2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -06    Febr -06    Mars -06   April -06    Maj -06    Juni -06    Juli -06    Aug -06    Sept -06    Okt -06    Nov -06    Dec -06


YATZY-nytt juli 2006

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

 

Matte säger att jag är så söt på startbilden att hon inte vill byta den just nu. Någon som tycker att jag är söt på den här bilden?

Matte tycker att jag ser farlig och smått vansinnig ut. Anledningen är att jag håller på att jaga en groda. En ny hobby jag har, garanterat grävfri. Grodor har väldigt långa ben men jag tycker att dom är ganska långsamma. Dessutom måste jag utfärda en varning. Smaka inte!!!! Dom smakar för....... illa. Andra ord får jag inte använda här har matte bestämt.

Vi har haft besök av mattes mamma, hon som kallas Nonnon. På kvällarna har vi suttit på altanen och då har jag fått ost av Nonnon. Det smakar mycket bättre än groda.

Lite arg blev jag förstås en kväll när vi satt där. Det var när jag upptäckte att den där katten som inte vet var den bor satt på berget och tittade på oss. Det är tur att jag sitter på en stol när vi äter så jag inte missar något sådant. Tänk om katten tagit min ost.

En morgon satt det en svart lurvig katt vid lilla dammen. Matte gick ut och sa åt den att gå hem . Den katten fick jag inte se men matte sa att den bara hade en halv svans. Jag undrar vart den andra halvan tagit vägen?

Dagen efter första ostkvällen åkte matte o Nonnon bort. Dom skulle åka buss och båt och äta god mat. Husse och jag fick inte följa med. Det gick ingen nöd på mig för husse och jag hade det väldigt trevligt.

Men dagen efter tyckte jag att matte gick för långt. Efter frukost fick jag vara ute med husse och så åkte matte och Nonnon bort med bilen. Enligt husse så ylade jag  när dom åkte. Jag försökte bara påpeka att dom hade glömt bort mig. Det värsta var att när jag varit ute en stund fick jag gå in. Matte hade bestämt att jag skulle ha ensamhetsträning. Det är ett högst dumt och onödigt påhitt som borde förbjudas. Jag har varit ensam så träna behövs inte.

Nu var dom inte borta så länge utan dom kom hem och släppte ut mig. Jag hoppas att det är färdigtränat nu sade jag till matte.

Det är betydligt trevligare att träna grodor på att leka. Fast nu aktar jag mig för att smaka. Jag luktar bara lite. Tyvärr så bestämde matte efter en stund igår att grodan inte ville leka. Då lyfte hon ut den på åkern så jag inte hittade den. Men det finns fler grodor det vet jag.

    

Det är synd om mig! Jag fick inte vara med vid glassbilen den här gången heller. Matte och jag fick bara titta på när husse gick upp till vägen och handlade.

Det är synd om mig! Jag fick inte hjälpa husse att tömma, göra ren och fylla lilla dammen. Istället fick jag gå i skogen med matte. Det hade vi kunnat gjort efter att jag hjälpt husse med dammen.

Det är synd om mig! Ibland när matte och jag är inne och husse är ute och gräver o gjuter så blir jag akut hussesjuk. Då sätter jag mig så nära ett fönster det bara går och trycker nosen mot fönstret. Eller så ligger jag i hallen och suckar ljudligt. Då brukar matte sluta med det hon gör och så går vi ut till husse. Plötsligt är det inte synd om mig längre.

En kväll när vi skulle gå ut alla tre satt den där katten som inte vet var den bor på vår trappa. Gissa om jag hade ett och annat att säga? Det blev ett väldigt liv på matte som skrek kom tillbaka så jag var tvungen att ge upp jakten. När jag kom tillbaka hade matte ett o annat att säga till mig. Vad tycker jag inte vi ska upprepa, det var inget nytt utan sånt hon säger när springskorna drar iväg.

Den ofärgade katten har jag inte sett sedan den sprang till skogs när jag landade på den i ett dike. Däremot gick det en ny katt på vägen en dag. En tjock gul katt såg jag när jag satt på bordet ute. Finns katter i hur många färger som helst?

Husse har bara en bit mot skogen kvar av kravallstaketet. Jag tycker det har gått väldigt fort sista tiden. Matte har lagt in några bilder från när jag kunde gå ut och jaga sork på åkern. Det kan jag inte längre. Inte kan jag gräva i det diket heller längre. Men jag har hittat ett nytt grävställe. Matte säger att husse blir vansinnig om jag gräver där men det tror jag inte. Säger han något ska jag erbjuda mig att hjälpa honom att gräva de sista hålen.

