2004    2005    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013

Jan -06    Febr -06    Mars -06   April -06    Maj -06    Juni -06    Juli -06    Aug -06    Sept -06    Okt -06    Nov -06    Dec -06


YATZY-nytt maj 2006

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

 

Det fortsätter att dyka upp spännande djur och spår av dem här. För några dagar sedan sprang jag rakt på en hare i skogen. Han hade gömt sig i det höga gräset så jag satt nästan nosen på honom. Oj vad bråttom han fick,han var snabb och försvann djupt in i skogen. Husse sa till matte att jag stått på bakbenen och gråtit efter honom. Jag grät inte alls, jag ropade bara att han skulle stanna så att vi fick hälsa ordentligt.

Några andra som inte vill hälsa är sniglarna, När jag sätter nosen på dem så försvinner dom raskt in i det där huset dom har på ryggen.

Det finns faktiskt farliga saker i skogen med. Husse och jag hittade ett grävlingsbo och det luktade väldigt läskigt. Jag gick inte ända fram för doften var farlig.  Spännande men för farlig för mig.

En dag när vi satt ute och åt glass kom den där katten som inte vet var den bor. Det var dumt tycker jag. När inte glassen räckte till mig hur ska den då räcka till en katt. Det talade jag om för den så den gick iväg igen.

Mattes säng var ombäddad häromdagen och då blev hon inte så glad. Det var någon med svarta tassar som hade gjort det. Mina tassar är vita så jag är oskyldig.

Vi har jobbat mycket i trädgården nu. Husse o matte gräver ner frön, jordgubbsplantor och potatis. Jag  gräver ner skatter. Hittade ett ställe med fantastiskt fin jord. Nu visade det sig att matte ska ha tomater där så jag får väl snart flytta på den skatten.

Husse och jag hade livliga diskussioner om mitt  stora nya grävprojekt som jag började på i söndags. Vi var inte riktigt överens om att det var lämpligt att gräva där. Alltså det var bara husse som inte var överens om det.

Däremot är vi överens om att det är mysigt att sitta i en stol på altanen och titta på fåglar och ett o annat flygplan.

 

 

 

Nu har jag vilat upp mig efter både skolavslutning och utställning. Dessutom har jag kommit på vad den stora skillnaden är mellan skola o utställning. På utställningar måste man var nybadad o kammad. Till skolan kan man komma i mer naturligt skick.

Nu är det ju inte så att jag har något emot varken bad eller kamning. Det är bara lite trist att man inte får gå i diken eller gräva morgonen före en utställning.

Skolavslutningen var väldigt trevlig. Vi fick prova på en del nytt och dessutom fick vi diplom. Matte har bestämt att vi ska gå mer i skolan till hösten.

Utställningen var också trevlig trots att matte inte hade levergodis med sig. Jag trivs med att träffa en massa folk och andra hundar. Husse sa att jag blivit väldig duktig att gå omkring bland alla. Förra året när vi var på Skokloster hade jag tydligen gått åt sjutton håll samtidigt enligt honom. I år hade jag lämnat springskorna hemma.

Tina visade mig och jag tycker om att vara i ringen med henne. Matte o husse trodde att dom gömde sig en bit bort. Men jag såg dom faktiskt fast jag inte brydde mig när jag var med Tina och en som hette domare. Det är ju alltid en som heter så på utställningar.

Jag fick nya rosetter på Skokloster. Nu måste matte ta och packa upp mina andra. Det har hon inte gjort än fast det är så länge sedan vi flyttade. Jag tycker att det är på tiden att hon hänger upp dem.

Igår när matte och jag satt på altanen hördes ett konstigt ljud från skogen. Jag har aldrig hört något sådant förr. Matte talade om att det var en älgmamma som lockade på sin kalv. Det var väldigt intressant att lyssna på det.

I går passade jag också på att flytta en skatt som legat nergrävd vid kanten av ett av våra berg. Det har ju regnat en del nu så det hade blivit en väldigt fin skatt.  När jag sett hur fin den var så grävde jag ner den i ett dike. Men jag talar inte om vilket dike.

Idag hade det hänt något konstigt. Någon hade rivit ner ett servettställ från soffbordet. Någon hade dessutom tuggat på en del av servetterna. Jag hörde att matte frågade husse om han visste hur det hade gått till. Men det visste han inte.

Husse ja, han har varit ute och klippt gräsmattan idag och jag fick inte vara med. Som tur var kunde jag hålla koll på honom genom fönstret.

Inte fick jag följa med matte när hon skulle trimma sig heller. Men då fick jag vara med husse ute i trädgården. Så man kan väl inte säga att det är synd om mig. Bara lite för jag ville följa med matte.

Idag när vi kom in från förmiddagspromenaden var jag i ett sånt skick att det inte gick att ha mig i möblerade rum sa matte. Det betyder att jag undersökt några diken på nära håll och måste gå in via duschen.

Sedan blir det alltid lite Boom Boom så att mattor o soffkuddar flyger innan jag är riktigt torr. Men matte skrattar mest åt mig när jag flyger fram.

