2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013  

Jan -09    Febr -09    Mars -09    April -09    Maj -09    Juni -09    Juli -09    Sept -09    Okt -09    Nov -09    Dec -09


YATZY-nytt Augusti 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Men oj vad det häller ner regn idag. Det är bäst att sitta under tak ute eller att busa inne.

Det är när vi busar inne eller är nybadade som matte  pratar om mattorna och fallolyckor i hemmet. Ibland säger matte att hon ska slänga ut alla mattor och be min bästa moster att måla mattor på golven. Min bästa moster är bra på att måla men jag tror inte på sådana mattor. Man kan inte torka sig på dem. Dessutom har vi trägolv som husse och matte är rädda om så vi får hålla oss till vanliga mattor. Det blir förresten fler och fler eftersom matte upptäcker ställen där vi varit lite väl nyslipade om klorna.

Våra klor och hela vi är ganska nyputsade just nu. Förra lördagen var det köttbulledag och veckan före kallades vi renoveringsobjekten. Det var öron o tassar o fanor o svans och allt annat som skulle renoveras.

Vi gick upp fruktansvärt tidigt på själva köttbulledagen. Vi kunde väl ha sovit i bilen Saga och jag, så hade vi sluppit att bli väckta klockan fyra på morgonen.

Saga fick en massa rosetter med sig hem och så vann hon två badlakan, hon som inte tycker om att bada. Det blev ett vinrött till Saga och ett blått till mig bestämde matte.

Vi fick även fem nya gosedjur som  piper. Saga som har lite samlarmani vill helst ha alla fem själv.

Nu ska jag berätta senaste kattnytt, visserligen hände det för ett tag sedan men jag har inte haft tid att skriva för vi lever uteliv nästan jämt.

En morgon skulle vi gå ut och hämta tidningen. När matte öppnade dörren drog Saga iväg på snabba springskor så hon hann inte märka det jag upptäckte. Dumkatten satt rätt utanför trappan fast inte så länge till när jag med ett vrål slängde mig dit. Mitt vrål fick förstärkningen Saga att komma störtande.

Dumkatten försvann upp i skogen och vi har inte sett den sedan dess. Parkeringskatten utanför ICA har vi sett. Den gör som vanligt så att den ställer sig utanför min sida av bilen och bara stirrar på mig. Vad ska jag göra? Vill den ha betalt för parkeringen så får den vända sig till matte istället för att reta mig.

I skogen möter vi inga katter däremot var råbocken bakom matte och mig en dag när vi var på berget som kallas rådjurslandet. Just nu talar råbocken om på alla sätt att skogen är hans revir.

Men han får allt dela med sig. Vi ska träna Saga att bli en viltspårhund och till det och mycket annat behöver vi skogen. Husse lade ett spår till Saga, ett kort träningspår  som hon fick gå direkt. Sedan lade matte ett längre till mig som jag fick gå på kvällen. Av matte och mig är det nog matte som bäst behöver träna.

Jag klarade spåret med lite ringning på ett ställe och bar sedan klöven hela vägen hem. Då tyckte matte att jag var söt och duktig.

Projektet har ju legat nere hela sommaren. det har varit så mycket annat och sedan var det så mycket vatten där att husse inte kunde täta cementrören som han och jag lade dit förra sommaren.

Men så plötsligt en dag var det bara gyttja inget vatten i projektet. Då hjälpte Saga och jag husse att blanda cement och täta rören. Husse sa att han inte behövde hjälp men vi tyckte att vi ville hjälpa till.

Två svansar och inget huvud

Titta vilken liten söt fågel som var på vår altan igår. Den flög rakt in i fönstret och landade på rygg. Husse vände på den och lyfte ut den utanför kravallstaketet.

Idag har vi haft besök av den ursöta lilla Lucy, ja så liten är hon inte längre.  Lucy är  snart nio månader och jag är nog lite förälskad henne.

Egentligen har vi en hel del  annat att berätta men det får vänta. Idag blir det  bilder från Lucys besök. Matte sa att det var svårt att få oss alla tre på samma bild men på en bild är vi i alla fall allihop.

