2004    2005    2006    2007    2008    2010    2011    2012    2013   

Jan -09    Febr -09    April -09    Maj -09     Juni -09    Juli -09    Aug -09    Sept -09    Okt -09    Nov -09    Dec -09


YATZY-nytt Mars 2009

Yatzys egna berättelser om sådant som händer i hans liv.

Saga är tillbaka och jag är så glad. Allt är som vanligt. Fotbollen har tinat fram och idag grävde husse och Saga fram min blå frisbee. Våren har kommit och vi var ute hela förmiddagen idag. Igår mitt på dagen kom det tydligaste vårtecknet, lortiga hunden dök upp men det är sånt man får ta säger matte.

Här kommer bilder på Saga och mig. Jag pussar mycket på Saga för att riktigt känna att hon är hemma igen

Saga försöker låtsas att hon ska ta min mat. Hon vill att jag ska tro att hon glömt bort vilken skål som är hennes och vilken som är min

.

Ute är det omväxlande snö is och barmark. Saga jobbar hårt med att ta hål på isen så att ingen ska halka omkull där.

Så till avdelningen konstiga Welsh. Husse tog många bilder ute på oss idag. Här kommer några roliga. Den första på en  normal Welsh med fotboll  och en Welsh utan huvud. På den andra bilden  är det en Welsh med dubbelsvans. Matte säger att det ser ut som räven lånat ut sin svans.

Men hur länge löper Saga egentligen? Nu har hon varit borta i två veckor.

Idag var jag tvungen att försöka prata med  fåglarna i stora granarna när jag inte har Saga hemma. Inte helt lätt för vi är inte på samma nivå. Varför kan inte hundar klättra?

På kvällarna får jag ensam hålla reda på att rådjuren inte sover alltför nära huset. Dom sover på andra sidan staketet under en stor gran men det är ändå på min tomt. Och vem vet snart kanske dom kliver över staketet och sover på altanen. Så var kväll vid 8 tiden går jag ut på altanen och säger till dom  "håll er på rätt sida om staketet".

Vi har fått massor av snö senaste  dagarna och det är så mysigt att simma  omkring och att springa i snön. Själva springandet underlättas av att husse  kör omkring med stora  snömonstret och gör fina hundvänliga gångar. Jag är inte så förtjust i snömonstret, det låter illa och sprutar snö helt villt omkring sig. Visst ser det en aning farligt ut?

Jag går inte precis fot bredvid när husse kör omkring med det där bullrande snösprutande eländet som ändå är bra att ha.

På sommaren tycker jag mycket om att gå fot med en skottkärra. Nu på vintern gör jag det gärna bredvid vår blå  spark. Den använder vi när vi hämtar ved eller kör gästers väskor till gästrummet.

Matte tycker alltid att öronen ser så roliga ut på mig när jag springer omkring. Det där med " Öronen ska vara måttligt lågt ansatta och hänga tätt intill kinden" som det står i rasstandarden stämmer inte riktigt på en  fritt springande Welsh.

Här två bilder på hur olika öronen kan se ut. på mig. Det ena kallas veckade öron och det andra upprättstående öron.

Egentligen var det synd om matte som varit till vårdcentralen så hon skulle få semla till kaffet som tröst. Men eftersom det är synd om mig alla dagar när jag är utan Saga så fick jag en jag med. Behöver jag säga att det smakade himmelskt gott.?

Vi har  haft tur och fått se massor av djur senaste veckan, på våra skogsturer matte och jag. Först var det jag som  upptäckte stora räven en dag och visade matte var han var. Mattes  reaktion var lite underlig för när vi tittat på räven en stund bestämde matte att nu vänder vi så att räven får vara ifred. Det är väl inte säkert att räven ville vara ensam.

Dagen efter sprang vi på tre rådjur som matte såg först. Nästa dag var det jag som upptäckte de tre, dom verkar hålla ihop jämnt nu. Även inne får man hålla koll på dem för  igår var de på  åkern så att jag kunde se dem genom ett köksfönster.

Matte har mest fröpåsar och jord i huvudet just nu. Men igår kom hon på att mina tassar behövde klippas. När det var gjort sa husse vi ska nog ta klorna med .Det kan vi ta imorgon sa matte då. Jag vet vad som blir nästa som måste tas, matte  tittar på mina öron. lite då och då.

Matte gjorde ett riktigt  balansnummer på ett isigt ställe  i skogen idag. Jag trodde att hon skulle göra som hon sa att hon gjort när hon åkte skidor en dag. Då  landade matte på rygg i en stor snöhög och höll inte på att gräva sig upp. Det hade jag velat se. Om jag fick följa med på skidturerna skulle jag gärna hjälpa matte när hon ramlar. Matte är av en annan uppfattning  och tror att det skulle bli fler vurpor om jag var med.