Idag har matte tagit kort på mig med en skatt i munnen. Vet inte om det är så bra att visa vad det är jag gräver ner. Fast när skatterna legat i jorden så ser dom inte vita ut kan jag tala om.

Jag är faktiskt bra på väldigt mycket, inte bara på att gräva. Idag har jag och min julhund t.ex. bäddat om mattes säng.

    

 

Igår var det köttbulledag så vi gick upp tidigt. Vi åkte ganska långt till ett ställe som heter Högbo. Det var massor av hundar där. Över 3000 sa matte. Jag fattar inte hur hon kunde räkna alla .Människorna  hann hon tydligen inte räkna för hon har inte sagt något om hur många det var.

Husse var med och som tur var hittade vi skugga att vänta i. Det var en hel del människor som jag fick hälsa på. En som var väldigt trevlig sa till husse o matte att det var bättre med en översocial hund som mig än motsatsen. Han hade haft en Welsh så han visste vad han pratade om.

Det där med köttbullar ska jag nog nämna. Vi hade inga med oss i går heller. Matte sa att det blir väldigt kladdigt med köttbullar i värmen Vi hade något viltsmakande hundgodis. Det är väldigt gott men jag är en sådan hund som inte vill ha godis i ringen.

Matte verkade lite hispigt nervös så jag bestämde mig för att sköta mig. Fast det är svårt att springa som hon bestämmer när det finns trevliga människor precis utanför ringen.

Dessutom hade vi lite olika uppfattning om man skulle springa in bakom domarbordet eller inte. Matte är som bekant inte överdrivet artig och hon tyckte att eftersom vi hälsat på den där som hette domare behövde vi inte göra det igen.

Det var en trevlig domare, det verkar som alla som heter så är trevliga. På slutet gladde jag matte genom att stå alldeles still framför henne medan domaren bestämde vad han tyckte om mig. Ja svansen var inte still, det är omöjligt att hålla svansen still när man är glad.

Hemma igen gick det däremot inte att vara still. Matte fick jobba en hel del för att få rosettbilder på mig.

        

Idag är det en sådan där dag då jag absolut inte får vara med husse. Han gjuter staketstolpar. Matte får inte heller gå i närheten. Fast vi brukar gå ut och prata med husse vid den där spännande blandaren som skramlar och gör betong.

Nu säger matte att det var bekänna en synd jag skulle göra. Det var så att husse har fyllt ett dike med jord för att man ska kunna vända bilarna där. Häromdagen stod matte och husse och våra gäster där och pratade. Då råkade jag gräva en mycket djup grop, det var lättgrävt så det gick snabbt. Jag ska inte tala om vad husse sa för jag tycker att det blev lite väl mycket oväsen. Med tanke på alla gropar han gräver så är väl inte en enda något att diskutera. Den var stor men inte så stor att en bil kunde ramla i. Bilarna kunde mycket väl köra på sidan om min grop. Någon har förresten fyllt igen gropen nu.

Den här veckan har varit bra för det har kommit mycket folk hit och det tycker jag om. Matte säger att jag är översocial vad nu det betyder. Vi har haft både folk som sovit här och andra. Den enda jag inte fick hälsa på var han som kom med ett nytt kylskåp. Lite ohyfsat kanske men jag fick vara med och installera det.

På kvällen kom det en trevlig kille som ska sätta upp fler markiser. Han var en sådan som verkligen vet hur en Welsh ska tas för han satt sig på golvet med mig. Jag undrar om han behöver hjälp när han kommer tillbaka med markiserna?

En dag när vi hade folk som bodde här var vi till Fjällnora. Där var det väldigt trevligt att gå. Bada fick jag också göra. Däremot fick jag inte hälsa på en jättestor hund som var vid hundbadet. Han såg så snäll ut så jag fattar inte varför, matte sa dessutom att han var söt.

På vägen tillbaka till bilen träffade jag en liten flicka som tyckte att jag var jättegullig. Hon klappade mig ordentligt och sa att jag hade ett väldigt fint namn.

Dessutom försökte jag hälsa på några konstiga djur som var bakom ett träkravallstaket.  Det var grisar men dom kunde nog inte prata . I alla fall så svarade dom inte när jag försökte prata med dem.

