade höjd inte.

Jag har en misstanke om att det ska komma några hit. Matte handlade väldigt mycket mat igår. Ännu har jag inte listat ut vilka som ska komma. Jag hoppas att det är några som ska stanna länge.

En annan misstanke jag har är att det finns sork i den stora dammen. Den dammen har torkat ut i sommar och jag har börjat undersöka den noga. Det finns stenar både runt dammen och där vattnet brukar komma in. Stenarna gör att det är en aning svårgrävt men jag tar det som ett bra projekt som får ta lite tid.

 

Övervakad av mig har nu husse jobbat färdigt med staketet. Jag tycker ff. att han kunde bett mig om hjälp med grävningen men huvudsaken är att det är klart.

 När staketet var klart firade vi med glass och jag fick för första gången en hel bägare alldeles själv. Jag hoppas att vi firar några gånger till för det var gott att få ordentligt med glass för en gångs skull. Vi firade med en rejäl fotbolls match också. Jag tror att jag vann, matte och husse har lite dålig ork tycker jag. På kvällen var det visst fest igen men då var jag så trött att jag sov bakom soffan.

Det finns vissa regler nu när jag kan springa som jag vill. Reglerna har matte bestämt och husse håller med. Jag får springa ikapp med bilar, motorcyklar och annat som kommer på vägen. Men jag får inte prata med dem. Dumt nog får jag inte prata med några som går på vägen heller. Inte ens med den stora vita hästen som gick där idag. Matte sa tyst med bestämda rösten och så sa hon oj vilken fin häst med gulliga rösten. Men det var precis det jag hade sagt när hon sa tyst.

Nu när det är så här varmt är det väldigt praktiskt med lilla dammen på berget. Man kan dricka vatten och bada fötterna på samma gång. Vattnet i stora dammen har försvunnit men husse ska ordna den till nästa sommar. Undrar om jag får hjälpa till att ordna då?

Det var ett rådjur på åkern här om kvällen dom får man inte heller prata med.

Igår hittade jag en groda bredvid flaggträdet. Inte för att jag ville smaka på den men det var ojust av den att hoppa in i kaprifolsnåret och gömma sig när jag ville leka. Grodor pratar jag inte med, jag vet inte om dom har öron, men långa ben har dom.

Leka fick jag däremot göra i lördags. Det började med att matte och jag gav husse en massa paket vid frukosten. Sedan gick husse ut och hissade den stora flaggan i flagg-trädet och då förstod jag att det skulle bli fest. Det blev en väldigt bra fest för bland dem som kom var Ville. Då visade jag honom precis var staketet går och var vi kunde dricka vatten.

När man dricker mycket vatten så behöver man lyfta på benet ofta. En gång var jag lite väl nära Ville när han gjorde det.