2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013  

Jan -09    Febr -09    Mars -09    April -09    Maj -09    Juli -09    Aug -09    Sept -09    Okt -09    Nov -09    Dec -09


YATZY-nytt Juni 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Nu ska jag berätta vem som är chef när det gäller bevakningen av vägen. Rätt gissat det är naturligtvis jag. När vi nyss flyttat hit sprang jag på allt som kom på vägen men med tiden har jag lärt mig vad som är värt att springa på och vad man ska låta bli. Bilar är inget att bry sig om, inte motorcyklar heller men cyklar då ska det både springas och skällas länge. Bilar med släp och bussar ska man säga till lite grand, fast nu på sommaren går det inga bussar här. Saga vet inte vilka vi ska springa på så hon drar iväg en bit stannar och tittar på mig, och ser hon då att jag bara sitter och är cool då avbryter hon springandet.

En sak som jag lärt Saga  nu i sommar är att sädesärlor, dom ska man springa på och helst vrålskälla. Finns det något retsammare i fågelväg än en sädesärla?

Dumkatten var här igår igen och satt som en staty på baksidan av huset. Men inte länge inte, hur långt den flög den här gången vet jag inte.

Jag är förresten expert på att hitta katter. På midsommardagen åkte vi hem till mattes mamma. Hon bor högt upp i ett hus och man kan stå på hennes säng och titta ut. När jag började skälla sa matte det låter som han ser en katt. Men sa mattes mamma jag har inte sett en katt här på evigheter. Men det hade jag och fick göra tills matte kom och fällde för persiennen. Sen var det roliga slut.

Vi åkte till mattes mamma med plantor som hon skulle få. Precis utanför porten gjorde Saga ett av sina berömda höga hopp så plötsligt låg kartongen med plantor upp och ner. Men det fixade husse till.

Här hemma är Saga mycket trädgårdsintresserad. Husse har hållit på att rensa ogräs i de två långa rabatterna på framsidan. Hela tiden kliver Saga i  rabatterna för att kolla att det blir ordentligt gjort.. Där det är nyplanterat sätter husse kravallstaket så att hon inte ska sätta sig på blommorna. Här funderar jag på om jag ska hoppa över ett kravallstaket.

Saga själv lägger sig gärna i rabatterna eller som idag har svansen som ständigt viftar i rabatten,.

Nu är det så där bra att vi kan vara ute hela dagarna. Husse har så mycket annat att han inte kan jobba med projektet just nu. Men jag har inspekterat det idag och det fanns härlig gyttja där. Varvat med att kliva i projektet badar Saga och jag i dammen eller kliver i nyrensade rabatter.

Vi har en ny lek som heter spåra Saga. Den går till så att husse och Saga går ut i skogen och gömmer sig. En stund senare säger matte var är Saga och så spårar jag reda på henne. Jag är bäst i världen på det. Matte har ibland undrat om jag vet vart jag går men rätt har det varit. Saga är också jätteduktig, Det är svårt att sitta gömd och vara tyst fast hon hör att vi kommer

Matte säger att vi ska byta någon dag så att jag får gömma mig och Saga söka.

Bäst är det när vi inte behöver söka efter varandra utan bara kan vara ute och nära och ha det skönt.

Oj vad det är länge sedan jag skrev, nu vet jag inte om jag kommer ihåg allt jag har att berätta.

Vi var på en köttbulledag för drygt tre veckor sedan och en i lördags. Så jag börjar med den första och slutar med den senaste och tar lite annat i mitten.

På den första av köttbulledagarna fick Saga och jag nya sovfiltar för att matte tycker att vi är så duktiga. Vi fick olika färg så här ser Sagas ut.

Kan passa på att tala om att jag hittat världens mysigaste ställe att sova på. Under trappan i hallen ligger en trave med dynor nu när det regnar. Där klättrar jag upp och sover gott och ingen ser mig för det blir som en hemlig koja under trappan.

Efter den första köttbulledagen hände något tråkigt, matte blev väldigt sjuk. Så sjuk att vi fick vara utan henne en hel vecka. Det innebar att mattes och min skola fick avbrytas för det tar tid innan matte är helt frisk. Matte säger att vi ska gå rallylydnad till hösten i stället och att vi kan träna lite själva i sommar.

En kväll när matte var på sjukhuset och husse åkte till henne hade Saga självservering ur säcken med mat. Husse såg att det var bortrivet bitar av säcken och när Saga inte ville ha frukost förstod han vad som hade hänt.

Saga kallas just nu för  trädgårdsabotören. Hon föredrar att sitta mitt i en rabatt i stället för på gräsmattan. Mattes mamma säger att det är för att Saga är lika vacker som en blomma och passar bäst där. Husse och matte sätter upp kravallstaket där det är nyplanterat. Dom har Saga och jag till att träna höjdhopp över, jättekul.

Mindre kul är att den där katten som var inne på tomten för en månad sedan tydligen inte lärt sig något utan kom tillbaka. Vi var inne när det lät lite misstänkt om vad matte och husse sa så jag sprang till altandörren. Utanför satt katten men inte länge till. Mitt vrål fick den att flyga i luften och troligen landade den i trakten av Rimbo. Saga och jag har döpt katten till Dumkatten.

En annan katt har dykt upp på parkeringen utanför ICA. Den är parkeringskatt och hade fräckheten att sätta sig utanför bilen på min sida och bara glo på mig. Inget jag sa hjälpte och dessutom överröstades jag av matte som hade ett och annat att säga till mig.

Så i lördags var det köttbulledag igen. Vi var till Avesta och dit kommer alltid Berit och Kurt ända från Grönklitt. I år hade dom allt som gick att äta och dricka med sig och maten var god även för hundar.

Eftersom matte inte kunde springa med mig fick jag en alldeles ny handler som heter Jenny. Vi trivdes väldigt bra ihop och skötte oss så bra att jag fortfarande får en och annan köttbulle extra.

Domaren var också trevlig  och någon tog en bild på när han och jag tackade varandra. Jag tror att det är Berit som tagit bilden på domaren och mig och även den på Jenny och mig.