Undrar om det drar ihop sig till köttbulledag? Vi var till Tina häromdagen så nu är jag nytrimmad. Efter trimningen var jag ganska trött så jag satte mig i mattes stol med hundsport och en burk frolic.

   

Ikväll har matte varit ut och gjort i ordning gästrummet igen. Dessutom har hon handlat massor av mat. Matte och husse tror inte att jag vet att vi ska få besök som ska sova över men  jag vet allt.

Till exempel vet jag nu varför husse sätter upp ett kravallstaket. Det är för att sorken inte ska komma in i trädgården och äta upp mattes blommor. Helt plötsligt så var alla hålen mot åkern grävda och gjutna. Det där med gjuta får jag inte vara med om. Inte heller när husse borrar i berg för det är farligt har husse bestämt. Men då borde väl inte han vara med heller.

Eftersom alla hål  längs den sidan var klara misstänkte jag att det vara dags att ta en sista tur på åkern på egen tass. Först grävde jag upp ett par rejäla sorkhål och sedan blev det dusch. På eftermiddagen lyckades jag ännu bättre. Då gick jag ner i diket och badade i lervälling. Matte kände inte igen mig när hon hittade mig. Enligt henne fanns det inte en vit fläck på mig. Både halsbandet och jag fick bada med schampo.

Efter det fick jag utegångsförbud en stund. Nästa gång jag kom ut fanns det staket mot åkern. Så nu kommer inte sorken in och jag inte ut, den vägen i alla fall.

Men det finns andra ställen att gräva på. Jag kan avslöja att jag grävt ner en skatt vid lilla körsbärsträdet. Om den ligger kvar eller om jag flyttat på den talar jag däremot inte om.

 

Det är mycket fotboll nu tycker jag. En dag spelade matte och jag en match men efter en stund bestämde matte att jag var utvisad. Hon påstod att jag tacklat henne när det var avblåst. Det var en bortförklaring för hon hade börjat prata med husse mitt i andra halvlek. Jag tycker att det är bättre att hon ägnar sig åt mig och fotbollen än att störa husse när han gjuter staketstolpar.

Det blir mer och mer staketgropar och husse envisas fortfarande med att han inte behöver hjälp. Det har även blivit en stor grind och en hel del  av kravallstaketet. Matte har bestämt att när allt är klart ska vi ha fest. Borde inte jag få bjuda gästerna och bestämma maten då? Det är ju för min skull dom bygger kravallstaketet.

Apropå gäster så har vi haft besök i en hel vecka. Det var min bästa moster Berit som var här och henne tycker jag om. Matte säger att det är hennes bästa kompis men jag tror att där har hon fel. För det är min bästa kompis och fick jag bestämma skulle hon inte ha åkt hem igår. Jag har letat efter henne och till slut blev matte tvungen att låsa upp till gästrummet. Sorgligt nog var det bara lukten kvar.

När min bästa moster var här så lärde jag mig något nytt nämligen sitta fot. Det är ungefär som att gå fot men man sitter så nära det bara går. Jättemysigt särskilt om man sitter så nära att man sitter på en fot.

Det är väldigt  varmt så vi har suttit ute mest hela dagarna. Matte har köpt en solsäng åt mig, tror jag i alla fall.

Det är väldigt mysig att sova ute under markisen. Dessutom så märker man när det är dags för glass om man ligger där.

Annars har jag hittat ett bra ställe att sova på. Det är bakom soffan, svalt lite mörkt och garanterat flugfritt.

Matte och min bästa moster var ute och gick en kväll utan mig. Hur dom kunde glömma mig hemma begriper jag inte. Kanske tyckte dom att det skulle vara synd om husse om han blev själv. När dom kom hem berättade dom att dom träffat en katt som vi inte sett förr. Den låg på vägen så att min bästa moster höll på att trampa på den. Matte säger att den nya katten är asfaltsfärgad.

Jag har förresten inte sett katten som inte vet var den bor eller den ofärgade heller på ett tag. Dom kanske är på semester. Nästa vecka får vi besök att några som är på semester fast det är inga katter förstås.

Matte och min bästa moster var borta en dag för att trimma sig. På kvällen kom dom hem korthåriga och med en massa kassar. Jag hjälpte till att packa upp den matte köpt i djuraffären. Hon glömde packa upp den så den låg i hallen och skräpade.

Min bästa moster hade köpt en sko till mig. En rolig sko med både snöre och pip Den var så rolig att husse och matte sa att det var den bästa present jag fått. Bilderna har min bästa moster tagit.