Vi busade och badade, Lucy var nästan som en fisk. Buset var det mest Saga och Lucy som stod för.

När det var kaffe på altanen  bjöd vi Lucy på tandborstarben. Jag passade även på att pussa henne lite då och då. Visst är hon söt?

Här kommer massor av bilder.

Nu är den här, den där tiden på året då matte  har blommor överallt ute. Hur är det tänkt att jag ska kunna sitta på min bänk och bevaka omgivningen när jag nästan inte ser  någonting?

Är det förresten någon som ser mig på bilden? Vackert är det med blommor men tänk om jag får den där stora ampeln i huvudet. Det vore värre än om någon kruka går omkull, vilket händer men matte och jag tar det med ro för det får man  räkna  med säger matte. Hon är väldigt tolerant min matte.

Idag har det varit väldigt varmt. Matte bestämde då att promenaden skulle göras innan det blev för hett för att orka gå. Det var bara det att efter promenaden gick matte till skogen och glömde Saga och mig hemma. Hon tog med sig en korg istället. Innehållet i korgen blev husse väldigt  glad över men vi  hundar tycker att gula svampar kan vara kvar i  skogen. Det är bättre för matte att ha hund än en korg med sig i stora skogen tycker vi.

En annan  sak som är bra är att vi har dammen att bada i nu när det är varmt. Ett tag idag trodde matte att vi blivit galna för vi dansade som vildar efter  fåglar i syrenen och enarna. Är det någon sorts fågeldans sa matte? Eller har katten kommit hit? Sedan kom matte med kameran men då gick vi och badade. Man blir varm och törstig av att dansa.

Vår husse fyller år  och Saga och jag ville köpa en present till honom. Vi har inga pengar så vi var tvungna att be matte om hjälp. Matte tyckte att det var en hund för mycket om vi båda skulle följa med in i affären. Som den gentleman jag är sa jag att Saga som behöver mer  miljöträning än jag, kunde få gå med in i affären.

Om det och om grodsäsongen låter jag Saga  fundera lite här nedanför.

PS kolla kurssidorna matte har bytt foton där men glömde att skriva det när hon skrev  på sidan nytt.

SAGAS FUNDERINGAR

Om man har en väldigt rolig pipleksak hur kan då pipet bara försvinna. En annan sak hur kan luddet i leksaken  bara ramla ut och ligga där som snö? Det funderar jag mycket på. Det var roligare när den här bruna hunden pep.

Hunden blev dessutom otroligt smutsig när jag tog ut den. det konstiga är att trots all smuts så behöver den inte bada. Det är annat  med mig. Husse och jag kom hem en dag från en riktig långpromenad. Vad har hon för blått på  halsen sa matte direkt hon såg mig. Husse skvallrade då att jag  rullat i älgbajs och tydligen äter älgar blåbär.Dumt för nu åkte jag in i duschen, matte anser inte att älgbajs luktar gott.

Idag har jag åkt in duschen igen och badats ordentligt. Blått var färgen den här gången med på mitt vita bakben. marinblå målarfärg. Jag börjar tro att matte har något emot blått.

Ändå har matte lagt ett blått nät över jordgubbslandet eller ska man säga grodlandet. Hela sommaren har jag hört matte säga hur ska det gå med Saga när grodsäsongen börjar. Jag som inte vet eller visste vad en groda är. Nu vet jag  för den hoppade rakt in i jordgubbslandet och jag efter,. Det var inte populärt, inte heller att jag försökte komma in efter grodan under nätet. Svårt men hade jag fått jobba i fred hade jag nog klarat av det.

Yatzy och jag har köpt födelsedagspresent åt världens bästa husse. Matte och jag gick in i en affär och köpte en påse som husse kan ha köttbullar i. Jag blev bjuden på godis i affären och så sa dom att jag var söt.

Matte säger att särskilt söt är jag inte när jag ligger och bevakar mitt chips. Då sa matte att Yatzy alls inte är som du Saga, han kommer inte att ta chipset. Men kan  man vara säker på det? Yatzy är jättesnäll men det är bäst att ha en tass på mitt chips ändå..