2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013   

Jan -09    Mars -09    April -09    Maj -09     Juni -09    Juli -09    Aug -09    Sept -09    Okt -09    Nov -09    Dec -09


YATZY-nytt Februari 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Äntligen sa matte i fredags och bestämde att det var dags för årets första utekaffe. Dagen till ära lade matte våra  tandborstarben i varsin kartong. För Saga var det lite problematiskt, kartongen gled på isen och hon visste inte hur hon skulle bära sig åt.

När hon väl lyckats blev hon så lycklig att matte lät henne göra om det en gång till. Då fick även jag ett extra ben. Det har onekligen stora fördelar med en hund till i familjen.

En dag trodde husse och matte att vi blivit totalt döva. Ingen av oss hörde att dom ropade på oss. Vi hade hittat blodspår.

Matte och husse tror att en rovfågel tagit en liten fågel eller mus och att det var därifrån blodet kom.

Saga har börjat med avverkningen av kvistar så här inför våren. Vissa buskar och träd ska beskäras på vårvintern. Frågan är väl bara om Saga vet vilka.

Matte har fått sitt teleobjektiv nu så nu ska det  fotograferas mer än någonsin. Tyvärr hade hon inte fått det och inte var det någon kamera ute heller när  jag upptäckte 12 klövar,  dvs. tre rådjur på åkern en dag. Först kom Saga för att ta reda på vad jag skällde på och sedan kom matte.

Saga har annars blivit väldigt duktig på bevakning nu så jag kan med gott samvete lämna över det till henne om jag bara vill sitta och njuta i vårsolen.

Kolla Sagas stil när hon leker med en av sina små bollar.

Den tjejen har ett fantastiskt bollsinne, bortsett från när hon tappar bort bollar bakom hörnsoffan och inte törs gå in där och hämta dem. Men då rycker gentlemannen Yatzy in  och tar fram bollen.

Ute har Saga mer och börjar intressera sig för min fotboll. Det hoppas jag skyndar på matte så att vi snart får en ny. Den gamla håller bara ihop för att den är frusen. Matte säger att det inte är säsong för  fotbollar nu. Men vad är det här då? Två bilder på hundar som bevisligen tycker att det är säsong trots snön.

Saga kan annat också, än att leka med bollar menar jag. Matte gick ut för att hämta posten en dag och glömde oss inne. På väg in kom hon på att hon skulle gå och prata med husse som var i skogen och röjde. Då fick Saga nog av mattes glömska och öppnade ytterdörren. Vi hann i kapp matte precis vid grinden mot skogen. Jag är så stor så jag vet att man inte får öppna dörren. Väldigt praktiskt då att Saga inte vet det utan kan både öppna och gå ut utan att få lov. Jag kan faktiskt inte låta henne springa ut själv utan som den gentleman jag är följde jag med.

Ibland är vi ute när posten kommer. Vi vet att den bara kör en bit bort och sedan vänder och kommer tillbaka så då bevakar vi vägen extra noga. Matte säger att hon absolut inte vill att jag lär Saga att skälla på postbilen. Jag ska fundera på saken.

I lördags var det fest här igen. Himmelskt god mat men någon tårta fick varken jag eller Saga smaka. Nästa födelsedag här i huset är det jag som fyller år och då ska Saga och jag ha en jättestor tårta som jag bara ska bjuda henne på.

Matte ska få ett teleobjektiv av oss i födelsedagspresent. Det har inte kommit än men sedan behöver matte inte vara snubblande nära för att ta kort på oss. Vi har inga pengar varken Saga eller jag men vi får låna av matte mot att vi sköter oss.

Dom här bilderna tog matte i litet dåligt ljus säger hon. Bilderna får matte att fundera över vad rasstandarden säger om en Welsh med blått huvud eller en Welsh med två huvuden.

Titta vilket fin post jag fick nu i veckan. Matte och jag blev lika överraskade, vi visste inte att man får ett extra diplom när man fått CACIB.

Diplom borde Saga och jag få för att vi nu klarat examen i att vara själva hemma. Det tillhör sånt som matte anser att man måste kunna. Jag kan även om jag aldrig tyckt om det. Nu har vi i några veckor tränat på att Saga och jag ska vara själva utan att riva huset.  I onsdags var vi själva i två timmar, det var det längsta dittills. Eftersom vi skött oss bra och inte gjort några hyss så ansåg matte att det vara dags för examen igår. Då fick vi vara själva i nästan fyra timmar och det klarade vi mycket bra. Det är faktiskt riktigt trevligt att vara ensam hemma när man är två. Men det är väl inte för mycket begärt att vi får någon form av examenspresent eller hur?

I tisdags  åkte husse iväg och matte började duka fram till fest. Det verkade lite konstigt att vi skulle ha fest när han åkt bort. Men precis tills det var festdags så kom husse, han hade hämtat min bästa Berit och hennes Kurt på Arlanda. Vi blev jätteglada både Saga och jag och festen fick vänta till vi hade hälsat klart.

Dagen efter fick matte låna teleobjektiv till kameran och upptäckte att det var jättebra för att komma närmare oss när hon vill ta kort. Det var inget vidare fotoväder men så här bra såg hon oss då, fast vi var långt borta.

Nu har matte  önskat sig ett teleobjektiv till sin födelsedag. Matte tar så mycket konstiga bilder ibland tycker jag. Vad säger rasstandarden om en fembent Welsh med ett huvud och två svansar?

Dessutom övar matte sig på att försöka bli snabb nog för att ta bilder på oss när vi springer. Det skulle nog underlättas med ett tele för då behöver hon inte tänka på att vara så nära oss.

Sist en bild på ljuvliga söta Saga som idag varit hos mig i tre månader. Någon som tycker att det är konstigt att jag är kär?