2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013   

Jan -09    Febr -09    Mars -09    April -09    Maj -09    Juni -09    Juli -09    Aug -09    Sept -09    Okt -09    Dec -09


YATZY-nytt November 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu är det ensamt och synd om mig. Saga löper så det är bara jag som är hund här just nu.

Det finns ju fördelar, bättre plats i soffan och i mattes säng men annars är det bara nackdelar tycker jag.

Så jag säger  så här och hoppas att det hörs fem mil bort

.

Den här gången fick jag följa med och lämna Saga. Matte och husse tror att det är därför jag håller mig så lugn och inte sjunger efter henne som sist. Hmm.. dom kan få tro det hon har ju inte kommit hem ännu så det finns nog tid för sång.

Här kommer två bilder som matte tog i  fredags innan vi åkte iväg med Saga. Titta vad duktig hon är på att vänta med att få lov att ta tandborstarbenet.

Titta sedan vad mysigt det är när man är två hundar så förstår du hur tomt det är med bara en hund.

 

Den här bilden är unik för den dagen var det sol.

Matte säger att november är årets längsta och tristaste månad. Då är det tur att hon har mig och Saga som i år verkligen har förgyllt november för henne och husse.

Senaste veckan har varit fullständigt fylld av olika händelser. Trots att det är läge för att leka lortiga hundar, har vi knappt hunnit med det. Förra lördagen var vi till min veterinär för att jag skulle få vaccinationer och godis.

När vi kom hem var det kaffe, skogen och bad. Ett rejält bad så att badrummet såg ut som en sjö efteråt enligt matte. När hon släpper ut två blöta hundar blir det rätt stökigt i hela huset. Det flyger omkring mattor och soffkuddar. Har vi riktig tur har matte glömt att sätta kravallstaket för trappan så vi kan springa upp och bädda om lite. Huvudsaken är att dom är glada säger matte oftast.

På kvällen hjälpte vi matte att packa och nästa dag var det köttbulledag. Det har matte skrivit om så jag går direkt på kvällen den dagen. Vi hade en i all hast improviserad fest hemma, löjrom till två och varsin skål köttbullar till två, gissa vilka som fick vad?

Efter köttbulledagen kallas jag numera dalahunden. Fyra gånger har jag blivit bäste hane i Dalarna. Matte säger att numera tycker hon ännu mer om Dalarna än hon gjorde förr och det vill inte säga lite.

Morgonen efter började inte bra, eller bra det beror på vem som tycker det. Dumkatten satt på  berget bakom huset. Han är så dum att han inte trodde att han syntes där. Otroligt dumt för stora delar av dumkatten lyser vitt så han syns på flera mil, dessutom känner vi doften nästan innan vi kommit ut.

Man blir lite dagen efter när det har varit köttbulledag så måndagen vilade jag mest.

Det gjorde inte Saga utan hon kastade chips och  bollar och använde springskorna för fullt när jag skulle sova efter att vi varit i skogen.

Nu tror jag att Saga får fundera lite, för om det var min dag i söndags så var det  det Sagas dag igår.

SAGA  FUNDERAR

Det finns en hel del att fundera på efter senaste dagarna. Varför är det bara sol en enda dag? Varför tar matte ute en fin blomma för att ta kort på den och skrattar åt mig när jag  tycker att jag ska vara med på bilden?

En annan sak som matte och husse skrattar åt är att jag numera oftast har egen ingång. Jag är två  år så jag har en del bus för mig. Ett av dem är att vi går ut genom ytterdörren, men när det är dags att gå in är jag totaldöv. Då är det bara för matte eller husse att gå in med Yatzy, och stänga dörren. Så öppnar dom tvättstugedörren och vips så hör jag igen och springer in. Matte säger att det inte är något att bråka om vill jag ha det så så får jag det.

Vad man däremot inte får är att på en och samma dag hamna på svarta listan två gånger. Det var dumkattens fel  för när den satt bakom huset en morgon och vi kommit in rusade jag in i matrummet och slängde mina svarta tassar på bordet för att se om katten var kvar. Duken var enfärgad vit innan jag kom in. Sedan var både duken  mönstrad och jag på svarta listan redan före frukost.

På eftermiddagen öppnande jag ytterdörren och släppte ut Yatzy och mig själv i regnet. Då blev det  svarta listan igen, och inte kunde jag skylla på dumkatten heller den gången. Yatzy klarade sig för han väntade en lång stund med att gå ut och då var det bara för att hämta in mig påstod han.

Men det är glömt nu för igår gick jag och husse ett  anlagsprov i viltspår som jag blev godkänd på. Det var nästan mörkt, regnigt och blåsigt i en stor skog där jag aldrig varit förr. Men gömd i en buske låg en klöv som jag hittade och då var jag godkänd  och alla var glada. Yatzy och jag fick mera köttbullar och idag har vi fått extra god mat.

Snyft, nu har min bästa moster åkt hem till Grönklitt och sin dsp. Jag får väl glädja mig åt att vi har haft en helmysig vecka. Det enda Saga och jag är missnöjda med är att inte vi får sova i gästrummet. Det är hundfritt i det rummet så vi får säga gonatt utanför dörren.

Annars har vi fått vara med nästan hela tiden. Utom när matte och Berit köpte kläder och gick på krogen men vem vill vara med då? Ja på krogen hade vi gärna varit med förstås men vi fick god mat hemma med. I går fick vi Wallenbergare gjorda på älgfärs.

.

En dag var det utflykt till Hosjön och Upplandsleden. Vattnet är faktiskt badbart fortfarande och bryggan lika vinglig som alltid. Men det var  bara jag som badade, konstigt nog.

När vi kom hem stod det kaffe och det här på programmet.......Vad det är, ja titta noga och gissa.

Matte hade bestämt att vi skulle trimmas under må bra veckan. Jag vet inte om Saga tycker att det ingår i att må bra. Det ser inte riktigt så ut, ändå har vi tassarna kvar till en annan dag.

Eftersom jag hade badat så var jag för blöt för att trimmas så det blev en senare historia.

Idag har husse, matte, Saga och jag varit på äventyr. Vi har luktat på en död gris, ett viltsvin. Jag tyckte att det var jättespännande, Saga luktade också men mer försiktigt. Viltsvinet finns där vi tidigare spårat rådjur och grävling. Här kommer två bilder och är du känsligt lagd så hoppa över dem och se på de två sista bilderna i stället.

Matte och husse tycker att vi var duktiga, för är man viltspårshund ska man kunna gå fram till olika slags vilt. Vi fick klövarna från viltsvinet med oss hem. Det luktar annorlunda men spännande tycker både Saga och jag.

.