Det bor väldigt mycket djur här. En dag när matte och jag var ute på tomten hördes ett väldigt trumpetande. Det var två tranor som flög precis över oss. Jag har aldrig sett så stora fåglar så nära förr. Jag satt blick still så dom inte skulle få för sig att landa på mig.

Koltrasten springer mest omkring på marken tycker jag. Han plockar upp all päls som matte rycker bort från mina öron. Den ska han ha i sitt bo säger matte. Jag har slutat att prata med koltrasten han svarar i alla fall aldrig.

Däremot pratar jag med den där katten som inte vet var den bor. Jag talar om att här bor den inte i alla fall. En dag satt den på berget utanför matrummet och stirrade på oss när vi åt. Men då talade jag om att älgfärsbiffar inte är kattmat.

Husse tycker att jag har väldigt bra nos. En dag nosade jag upp en bit av en älgkalv som låg kvar i skogen. Igår letade jag rätt på ett rådjur och visade husse det. Det var en råbock som stod på ett berg hörde jag att husse berättade för matte sedan.

Imorgon är det sista gången på min skola för den här gången. Måste väl erkänna att jag tog mig ett rejält frivarv förra gången.

Matte hade satt mig och sagt sitt kvar och gått iväg en bit. Det gick bra ända tills hon ropade att jag skulle komma. Då missförstod mina springskor henne och drog iväg åt ett helt annat håll. Snabba var dom också så det gick så fort att jag inte hörde vad matte ropade. Kanske lika bra det föresten. När jag var på väg till henne så dök några kråkor upp och då måste jag ta hand om dom också. Så det blev en riktig Boom Boom runda där i hagen innan det blev slut på springandet.

Till mitt försvar kan jag säga att ett par av dom andra i skolan också tog sig några frivarv.

När vi var på väg till bilen för att åka hem hälsade jag på några får i en annan hage. Undrar om det var fårskola där?

Matte påstår att det nästan är för varmt att gå långpromenad i skogen idag. Jag tycker att hon kunde dricka vatten på mitt hemliga ställe så blev hon mindre varm. Hemliga stället är en grop djupt nere vid ett  stort berg. I vintras tyckte jag att den gropen var läskig och då vågade jag inte gå ner i den. Nu är jag två år och stor så nu törs jag. Vattnet är iskallt och väldigt gott. Precis vad man behöver tycker jag.

Matte blir alltid så kaffesugen i skogen och då måste vi gå hem bestämmer hon. Fick jag bestämma så skulle hon ta kaffet med sig så slapp vi gå hem.

Nu har jag sett ett rådjur här. Det var när husse och jag var ut och gonattkissade. Först stirrade jag bara på det där stora bruna som nästan var på tomten. Sedan tyckte jag att  jag skulle prata med rådjuret. Det verkade inte som han uppskattade det. Vilken fart det blev, han sprang som tokig över åkern och upp i skogen.

Nu tittar jag varje kväll efter om det kommer något rådjur men jag har bara sett den där katten som inte vet var den bor.

Citronfjärilar och fåglar är det så gott om att jag inte orkar bry mig längre. Fast det är roligt att titta på dem.

Nu säger matte att jag ska berätta om hennes fickor. Typiskt onödigt tycker jag vem är intresserad av dem. Det var bara det att mattes jacka låg lite slarvigt på hallbänken en dag. Jag gick förbi och plötsligt hamnade min nos i en ficka full med frolic. Jag fastnade på något sätt och var tvungen att äta mig loss.

Apropå äta så får vi middag på altanen nu när det är varmt. En dag fick jag äta pannkaka ute och det var himmelskt gott.

 

Jag tror att jag har sagt det förr men matte har en underlig prioriteringsförmåga. Här har jag så mycket att berätta och så ska hon uppdatera sin sida först. Dessutom tar hon mer kort på blommor än på mig just nu.

Filmat mig har matte gjort i alla fall. Blommorna är ju inte mycket att filma dom står bara still. Det var en dag när jag badade för fullt i stora dammen som matte började filma. Hon tyckte att vi skulle visa husse det när han kom hem. Tyvärr har matte inte kommit på hur man lägger ut filmer på hemsidan.

En kväll fick jag åka i husses skottkärra. Det var både läskigt och roligt. Dessutom växer det frolic i skottkärran ibland och det är ju bra. Apropå sånt som är bra så har jag börjat gräva ner skatter igen. Det var lite svårt direkt vi flyttat för jag visste inte var jag skulle göra av mina fynd. Nu har jag hittat flera bra ställen.

Idag har vi varit i skogen igen. Matte och husse blev så trötta att dom lutade sig mot ett högt berg. Då hoppade jag rätt upp och kom så nära deras huvuden så jag hade mitt huvud mellan deras. Jag kunde pussa matte i öronen så det passade jag på att göra.

Husse ska göra ett kravallstaket. Nu har jag fått veta att han ska gräva 76 hål för stolpar och att han ska gräva dom själv.  Han har bestämt att jag inte får hjälpa till. Hur dumt som helst tycker jag som är bäst i världen på att gräva.

Jag får väl fortsätta med mina egna små projekt. Exempelvis att utforska vad som finns under bron. Den där bron som jag inte får vara under. Jag var där i helgen igen. Precis när matte ropade till husse "han får inte vara där" så försvann jag.