Så jag får väl sova i soffan jag när hon stapplar omkring på dom där brädlapparna.

 

 

.

Det är fortfarande fruktansvärt synd om mig. Saga är inte hemma ännu och jag saknar henne.

Det händer dessutom att jag hotas med svarta listan eller en annons på blocket, vet inte vilket som är värst. Ändå tycker matte och husse oftast synd om mig för att jag saknar Saga så mycket. Dom tycker bara att vargyl är onödiga när jag inte är ensam hemma. Men jag blir så olycklig om matte eller husse går ut för då tror jag att dom ska vara borta  så där länge som Saga är.

Nu har jag i alla fall fått Sagas  bilfäll att bära omkring på och lukta på. Matte tog in våra fällar från bilen för att tvätta dem. men när hon såg hur lycklig jag är över att få ha Sagas så bestämde matte att den behöver inte tvättas  just nu.

Man kan väl också säga att det är synd om mig för att jag inte fått en ny fotboll ännu. Matte letar överallt med det är inte säsong sägs det. Larvigt det är alltid säsong för fotboll.

 Saga har börjat att  spela fotboll hon med. Det är bara det att hon inte fattat att det är ett lagspel. Saga tar bollen och springer iväg med den. Men hon lär sig säkert hon med.

Men visst är hon söt när hon springer iväg med bollen upp på  berget? Här två bilder på den söta fotbollsspelaren Saga. Efter det kommer det bilder på själva fotbollskungen.

Alla kan ju inte vara födda till fotbollskung som jag är. Bäst i världen på  att ta ner en hög boll, på att dribbla och göra mål det är jag det.

Det är fruktansvärt synd om mig och jag har dessutom varit på svarta listan ett par gånger. Mer om det senare vi ta lite trevliga saker först. Att spåra är något som både Saga och jag tycker mycket om. Frågan är bara hur det ska gå för Saga när det blir på allvar? Saga tror nämligen att så snart vi kommer nära ett riktigt byte så gäller det att högt och ljudligt tala om att nu kommer vi. Det låter som om hon håller på att sjunga för att komma in på Metropolitanoperan faktiskt. Medan jag så tyst och snabbt som möjligt närmar mig spårets skyldige.

Det finns mängder av spår i skogarna just nu. Räv,  älg, rådjur, hare och så något som  jag aldrig sett och som heter lo. En stor sorts katt säger husse och matte att det är.

Från och med idag får man inte närma sig dom som gör spåren alls, då är man olaglig säger matte. Men det sa hon redan i februari när jag lekte följa rådjur på alldeles egen tass. Det var då jag hamnade på svarta listan första gången i februari.

Sista veckan har jag hamnat på svarta listan lite då och då för Saga har börjat löpa. Ibland var jag lite väl kär i henne och då sa matte skärp dig så du inte hamnar på svarta listan. När jag blev ännu mer uppvaktande åkte vi och tappade bort Saga hos hennes uppfödare. Där ska hon vara tills hon löpt färdigt och jag hoppas att det inte dröjer länge. Två första nätterna utan Saga har jag hamnat på svarta listan. Vargyl , klappa matte i ansiktet och en massa tassande uppskattas inte halv ett på natten. Men jag saknar min Saga. Visst är det synd om mig?

Jag vill inte ens vara ute utan henne. När matte släppte ut mig i går morse satt jag mig med nosen mot skyn och lekte varg. Jag hoppas att det hördes ända till Saga fem mil bort.

Apropå att hamna på svarta listan så tycker jag att matte  hör hemma där. Senaste dumt är att  först går  matte i skogen med mig, Idag mötte vi räven och det var ju inte så dumt. Det dumma kommer sedan när jag får vara hemma med husse. Matte sticker iväg på skidor alldeles själv. Eftersom Saga är borta blir jag rädd att matte också ska vara borta länge, så jag gråter högt så det hörs miltals säger husse och matte.

Matte säger att hon får vara borta någon timme då och då men det tycker inte jag. Inte nu när Saga är borta. Bara för att visa hur mycket jag saknar henne kommer här bilder på henne. Ja den första är jag med på men sedan är det bara bilder på min söta kompis Saga.

Jag har väl talat om att hon spelar fotboll numera så nästa gång ska det bli härliga fotbollsbilder här.

Yatzy o Saga spårar

Saga pratar med fåglarna

Saga älskar min frisbee

Visst är min Saga söt?

?